Sausio 1 d. transferai ir gandai: M. Artetos planai ir sėkmingos "Milan" derybos su "Barca"

Sausio 1-oji tradiciškai simbolizuoja Naujuosius metus, tačiau futbolo pasaulyje ši diena reiškia tik vieną – oficialiai prasidedantį žiemos žaidėjų perėjimų langą.

Portalas "EuroFootball.lt" savo lankytojams iki mėnesio pabaigos pateiks įdomiausias ir svarbiausias naujienas apie galimus žaidėjų perėjimus bei jau įvykusius sandorius.


"Sevilla" šią žiemą turi vieną, bet ambicingą tikslą – iš Paryžiaus "Saint-Germain" įsigyti Julianą Draxlerį. Vokietis negali pasigirti gausiu žaidimo minučių skaičiumi, todėl yra linkęs ieškoti naujos karjeros stotelės. (AS)

***

Mikelis Arteta nurodė Londono "Arsenal" vadovybei, kad sausio mėnesį į komandą atvyktų bent vienas naujas vidurio gynėjas. Prioritetiniu pirkiniu yra laikomas 21-erių "Leipzig" ekipos narys Dayotas Upamecano. ("Daily Mirror")

***

Liverpulio "Everton" ruošiasi pasiūlyti naują ir gerokai pelningesnį kontraktą puolėjui Domincui Calvertui-Lewinui, kuris pastaruoju metu atkreipė "Manchester United" klubo dėmesį. ("The Telegraph")

***

Nepaisant pranešimų, kad Antonio Conte nori į Milano "Inter" pasikviesti Marcosą Alonso, "The Independent" skelbia, kad stratego akys yra nukreiptos į kitą Lodono "Chelsea" gynėją – Emersoną, už kurį italai pasiruošę pasiūlyti 25 mln. svarų sterlingų.

***

Scotui McTominay'ui patyrus traumą, Nemanja Matičius turi visus šansu grįžti į "Man Utd" startinį vienuoliktuką, tačiau pats serbas dar nėra tikras, ar nori likti komandoje. ("Goal")

***

Londono "Crystal Palace" treneris Roy'us Hodgsonas spaudos konferencijoje dar kartą pakartojo, kad Wilfriedas Zaha yra neparduodamas.

***

Madrido "Real" komandoje šį sezoną dar nė vienos minutės nesužaidęs puolėjas Mariano Diazas gali grįžti į "Lyon" klubą, kuris ispaną norėtų pasiskolinti dviem sezonams. (AS)

***

"Wolves" akiratyje atsidūręs saugas Franckas Kessie "Milan" klubo buvo įvertintas 25 mln. eurų suma. ("Calciomercato")

***

Granitas Xhaka jau yra suderinęs asmenines kontrakto sąlygas su Berlyno "Hertha", tačiau jis galutinį sprendimą priims po pokalbio su naujuoju Londono "Arsenal" strategu Mikeliu Arteta. ("The Indenpendent")

***

"Napoli" artėja link susitarimo dėl Vigo "Celta" saugo Stanislavo Lobotkos įsigijimo. Ispanų ekipa jį įvertino 16 mln. eurų suma. ("Sky Italy")

***

"Manchester United" gretose pasireikšti beveik negaunantis Marcosas Rojo apsisprendė šią žiemą palikti "raudonųjų velnių" stovyklą. Praėjusią vasarą jo paslaugomis domėjosi Liverpulio "Everton". (MEN)
***

"Milan" ir "Barcelona" susitarė dėl Jeano-Clairo Todibo nuomos sutarties. "Rossoneri" į prancūzą visas teises galės įgyti kitą vasarą – tai kainuos apie 20 mln. eurų. (Gianluca Di Marzio)

***

Madrido "Real" komanda planuoja atšaukti dviejų jaunų žaidėjų nuomos sutartis – į klubą trumpam sugrįš Andrejus Luninas ir Jesusas Vallejo. Dabartinėse komandose pasireikšti negaunatys "Real" žaidėjai dar šią žiemą bus išnuomoti kitiems klubams. ("Marca")

***

"Aston Villa" pradėjo derybas su Londono "Chelsea" dėl Danny Drinkwaterio nuomos sutarties iki sezono pabaigos. ("Daily Mail")

***

Londono "Chelsea", jau parodęs sudomėjimą prancūzu Moussa Dembele, taip pat stebi Timo Wernerio situcija "Leipzig" klube. Puikią formą demonstruojantis vokietis savo sutartyje turi daugiau nei 50 mln. svarų sterlingų siekiančią išpirkos sumą. ("The Telegraph")

***

OFICIALU: Dortmundo "Borussia" už 20 mln. eurų pardavė Julianą Weiglą. Pastarasis savo karjerą pratęs Portugalijoje, Lisabonos "Benfica" ekipoje.