M. Ozilas nebėra daugiausiai rezultatyvių perdavimų Europoje atlikęs žaidėjas © JumpStory nuotr.

Jeigu manėtė, jog Mesutas Ozilas vis dar yra Europos rezultatyvių perdavimų karalius, jūs suklydote. Goal pastebi, jog po keturių iš eilės tuščių rungtynių „Premier“ lygoje, „Arsenal“ žvaigždė prarado pirmąją vietą šioje kategorijoje.

Vokietijos rinktinės narys puikiai pradėjo sezoną ir 16 rezultatyvių perdavimų ribą pasiekė dar prieš Kalėdas, o visi neabejojo, jog netrukus jis sumuš Thierry Henry priklausantį „Premier“ lygos rekordą. Ir nors Ozilas vis dar turėtų pagerinti Henry pasiekimą, jis nebėra geriausias kalbant apie Europos rezultatyvių perdavimų statistiką.

Dortmundo „Borussia“ žaidėjas Henrikhas Mkhitaryanas dabar pirmauja rezultatyvių perdavimų kategorijoje, į kurią patenka žaidėjai iš penkių stipriausių Europos lygų. Skaičiuojant pasirodymus visose pirmenybėse, armėnas jau atliko 17 rezultatyvių perdavimų.

Tenka pripažinti, jog „Borussia“ žaidėjas turi vos devynis rezultatyvius perdavimus „Bundesliga“ pirmenybėse, tačiau jis savo sąskaitą ženkliai pildė kitose varžybose, kai tuo tarpu Ozilas šį sezoną dar neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo už „Premier“ lygos ribų.

Mkhitaryanas šešis kartus rezultatyviai asistavo komandos draugams Europos lygos varžybose, o dar du pridėjo „DFB-Pokal“ varžybose. Paskutinis jo rezultatyvus perdavimas, kuris padėjo pakilti į pirmąją vietą, buvo atliktas 3:1 pasibaigusiose rungtynėse prieš „Gladbach“ klubą.

Po to, kai padėjo sutrypti Gary Neville`o treniruojamą „Valencia“, Neymaras dabar susilygino su Ozilu, taip pat turėdamas 16 rezultatyvių perdavimų. Kitas žaidėjas, kuris dar gali mesti rimtą iššūkį kovojant dėl rezultatyvių perdavimų titulo yra Angelis Di Maria, kuris dalijasi ketvirta vieta su 12 rezultatyvių perdavimų. Netrukus argentinietis turėtų pakilti ir į trečiąją poziciją, žinant tai, jog dėl traumos Kevinas De Bruyne`as dar ilgai negalės pagerinti savo statistikos.

Netikėčiausias šio dešimtuko narys neabejotinai yra Roberto Soldado, kuris su 10 rezultatyvių perdavimų dalijasi dešimtą vietą kartu su Cristiano Ronaldo bei Douglasu Costa.