Nuomonė: Anglijos "Premier" lygos savaitės komanda © Eurofootball.lt
Kaip ir kiekvieną savaitę po visų Anglijos „Premier“ lygos savaitės turo mačų portalas EuroFootball.lt pateikia Jums, mieli skaitytojai, savo išrinktą komandą į kaip visada simboliškai renkamą savaitės turo rinktinę. Jūsų dėmesiui 13-ojo turo ekipa.

Vartininkas:

Joe Hartas („Man City“)

Jaunasis Anglijos jaunimo (U-21) rinktinės vartininkas „Man City“ komandoje kovoje dėl pagrindinio vartininko vietos nukonkuravo Švedijos nacionalinės rinktinės vartų sargą Andreasą Issaksoną ir jaunąjį legendinio „Man Utd“ klubo vartininko Peterio Schmeichelio sūnų Kasperą.

Sekmadienio išvykoje 0-0 pasibaigusiose varžybose su „Portsmouth“ J.Hartas gelbėjo „City“ ekipą nuo puolėjo iš Nigerijos Nwankwo Kanu, gynėjo Glenno Johnsono, neleido pasižymėti saugui Seanui Davisui ir puolėjui Davidui Nugentui, po kurio smūgio J.Hartas nežymiai lietė kamuolį ir numušė į virpstą.

Nors galbūt ir Londono „Fulham“ vartininkas Antti Niemi bei „Blackburn“ ekipos vartų sargas Bradas Friedelis turėjo daugiau darbo, tačiau jie praleido įvarčius, tuo tarpu jaunasis J.Hartas savo vartus išlaikė „sausus“.

Gynėjai:

Christopheris Samba („Blackburn“)

Dar vienas neblogas rungtynes sužaidė jaunasis „Blackburn“ klubo ir Kongo rinktinės gynėjas. Nors ir jo komanda pralaimėjo „Man Utd“ rezultatu 2-0, šis futbolininkas buvo vienas aktyviausio tose rungtynėse.

Pirmajame kėlinyje jis labai pavojingai pagrasino „raudonųjų velnių“ vartų sargo Edwino van der Saro vartams, kai netikėtu smūgiu iš už baudos aikštelės ribų sudrebino skersinį. Antrajame kėlinyje gynėjas nemažino apsukų ir vėl galėjo įmušti, bet po pakelto kampinio jo smūgiuotą kamuolį galva ant pačios vartų linijos sugavo „United“ vartininkas iš Olandijos.

Rio Ferdinandas („Man Utd“)

Vienas geriausių Mančesterio ekipos gynėjų rungtynėse su „Blackburn“ atrodė daugiau negu patikimai. Pirmame kėlinyje jis neleido pavojingai smūgiuoti varžovų puolėjui Benni McCarthy, pasiaukojančiai griūdamas po kamuoliu.

Taip pat Anglijos rinktinės gynėjas sėkmingai pasijungdavo prie komandos atakų, iš kuri viena baigėsi pavojingu išpuoliu. Po pakelto kampinio į galingą jo smūgį galva turėjo reaguoti vartininkas iš JAV B.Friedelis.

Glenas Johnsonas („Portsmouth“)

Geros rungtynės „Portsmouth“ dešiniojo krašto gynėjui, kuris galiausiai šią vasarą paliko Londono „Chelsea“ klubą. Anglas gerai atidirbo gynyboje, atėmė nemažai kamuolių. Labiausiai įsiminė atakuodamas „Man City“ ekipos vartus.

Pirmame kėlinyje prisijungęs prie atakos jis „išmaudė“ savo varžovą ir smūgiavo į apatinį vartų kampą, bet „City“ ekipą išgelbėjo virpstas. Po pertraukos G.Johnsonas vėl įsiveržė į baudos aikštelę, bet tada jau vartus patikimai apgynė J.Hartas.

Nuno Valente (Liverpulio „Everton“)

Vienas geresnių buvusio „Porto“ ekipos gynėjo rungtynių pagrindinėje „Everton“ komandos sudėtyje. Jo žaidimas įsiminė pirmame kėlinyje, kai nutraukė pavojingą „Chelsea“ gynėjo Wayne`o Bridge`o perdavimą į baudos aikštelę, o po akimirkos po galingo saugo Franko Lampardo „šūvio“ portugalas drąsiai iškišo galvą ir taip pastojo kelią kamuoliui įskrieti į vartus.

Saugai:

Nolberto Solano (Londono „West Ham“)

Užpraeitame 11-ame ture patyręs legionierius iš Peru 0-0 pasibaigusiame mače su „Pompey“ nerealizavo dviejų šimtaprocentinių progų, kai būdamas vos keliais metrais nuo vartų galva nesugebėjo nukreipti kamuolio į tuščius vartus.

Bet šį kartą toks scenarijus vos nepasikartojo. Rungtynių su autsaideriu „Derby“ pirmame kėlinyje 32-iejų metų žaidėjas puikiai atliko baudos smūgį, bet vėl laimė nusisuko nuo jo – kamuolys atsimušė į skersinį. Vis tik savo perujietis pasiekė savo. Likus žaisti 20 minučių po dar vieno puikiai atliko baudos smūgio kamuolys įskriejo tiesiai į tolimąjį viršutinį vartų kampą.

Jermaine`as Jenasas (Londono „Tottenham“)

Pačios geriausios rungtynės šiame sezone. Anglijos rinktinės saugas triuškinamai 4-0 laimėtose rungtynėse prieš krizėje esantį „Wigan“ tiesiog sublizgėjo. 13-ąją minutę puolėjas Robbie Keane`as krašte susidorojo su gynėju ir atlikęs perdavimą J.Jenasas iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į tinklą.

Prabėgus dar trylikai minučių jis padvigubino savo komandos rezultatą. Atsidūręs vienas prieš vartininką Chrisą Kirklandą jo koja nesudrebėjo iš suklaidinęs jį antrą kartą pasiuntė kamuolį į vartus. Futbolininkas turėjo dar vieną šansą, bet iš aštraus krašto mušė kiek netiksliai. Po pertraukos J.Jenasas ir toliau nenustojo stebinti.

Po puikios kombinacijos su R.Keane`u jis permetė kamuolį per C.Kirklandą ir atliko „hat-tricką“, bet arbitras užfiksavo nuošalę. Visgi nors ir trečiojo įvarčio nepelnęs, jis įsirašė rezultatyvų perdavimą. J.Jenasas pamatė į baudos aikštelę įkertantį puolėją Darreną Bentą ir po perdavė kamuolį komandos draugui, kuris pasižymėjo antrose rungtynėse iš eilės.

Lee Bowyeris (Londono „West Ham“)

Puikus pasirodymas mače su „Derby“. Konfliktais garsėjantis futbolininkas šį kartą sugebėjo pelnyti du įvarčius. Abu jie buvo įmušti po komandos draugo Carltono Cole`o perdavimų. Be to, L.Bowyeris ir pats pabuvo asistento vaidmenyje, kai antrame kėlinyje po jo perdavimo vieną iš penkių įvarčių „įkalė“ Matthew Etheringtonas.

Cristiano Ronaldo („Man Utd“)

Eilinės gražios žvaigždės iš Portugalijos rungtynės. Dviejų minučių bėgyje C.Ronaldo varžybose su „Blackburn“ sugebėjo atlikti dublį. Taip pat jis ne kartą grasino B.Friedelio vartams, bet pirma jo pavojingą smūgį po Andersono perdavimo amerikietis atmušė , o kiek vėliau portugalas mušė virš vatų.

Puolėjai:

Fernando Torresas („Liverpool“)

Traumą išsigydęs brangiausias visų laikų „Liverpool“ klubo puolėjas iš Ispanijos F.Torresas į aikštę mače su Londono „Fulham“ išbėgo vos dvidešimčiai minučių, bet sugebėjo nuveikti labai daug. 81-ąją minutę „išmaudęs“ gynėją Aaroną Hughesą išvedė „raudonuosius“ į priekį. Greitai sekė ir antrasis įvartis, kurį pelnė kapitonas Stevenas Gerrardas.

Dimitaras Berbatovas (Londono „Tottenham“)

Bulgarijos rinktinės puolėjas mače su „Wigan“ neįmušė, bet atliko labai svarbų vaidmenį mušant juos. Sužaidus beveik pusvalandį po jo juvelyrinio perdavimo J.Jenasas pelnė savo antrąjį įvartį. Po to, buvęs Leverkuzeno „Bayer“ ekipos puolėjas dviem lietimais susidorojęs su kamuoliu atmetė jį saugui Aaronui Lennonui, kuris nestabdydamas kamuolio iš toli pasiuntė kamuolį į vartus.

Vis tik D.Berbatovas buvo labai arti to, kad jo pavardė būtų atsiradusi švieslentėje. Po saugo iš Suomijos Teemu Tainio perdavimo antrame kėlinyje jis pataikė į virpstą, o prie atšokusio kamuolio suskubęs gynėjas Younesas Kaboulas pasekė bulgaro pėdomis ir pakartotinu smūgiu kliudė skersinį.