"Žalgirių" dvikovos X faktoriumi taps J.Bušmanas?

Jau šį vakarą A lygos 14-ojo turo rungtynėse Kaune susitiks Vilniaus „Žalgiris” ir šeimininkai „Kauno Žalgiris”.

Šioje rubrikoje apžvelgiame „Instat” skaičius ir pateikiame įdomiausią varžovų komandos statistiką.

Turnyro lentelėje Vilniaus komanda su 28 taškais šiuo metu rikiuojasi antra, o kauniečiai turi šešiais taškais mažiau ir su „Riteriais” dalinasi trečią – ketvirtą pozicijas turnyro lentelėje.

Per pastarąsias penkerias rungtynes A lygoje šio vakaro varžovai iškovojo dvi pergales (3:0 su „Palanga” ir 4:3 su „Stumbru”), kartą sužaidė lygiosiomis (1:1 su „Panevėžiu”) ir patyrė du pralaimėjimus (0:3 su „Sūduva” ir 0:1 su „Riteriais”). Per šiuos mačus komanda praleido aštuonis įvarčius ir tik prieš „Palangą” išsaugojo sausus vartus.

Šio vakaro rungtynėse „Kauno Žalgiriui” dėl surinktų kortelių nepadės Linas Pilibaitis, taip pat nežais į Bisau Gvinėjos rinktinę išvykęs Rudinilsonas. Neseniai „Kauno Žalgirio” klubas skelbė ir apie Arūno Klimavičiaus bei Egidijaus Vaitkūno traumas.

Iš 24 šiame sezone Kauno komandos oficialiose rungtynėse pelnytų įvarčių 14 komanda pelnė poziciniame žaidime, du kartus pasižymėjo kontratakose ir dar aštuonis kartus įmušė po standartinių padėčių. Penki įvarčiai buvo pelnyti po kampinių.

Pagal renkamus „Instat“ taškus naudingiausiai šioje komandoje rungtyniauja Rudinilsonas. Jis vidutiniškai renka po 241 tašką. Nežymiai atsilieka Tomas Mikuckis (239) ir Jurijus Bušmanas bei Linas Pilibaitis (abu 234).

Puolime didžiausią grėsmę kelia brazilas Joao Figueiredo. Jis yra tikras puolimo lyderis ir jau įmušė septynis įvarčius bei atliko vieną rezultatyvų perdavimą. J. Figueiredo akivaizdžiai pirmauja pagal atliktus smūgius – vartų link smūgiavo 42 kartus, o į vartų plotą 21. Antras pagal šią statistiką yra Rokas Krušnauskas – 21 ir 9.

J. Figueiredo itin mėgsta rungtyniauti vienas prieš vieną – gera technika pasižymintis futbolininkas drąsiai išnaudoja tokias situacijas. Iš 106 bandymų žaisti su kamuolio prieš varžovą jis sėkmingai tai darė 48 kartus.

Nors gerokai rečiau minimas, tačiau itin svarbus žaidėjas komandos puolime yra Jurijus Bušmanas. Jis jau atliko šešis rezultatyvius perdavimus ir kartą įmušė pats. J. Bušmanas yra vienas geriausių lygos žaidėjų pagal atliktus „key - aštrius“ perdavimus. Iš 19 bandymų net 14 kartų jam pavyko kamuolį pasiųsti sėkmingai adresatui. Antras pagal šiuos perdavimus yra Danielis Romanovskis – 25 bandymai iš kurių 11 sėkmingų.

„Kauno Žalgiris“ dažniausiai įvarčius muša iš karto po pertraukos – „liūto“ dalį įvarčių komanda pelno 45 – 60 minutėmis.

Rungtynės Kauno SM „Tauro“ stadione šį vakarą prasidės 20 val.