"Roma" ir "Inter" prarado taškus Italijos čempionate © Eurofootball.lt
Italijos čempionate šeštadienį sužaistos dvejos 31-ojo turo rungtynės, kuriose pergalių iškovoti nepavyko nei vienam iš dviejų "Serie A" lyderių - tiek "Roma", tiek "Inter" sužaidė lygiosiomis.

Pastaruoju metu nekokį žaidimą demonstruojantis Milano "Inter", varžovų aikštėje iškovojo tašką rezultatu 1-1 sužaidęs su Romos "Lazio".

Svečiai pirmavo, kai 11 minutę po Douglaso Maicono perdavimo iš arti pasižymėjo argentiniečų snaiperis Hernanas Crespo. Komandos dažnai apsikeitinėjo pavojingomis atakomis, bet vėliau "Lazio" perėmė iniciatyvą ir "Inter" gelbėjo tik puikus vartininko Julio Cesaro žaidimas.

Antrajame kėlinyje "Inter" daugiausiai gynėsi ir taip pat turėjo progų kontratakose, tačiau sužaidus beveik valandą nuošalės išvengęs Tommaso Rocchi atsidūrė vienas prieš vartininką ir šį kartą J.Cesaras jau buvo bėjėgis.

Per likusį pusvalandį arčiau pergalingo įvarčio buvo aikštės šeimininkai, bet fortūna šypsojosi Italijos čempionams. 64 minutę po Valono Behrami smūgio kamuolys rikošetu atšoko nuo gynėjo, ir J.Cesaras sugebėjo šiaip ne taip nukreipti kamuolį į skersinį.

"Inter" vartininkas jau niekuo negalėjo padėti savo komandai, kai rungtynių pabaigoje galingu šūviu iš maždaug 20 metrų į vartus smūgiavo Ousmane'as Dabo, bet prancūzų saugo muštas kamuolys nuo skersinio atšoko į žemę prieš vartus ir grįžo į žaidimą.

Visgi nei vienai komandai pergalės šiame mače išplėšti nepavyko. Po šių lygiųjų "Lazio" užima dešimtą vietą, o lyderiui "Inter" nesugebėjo padidinti pranašumo prieš persekiotojus.

Tiesa, šiuo kluptelėjimu ankstyvesniajame šeštadienio mače nesugebėjo pasinaudoti ir antroje vietoje žengianti "Roma" ekipa, išvykoje taip pat sužaidusi tik lygiosiomis 1-1 su 17-oje pozicijoje besirikiuojančia "Cagliari" vienuolike.

Sostinės klubas Sardinijos komandos jos aikštėje nėra nugalėjęs nuo pat 1995-ųjų metų kovo, o pastaroji dvikova praėjusį sezoną buvo pralaimėta 2-3.

Dvikovos pradžia buvo stulbinanti - laikrodžiui skaičiuojant pirmąsias sekundes "Cagliari" saugas Michele Fini stipriu smūgiu sudrebino vartų skersinį, o dar po kelių akimirkų, varžovams keliant kampinį, kamuolį į savo vartus netyčia nukreipė gynėjas Matteo Ferrari.

Pirmajame kėlinyje aštriau rungtyniavo šeimininkai, tačiau "Roma" futbolininkai galiausiai atsigavo ir prieš pat pertrauką skelbiantį teisėjo švilpuką atstatė pusiausvyrą - baudos smūgiu pasižymėjo Francesco Totti.

Antrajame kėlinyje svečiai perėmė iniciatyvą ir sukūrė gausybę progų, bet nei vienos jų išnaudoti nesugebėjo - rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Rezultatai:

"Cagliari" 1 - 1 "Roma"
2' [1 - 0] Matteo Ferrari
45' [1 - 1] Francesco Totti

Romos "Lazio" 1 - 1 Milano "Inter"
11' [0 - 1] Hernan Crespo
59' [1 - 1] Tommaso Rocchi