P.Bergeris pratęsė sutartį su "Aston Villa" © Eurofootball.lt
Čekijos nacionalinės rinktinės saugas Patrikas Bergeris (%p02358) sutiko su Anglijos „Premier“ lygoje 11-ąją vietą užėmusiu Birmingemo „%c00049“ klubu pratęsti savo sutartį dar vieneriems metams. Žaidėjas ją oficialiai pasirašys liepos mėnesį, kai prisijungs prie komandos ikisezoninėse treniruotėse.

„Turime naują savininką, naują trenerį ir keletą naujų žaidėjų, taigi tai nuostabus metas klubui, – oficialiai klubo svetainei teigė P.Bergeris. – Mano nuomone, šis klubas kitą sezoną bandys iškovoti kelialapį į Europos turnyrus“.

33-ejų metų čekas, kuris 2005-ųjų metų liepos mėnesį paliko „%c00057“ ir būdamas laisvuoju agentu papildė „Villa“ gretas, šiame sezone „Premier“ lygoje pelnė du įvarčius taip Birmingemo ekipai padėdamas nepralaimėti devynerių iš eilės rungtynių.

Buvęs „%c00045“žaidėjas mano, kad „Aston Villa“ turi šviesią ateitį: „Esu įsitikinęs, kad strategas Martinas O`Neillas vasarą į ekipą pasikvies keletą gerų žaidėjų, taigi atrodo, kad turėtų būti įdomu“.

P.Bergeris praėjusių metų lapkričio mėnesį buvo paskolintas žemesnės „Championship“ lygos klubui „Stoke City“ dėl to, kad nesilaikė komandos disciplinos, tačiau sausio mėnesį jis vėl pateko į vyriausiojo trenerio M.O‘Neillo planus ir sugrįžo į „Aston Villa“.

„Niekados nesakiau, jog jo karjera Birmingemo klube yra baigta. Svarbiausias dalykas yra tas, kad jis liktų sveikas, - sakė M.O`Neillas. – Jeigu jis nebus traumuojamas, tai manau jis turės daugiau progų pasireikšti komandoje. Nuo tada, kai jis sugrįžo, Patrikas į mūsų žaidimą pridėjo daugiau šaltakraujiškumo ir patirties tada, kai žaidėme prastai ir galėjome iškristi į žemesniąją lygą“.