2018-ųjų pasaulio čempionatas itin buksuoja Lietuvos pašonėje

Likus daugiau kaip dviem metams iki 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato Rusijoje, šios šalies organizacinio komiteto vadovas, sporto ministras ir Rusijos futbolo sąjungos prezidentas Vitalijus Mutko pranešė, kad didžiausios problemos su šiuo renginiu iškilo Lietuvos pašonėje – Kaliningrado srityje.

Kaip aiškino V.Mutko, Kaliningrade stringa stadiono statyba dėl per didelio šio regiono valdžios noro „apžioti neapžiojamą kąsnį“. Srities vadovai nori statyti aukso vertės stadioną, su kuriuo nežinos ką daryti pasibaigus futbolo šventei.

„Didžiausia čempionato bėda tapo stadionas Kaliningrade. Šis stadionas tapo galvos skausmu, nes niekas nevyksta ir reikėjo politinio sprendimo, kad vežimas pajudėtų iš vietos, – kalbėjo Rusijos sporto ministras. – Dabar projekto parengimą iš Kaliningrado srities perėmė federalinė valdžia ir iki spalio 30 dienos bus pateiktos ekspertų išvados dėl statinio, o jau lapkritį pasirašysime dokumentus dėl stadiono statybos“.

Atmetus utopinius Kaliningrado srities parengtus sporto objekto rentimo planus numatoma, kad vienas iš dvylikos stadionų, priimsiančių 2018-ųjų pasaulio futbolo pirmenybių kovas, bus statomas dvejus metus Kalininggrado centre, Oktiabrskoje saloje, ir galės talpinti 35 tūkst. sirgalių.

Pasibaigus pirmenybėms, jis bus sumažintas ir jame apsilankyti galės dešimčia tūkstančių sporto aistruolių mažiau.

„Mes įsprausti į kampą – tačiau privalome imtis priemonių, kad stadionas būtų pastatytas. Ir laiku. Mes patys stebėsime statybą, kad nebūtų nemalonių staigmenų“, – dėstė V.Mutko.

Jis patikino, kad statybų finansavimą ėmėsi organizacinis komitetas, o infrastruktūros klausimų – parkų kelių, namų statybą apmokės Kaliningrado sritis.

lrytas.lt