Rungtynes Lietuva-Austrija retransliuos LRT © Eurofootball.lt
Kaip trečiadienį savo tinklaraštyje pranešė vienintelė Lietuvoje sporto televizija "Sport1", jai pavyko pasiekti susitarimą su Lietuvos Radiju ir Televizija (LRT) dėl nacionalinės rinktinės atrankos į 2010-ųjų metų Pasaulio čempionatą rungtynių retransliavimo per Lietuvos Televiziją (LTV).

Tai reiškia, jog šiandien 21:30 val. pirmą kartą Lietuvos istorijoje nacionalinės rungtynes transliuos iš karto dvi televizijos - "Sport1" ir LTV. Rungtynes abiejuose kanaluose komentuos skirtingi komentatoriai. "Sport1" televizijoje jas padės stebėti Aurimas Budraitis ir buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas.

"Labai džiaugiuosi, kad abi televizijos sugebėjo rasti sprendimą, tenkinantį visų Lietuvos futbolo gerbėjų interesus" – džiaugėsi LFF prezidentas Liutauras Varanavičius – "pirmą kartą Lietuvoje televizijos įvertino futbolo svarbą ir tai bus tik į naudą mūsų visų mylimo žaidimo plėtrai".

"Futbolas iš karto per dvi televizijas – unikalus dalykas mūsų sporto istorijoje" – neslėpė pasitenkinimo LFF prezidentas.

"Sport1" prieš rungtynes rengia specialią laidą, kurioje dalyvaus legendiniai futbolininkai Stasys Danisevičius ir Arminas Narbekovas. Prieš pat rungtynes, pertraukos metu ir po jų numatomi tiesioginiai pasijungimai su Marijampolės stadionu, kuriame jau išpirktos visos vietos.

"Šiandien – didžiulė šventė futbolo mėgėjams" – sako "Sport1" programų direktorius Andrius Tapinas – "negalintiems nuvykti į Marijampolę pasiūlysime dar dvi fantastiškas tiesiogines rungtynes – Rusija prieš Velsą ir Kroatija prieš Angliją".