Čempionų lygos finalo apžvalga © Eurofootball.lt
Trečiadienį visų futbolo sirgalių akys bus nukreiptos į Maskvą, kur ginklus UEFA Čempionų lygos finale surems dvi anglų ekipos.

EuroFootball.lt siūlo jums apžvelgti artėjančią finalo dvikovą tarp „Man Utd“ ir Londono „Chelsea“.


„%c00040“ – Londono „%c00042“
Maskvos „Luzhniki“ stadionas, 21:45 val.
Teisėjas: Lubošas Michelis (Slovakija)

UEFA Čempionų lygos turnyre liko sužaisti tik vienerias rungtynės, tačiau jos bus pačios svarbiausios. Būtent trečiadienio vakarą paaiškės, kas taps stipriausia ekipa Europoje. Beje, tai bus tik trečiasis kartas, kai finale varžysis dvi komandos iš tos pačios šalies.

„Man Utd“ ekipos kelias link finalo buvo tikrai nelengvas. Nors grupės varžybose jie užėmė pirmąją vietą, tolimesniuose etapuose Sero Alekso Fergusono auklėtiniams teko grumtis su galingais varžovais.

Aštuntfinalyje jie bendru rezultatu 2-1 privertė pasiduoti „Lyon“ futbolininkus, ketvirtfinalyje peržengė „Roma“ ekipos barjerą, įveikdami varžovus 2-0 Romoje bei 1-0 Mančesteryje. Paskutinis varžovas kelyje link finalo, buvo „Barcelona“, tačiau ir katalonai kelio pastoti nesugebėjo ir pralaimėjo bendru rezultatu 0-1.

Daugelis „Man Utd“ klubo žaidėjų tvirtina, kad visa komanda nori laimėti šį finalą dėl vienos priežasties - legendinio A.Fergusono, kuriam tai būtų tik antrasis prestižinio Europos turnyro trofėjus per daugiau nei 20 metų klube..

„Norime padovanoti pergalę S.A.Fegusonui, - teigė gynėjas Patrice‘as Evra. – Jis jau anksčiau nusipelnė šio titulo, tačiau vis kažkas sukliudydavo tai padaryti. Dabar turime puikią galimybę.“

Daugelis sirgalių, trenerių bei netgi lažybų bendrovių būtent Mančesterio miesto futbolininkus laiko finalo favoritais, tam pritarė ir ekipos gynėjas Nemanja Vidičius.

„Manau, kad mes esame favoritai. Visą sezoną rodėme gerą formą ir žaidimą, todėl esame labai pavojingi.“

Bei pridūrė: „Visą savo karjerą svajojau žaisti finale, tad dabar, kai ši svajone išsipildė, reikia siekti kitos – laimėti finalą.“

Serbas tikino, jog visa komanda pasitiki savo jėgomis ir yra pajėgi laimėti finalą. Panašiai tvirtino ir kitas gynėjas Rio Ferdinandas bei ekipos saugas Owenas Hargreaves‘as, kurių teigimu, „Man Utd“ turi laimėti finalines rungtynes, nes tam tiesiog atėjo metas.

Tuo tarpu „Chelsea“ stovykloje vyrauja pakilios nuotaikos. Visi žaidėjai ir treneriai yra pasirengę kovai bei tikisi nenuvilti savo sirgalių.

Londono ekipos kelias link finalo taip pat nebuvo lengvas. Aštuntfinalyje Avramo Granto auklėtiniai bendru rezultatu 3-0 įveikė Pirėjo „Olympiacos“ futbolininkus, ketvirtfinalio barjerą peržengė parklupdydami Stambulo „Fenerbahce“ ekipą bendru rezultatu 3-2, o pusfinalyje įveikė „Liverpool“ futbolininkus bendru rezultatu 4-3.

„Chelsea“ sudėtyje neapseita be nuostolių. Ekipos gynėjas Ashley Cole‘as susižeidė kelį ir lieka neaišku, ar jis galės padėti savo komandai finalinėse rungtynėse. Visi kiti klubo žaidėjai atrodo yra sveiki ir yra pasirengę mačui.

Apie artėjančią dvikovą vartininkas Petras Cechas teigė: „Tai, kad „Man Utd“ yra laikomi favoritais, mums netgi geriau. Tai turėtų būti tik papildoma motyvacija mums.“

Komandos draugui pritarė ir saugas Michaelis Ballackas.

„Turime iškovoti pergalę, vien dėlto, jog jau kartą jiems pralaimėjome kovoje dėl Anglijos čempionų titulo ir nenorime, kad tai pasikartotų dar kartą. Žinome, kad esame pajėgūs tą padaryti, todėl atiduosime visas jėgas.“

Vyriausiasis strategas A.Grantas teigė nejaučiąs spaudimo bei pasitikintis savo žaidėjais. Jis mano, jog viską gali lemti mažos detalės, iš kurių ir susidės bendras mačo rezultatas.

Apie finalo rezultatą ir baigtį buvo paklaustas ir buvęs „Chelsea“ strategas Jose Mourinho, tačiau šis santūriai reiškė savo nuomonę ir teigė, jog abiejų komandų šansai visiškai vienodi.

„Tokiame mače gali laimėti abi komandos. Šansai yra visiškai lygūs. Tiesa, kad „Chelsea“ jau sąlyginai kartą pralaimėjo „Man Utd“ dėl Anglijos čempionų vardo, tačiau viską dabar reikia pamiršti. Tie, kurie sugebės susikaupti ir atiduoti visą save aikštelėje ir taps čempionais.“