"Rubin" rungtynių pabaigoje įveikė "Spartak Nalchik" © Eurofootball.lt
Trečiadienį Rusijos „Premier“ lygos pirmenybėse buvo sužaistos vienerios atidėtos 18-ojo turo rungtynės. Kazanės „Rubin“ savo sirgalių mačo pabaigoje visgi sugebėjo nugalėti „Spartak Nalchik“ vienuolikę.

Kazanės „%c00074“ 2 - 1 „%c00286“
54‘ [1 – 0] Lasha Salukvadze
70‘ [1 – 1] Aleksandr Amisulashvili
78‘ [2 – 1] Hasan Kabze

Pirmasis pavojingas momentas šiose rungtynėse buvo užfiksuotas, kai svečių saugo Sergejaus Pylypčiuko smūgį atrėmė „Rubin“ vartų sargas iš Latvijos Aleksandrs Kolinko. Po akimirkos latvis pademonstravo fantastišką reakciją, kai atmušė saugo Olego Samsonovo smūgiuotą kamuolį.

Artėjant pirmajam kėliniui link pabaigos „Spartak Nalchik“ komandos puolėjas Ricardo išėjo vienas prieš vartininką A.Kolinko, bet ir šį kartą patyręs vartų sargas sugebėjo išsaugoti savo vartus sausus, atremdamas brazilo smūgį kojomis.

Antrajame kėlinyje sužaidus devynias minutes nieko verto dėmesio nesukūrę šeimininkai išsiveržė į priekį. Po Cristiano Noboa pakelto kampinio į puolimą atbėgęs gynėjas Lasha Salukvadze peršokęs savo priešininką galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

Visgi šiose rungtynėse daug iniciatyvos rodę svečiai pasiekė savo 70-ąją minutę. Baudos smūgį tiesiai prieš varžovų vartus pramušė S.Pylypčiukas, vartininkas A.Kolinko atmušė kamuolį prieš save, ir pirmasis prie kamuolio suskubęs gynėjas Aleksandras Amisulashvili nukreipė jį į vartus.

Bet po mažiau nei dešimties minučių „Rubin“ vėl persvėrė rezultatą savo naudai. Saugas Vitalijus Volkovas prasiveržė kairiuoju kraštu ir perdavė kamuolį kaip ant lėkštutės komandos draugui Hasanui Kabze, kuriam beliko galva dar kartą pasiųsti kamuolį į tinklą.

Po šios pergalės „Rubin“ kiek palengvino sau gyvenimą atitrūkdamas nuo kitų varžovų, kovojančių dėl teisės išlikti stipriausioje lygoje, tuo tarpu „Spartak Nalchik“ likusius artimiausius persekiotojus lenkia vos vienu taškeliu.

Šį savaitgalį Rusijos čempionate įvyks 25-ojo turo varžybos. Įdomiausia dvikova turėtų įvykti Sankt Peterburge, kur dabartinis pirmenybių lyderis vietos „Zenit“ susikaus su kol kas 4-oje vietoje žengiančiu sostinės Maskvos CSKA klubu.