M.Richardsas įsipareigojo likti "Man City" © Eurofootball.lt
Jaunoji Anglijos klubo „Man City“ žvaigždė Micah Richardsas yra arti naujo kontrakto su Mančesterio ekipa pasirašymo ir taip paneigė pastaruoju metu britų žinasklaidoje pasklidusius gandus, siejančius jį su Londono „Arsenal“ komanda.

19-metis gynėjas buvo pripažintas geriausiu rugpjūčio mėnesio Anglijos „Premier“ lygos žaidėju ir yra vienas iš komandos lyderių, padėjusių „Man City“ ekipai įspūdingai pradėti naująjį sezoną, kuriame Mančesterio ekipa po 9 turų yra surinkusi 19 taškų ir užima 3 vietą.

„Esu labai arti naujo kontrakto su „Man City“ pasirašymo - liko suderinti galutines naujos sutarties detales, - sakė gynėjas oficialiam klubo tinklapiui. - Šiuo metu mėgaujuosi kiekviena savaite praleista klube ir vieną dieną tikiuosi tapti komandos kapitonu.“

Futbolininkas taip pat paneigė teiginius, kad į naująją sutartį jo inciatyva įtraukta sąlyga, leidžianti išpirkti gynėjo kontraktą komandai, dalyvaujančiai Čempionų lygoje: „Aš tikrai nežadu persikelti į kitą klubą. Šiuo metu ieškau naujo namo Mančesteryje. Kodėl galėčiau norėti persikelti kur nors kitur?“

M.Richardsas yra septintas jauniausias pagal amžių žaidėjas ir pats jauniausias gynėjas kada nors žaidęs Anglijos rinktinėje. Nacionalinėje rinktinėje futbolininkas pirmąjį mačą sužaidė 2006 m. lapkričio 15 d. draugiškose rungtynėse su Olandijos komanda - tą dieną jam buvo 18 metų ir 144 dienos.

Tačiau nepaisant jauno amžiaus, M.Richardsas greitai sugebėjo išsikovoti Anglijos rinktinės vyriausiojo trenerio Steve'o McClareno pasitikėjimą ir tapo vienu pagrindinių ekipos gynėjų. Nacionalinei komandoje jis sužaidė 7 rungtynes ir pelnė 1 įvartį.