Čempionų lygos antradienio mačų apžvalga © Eurofootball.lt
Antradienį į Europos stadionus ir vėl sugrįžta UEFA Čempionų lygos kovos. Penktojo turo mačus pirmosios žais E, F, G ir H grupių komandos.

Tad EuroFootball.lt siūlo jums trumpai apžvelgti artėjančias rungtynes.


E grupė:

"Aalborg" – Glazgo "Celtic"

Abiejų ekipų šansai prasibrauti į kitą turnyro etapą yra minimalūs. Mat tam ne tik reikia laimėti abu mačus reikiamu skirtumu, tačiau taip pat reikia laukti ir kitų grupės rungtynių palankių rezultatų. Pirmasis šių komandų susitikimas Glazge, baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Vis dėlto žaidėjai dar turi dėl ko pakovoti, nes trečioji vieta grupėje suteikia šansą tęsti kovas Uefa Taurės varžybose. Tai minėjo ir „Celtic“ žaidėjas Scottas McCodalnas: „Žinome, kad užimti pirmąsias vietas grupėje yra praktiškai neįmanoma, tad šiuo metu taikomės į trečiąją vietą. Nes nenorime jau dabar užbaigti kovų Europos turnyruose.“

Panašios nuomonės buvo ir Danų klubo puolėjas Marekas Saganowskis: „Nors mums jau patekimas į tokį turnyrą yra laimėjimas, tačiau kol turime šansų tęsti kovas ar šiame, ar kitame turnyre, tai ir bus mūsų prioritetas. Norime ir toliau žaisti aukščiausiame lygyje.“ Mačas žada būti įdomus, mat tai gali būtų atsakymas, kuri iš komandų tęs kovas Uefa Taurės varžybose.


"Villarreal" – "Man Utd"

Abi komandos jau tikriausiai gali būti ramios dėl patekimo į kitą etapą, tačiau lieka principo reikalas, kuri bus pirma, o kuriai teks tenkintis antrąja vietą Pirmasis klubų susitikimas Mančesteryje baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Ispanų ekipos nuotaiką prieš artėjantį mačą su dabartiniu taurės savininku neturėtų būti gan linksma. Mat savaitgalį jie savo šalies čempionate net 0-3 pralaimėjo „Valladolid“ vienuolikei. Vis tik vyriausiasis komandos treneris Manuelis Pellegrini teigė, jog tai neturės jokios įtakos mačui prieš „Man Utd“: „Tai buvo savaitgalio susitikimas viename turnyre, tuo tarpu šis mačas bus jau visai kitas.“

Tuo tarpu „Man Utd“ stovykloje nuotaikos yra gan pakilios, tiesa, neaišku ar į aikštę antradienį išbėgs vienas iš komandos lyderių portugalas Cristiano Ronaldo. Taip pat klaustukas kybo ir prie Dimitaro Berbatovo bei Darreno Fletcherio pavardžių. Bet kokiu atveju rungtynės Ispanijoje bus tikrai įdomios, mat susitinka dvi aukščiausio lygio komandos.


F grupė:

Miuncheno "Bayern" – Bukarešto "Steaua"

Vokietijos čempionai „Bayern“ grupėje jau gali jaustis gan ramiai, mat jie savo sąskaitoje turi 8 taškus ir žengia pirmoje vietoje. Tuo tarpu „Steaua“ turo vos viena tašką ir jau yra praradusi visus šansu pakovoti dėl kelialapio į kitą etapą.

Vis tik „Bayern“ stratego Jurgeno Klinsmanno teigimu komanda ruoši mačui taip pat, kaip ir bet kuriam kitam: „Nemanome, jog šis susitikimas yra nesvarbus. Mums visos rungtynės yra svarbios, nesvarbu ar tai kažką lemtu, ar ne. Taip pat jaučiame spaudimą ir iš savų žiūrovų, kuriems norime padovanoti puikų reginį.“

Šios poros neabejotinas favoritas yra Vokietijos klubas. Turbūt nedaug kas galėtų ginčytis, jog pergalę pavyks iškovoti „Steaua“, vis dėlto kol mačas dar neprasidėjo abiejų komandų šansai yra visiškai lygūs.

"Fiorentina" – "Lyon"

Šios rungtynės yra bene paskutinis šansas "Fiorentina" futbolininkams, jei jie dar nori patekti į kitą turnyro etapą. Mat jie turi vos tris taškus ir yra treti grupėje, o "Lyon" su aštuoniais yra antra.

Tą nekartą tvirtino ir payts "Fiorentina" žaidėjai, kurie šį mačą įvardino, kaip kol kas svarbiausiu šiame turnyre. „Tai tikrai lemiamas mačas mums, nes šį sezoną sau kėlėme nemažų tikslų, o kol dar turime šansų juos įvykdyti privalome tai išnaudoti.“,- teigė puolėjas Alberto Gilardino.

"Fiorentina" turi visus šansus, jog dar neprarastų vilčių prasibrauti į sekantį turnyro etapą, tačiau tam šiame mače reikia tik pergalės.

G grupė:

Londono "Arsenal" – Kijevo "Dinamo"

Ne kokius rezultatus pastaruoju metu rodantis Londono „Arsenal“ klubas grupėje žengia pirmas, tačiau „Dinamo“ nuo jo atsilieka vos trim taškais. Taigi jie dar neprarado šansų pakovoti dėl kelialapio į kitą etapą.

„Arsenal“ turi šiokių tokių problemų, mat rezultatai nėra labai geri ir tai neramina komandos strategą Arseną Wengerą: „Nerodome to žaidimo, kurį turėtumėme. Turime išeiti į aikštę labiau susikaupę, nes nėra nesvarbių mačų, visi jie yra svarbūs.“

Vis tik Londono klubui šiose rungtynėse lygiosios būtų teigiamas rezultatas, nes tokiu atveju jie jau galėtų būtų ramūs. Tuo tarpu „Dinamo“ yra būtina tik pergalė ir dar kartą pergalė.


Stambulo "Fenerbahce" – "Porto"

Dar vienas intriguojantis grupės mačas, mat abi komandos turi gan realius šansu prasibraut toliau. Tiesa, „Porto“ situacija yra geresnė, nes ji su šešiais taškais žengia antroje vietoje, o Turkijos klubas su vos dvejais yra ketvirtas.

Grupėje situacija yra tokia, jog kiekvienas taškas yra aukso vertės. Tad susitikime pergalių reikės abiem klubams. „Porto“ saugas Lucho Gonzalesas tą būtent ir patvirtino: „Dabar – kiekvienas mačas lemiamas. Tą mes puikiai suprantame, nes iki grupių etapo pabaigos liko tik du turai, tad visos komandos atiduos visas jėgas.“

Rungtynės tikrai bus įdomios, nes nusakyti jų favoritą nėra lengva. „Fenerbahce“ tikėjosi geresnių rezultatų, tačiau viskam pataisyti jie dar turi dvi rungtynes, bet viską reikia pradėti jau antradienį. „Porto“ lengva nebus, mat Turkijoje žaisti niekam nėra lengva.


H grupė:

Sankt Peterburgo "Zenit" – Turino "Juventus"

„Juventus“ yra šios grupės lyderis, mat jų sąskaitoje 10 taškų. Tuo tarpu „Zenit“ turėdami 4 taškus yra treti, tačiau dar neprarado šansų patekti į kitą etapą.

Vis tik norėdami keliauti toliau, rusai turi žengti pirmąjį žingsnį, kuris jiems bus tikrai nelengvas. „Juventus“ pastaruoju metu išbrido iš tam tikros duobės ir rodo pakankamai gerus rezultatus. „Zenit“ saugas Andrėjus Aršavinas pavojingiausiu „Juventus“ žaidėju įvardino veteraną Alessando Del Piero.

„Jis vienas tų žaidėjų, į kuriuose žiūrėdamas tu tiesiog negali nesižavėti. Manau jo turėsime itin saugotis, nors, aišku, nenuvertinu ir kitų ekipos žaidėjų.“ Vis tik susitikimas bus įdomus tuo, jog Rusijos klubui būtina pergalė, tuo tarpu „Juventus“ gali jaustis kur kas ramiau.

Borisovo "BATE" – Madrido "Real"

Mūsų kaimynams baltarusiams tai dar viena istorinė dvikova, prieš vieną iš galingiausių pasaulio komandų. Vis dėlto teoriškai „BATE“ dar neprarado šansų patekt į kitą etapą, o „Real“ nors yra kiek geresnėje situacijoje, tačiau jiems reikalinga tik pergalė.

Madrido klubas yra duobėje pastaruoju metu, nes komanda nerodo gerų rezultatų, žaidimas nėra subalansuotas, tačiau tam daugiausia įtakos turi žaidėjų traumos. Prie traumuotojų sąrašo prisijungė ir vienas komandos lyderių Gonzalo Higuainas, tad stratego Berndo Schusterio futbolininkų gretos mažėja.

„BATE“ tai bus paskutinis mačas prieš savus žiūrovus, tad tai yra paskutinis šansas iškovoti pirmąją pergalę ir dar prieš tokį varžovą. Tuo tarpu „Real“ komandai pergalė padėtų užsitikrinti kelialapį į kitą etapą.