Grandioziniai UEFA planai - perpus padidinti futbolą žaidžiančių moterų skaičių

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) pristatė strategiją, siekiant per artimiausius penkerius metus vystyti ir suteikti dar didesnį vaidmenį moterų futbolui.

UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas parengus strategijos leidinį, pažymėjo moterų futbolo reikšmę: „Moterų futbolas yra šiandienos futbolas, ne rytdienos. Vasario mėnesį UEFA kongresas ratifikavo savo veiklos pirmąją strategiją ir moterų futbolas yra viena esminių šio plano dalių.

UEFA pareiga, kaip svarbiausios Europos futbolo institucijos, yra suteikti daugiau galios moterų žaidimui. Atitinkamai, UEFA skirs reikšmingas finansines investicijas sportui, pabrėžiant, kad asociacija drįsta siekti aukštumų, kuria iniciatyvas. Veiksmai, kuriuos mes siūlome ir įgyvendinsime nuo 2019 metų, nulems geresnį, labiau profesionalų ir klestintį žaidimą 2024-aisiais. Laikas veikti!“

UEFA Moterų futbolo skyriaus vadovė Nadine Kessler teigė: Kiekviena mergina ar profesionali žaidėja nusipelno vietos žaisti futbolą. Negali būti jokių ribojimų, nes moterų futbolas yra futbolas. Mes tuo tikime, tam įsiparegiojame ir mes padarysime pokučius kartu su visais, kurie nori prisijungti prie mūsų. Koordinuojant mūsų veiksmus, ši strategija garantuos, kad moterų ir mergaičių futbolas klestės“.

Moterų futbolo strategija 2019–2024 metams deklaruoja šiuos tikslus:

- Padvigubinti žaidžiančių futbolą moterų ir merginų skaičių UEFA šalyse narėse;

- Pakeisti moterų futbolo įvaizdį visoje Europoje;

- Padidinti Europos futbolo čempionato ir Čempionių lygos žinomumą ir vertę;

- Pagerinti žaidėjų sąlygas;

- Padvigubinti moterų atstovių skaičių UEFA institucijose.

UEFA viliasi, kad stategiją pavyks įgyvendinti suvienijus jėgas su nacionalinėmis asociacijomis, futbolo lygomis, klubais, žaidėjomis ir kitais futbolo vystymu suinteresuotais tarpininkais.

Per pastaruosius trejus metus UEFA daug prisidėjo, skatindama moterų futbolo populiarumą Europoje. Visoje Europoje vyksta „We Play Strong“ kampanija, siekiant futbolą paversti sportu nr. 1 tarp merginų. UEFA 50 proc. padidino fondo moterų futbolui vystyti lėšas, sudarė atskiras sutartis su rėmėjais optimizuoti moterų turnyrų pajamas, skyrė didesnį dėmesį Čempionių lygos finalo renginiams.