Čempionų lygos trečiadienio mačų apžvalga © Eurofootball.lt
Trečiadienį stipriausiame Senojo žemyno futbolo turnyre ir toliau tęsis ketvirtojo turo kovos. Šįsyk savo mačus žais A, B, C ir D grupių komandos.

Tad EuroFootball.lt siūlo jums trumpai apžvelgti artėjančias rungtynes


A grupė:

"Bordeaux" – Londono "Chelsea"

Būtent ši grupė yra viena iš painiausių, mat visos keturios ekipos turi realių šansų patekti į kitą etapą. „Bordeaux“ turi 6 taškus ir yra trečioje vietoje, o „Chelsea“ yra grupės lyderis, turėdamas 7 taškus.

Kadangi grupėje nieks dar nėra aišku, kiekvienas taškas yra itin svarbus. Ir netgi favoritai „Chelsea“ nėra tikri, ar pateks į antrąjį turnyro etapą. „Bordeaux“ strategas Laurentas Blancas teigė, jog jo komanda yra pajėgi nugalėti Anglijos klubą: „Žinome, jog nesame poros favoritais, tačiau mūsų pusėje bus keletas veiksnių, kurie yra labai svarbūs. Tai be abejo yra mūsų aikštės pranašumas, kurį ir bandysime išnaudoti.“

„Chelsea“ stovykloje taip pat nerimastingos nuotaikos, mat komanda turi kovoti iš visų jėgų, jeigu nori turnyre keliauti toliau. Susitikimas be jokios abejonės laukia įdomus, nes abi komandos kovos tik dėl pergalės, tad laukia bekompromisė kova.

"Cluj" – "Roma“"

Dar dvi šios grupės komandos, kurios turi visus šansu kovoti dėl kelialapio į antrąjį etapą. Rumunijos klubas kol kas žengia ketvirtoje vietoje, turėdamas 4 taškus, tuo tarpu „Roma“ su 6 taškais yra antra.

Ne kartą šiame turnyre jau stebinęs „Cluj“ klubas tikisi, jog gali pateikti dar vieną staigmeną. Tačiau jų varžovas bus pastaruoju metu atsigaunanti „Roma“, kurios krizė, atrodo, jau baigės ir tai rodo demonstruojami rezultatai. Pats „Cluj“ ekipos treneris Maurizio Trobetta teigė, jog dar negali patikėti, kad jo ekipa vis dar kovoja dėl kelialapio į kitą etapą: „Tikrai malonu žinoti, kad šiuo metu dar viskas priklauso nuo mūsų.“

Pakilių nuotaikų yra ir „Roma“ klubas, pasak kapitono Francesco Totti, šiame mače būtina tik pergalė: „Turime laimėti prieš varžovus, kad pagerintumėme savo situaciją grupėje.“ Dvikova laukia įdomi, nes dabar kiekvienas taškas yra aukso vertės.


B grupė:

Famangustos "Anorthosis" – Brėmeno "Werder"

Dar viena turnyro staigmena galima laikyti „Anorthosis“ klubą iš Kipro, kuris savo grupėje su 5 taškais žengia antroje vietoje, tuo tarpu jų varžovai „Werder“ yra ketvirti su 3 taškais.

Pergalė, aišku, reikalinga abiem klubams, mat situacija grupėje yra įtempta. „Anorthosis“ kol kas žaidžia labai gerai ir turėtų neraminti ne vieną varžovą, šiuo metu būtent „Werder“ ekipos futbolininkus. Vokietijos klubui šį sezoną ir savo šalies čempionate niekaip nepavyksta žaisti užtikrinčiau ir pastoviau. Savaitgalį jie patyrė dar vieną nesėkmę.

Mačas bus įdomus tuo, jog „Anorthosis“ sieks kuo geriau žaisti prieš savus žiūrovus, tuo labiau, kad komandai durys į kitą etapą dar atviros, o „Werder“ bus būtina tik pergalė.

Milano "Inter" – Atėnų "Panathinaikos"

Italijos čempionai „Inter“ kol kas yra grupės lyderiai, jų sąskaitoje 8 taškai, tuo tarpu „Panathinakos“ su 4 taškais žengia trečia.

Vis tik „Inter“ klubas vyriausiasis treneris Jose Mourinho teigė, jog komandos nusiteikimas turi būtų maksimalus: „Negalime sakyti, jog šiame mače galime atsipalaiduoti ar nežaisti iš visų jėgų. Turime manyti, kad tai lemiama dvikova, reikalauju iš savo žaidėjų maksimalaus susikaupimo.“ Strategas taip pat įvardino, savaitgalį šalies čempionate pasiektą pergalę prieš Turino „Juventus“, kaip labai svarbią psichologiškai.

„Inter“ pakaktų lygiųjų, o Graikų klubui būtinai reikia pergalės. Mat jei jiems jos nepavyks iškovoti, ar dar liks šansų paskutiniajame ture, priklausys nuo kito grupės mačo rezultato.


C grupė:

Donecko "Shakhtar" – "Basel"

Šioje grupėje jau viskas aišku, kad nei „Shakhtar“ nei „Basel“ nepateks į kitą turnyro etapą. Ukrainiečiai su trimis taškais yra treti, o „Basel“ yra ketvirtas bei savo sąskaitoje turi vos vieną tašką.

Vis dėlto visi klausimai dar nėra atsakyti, mat abi komandos kovoja dėl galimybės kovas tęsti UEFA Taurės turnyre, nes tokią teisę gauna klubas, kuris grupėje lieka trečias. Tai ir turėtų būtų pagrindinis abiejų komandų tikslas.

Būtent todėl kova laukia intriguojanti, mat namie žaisiantys „Shakhtar“ savo arenoje atrodo labai galingai, o pergalės kaina yra tikrai didelė. Visgi, vargu ar ir „Basel“ taip lengvai pasiduos.

Lisabonos "Sporting" – "Barcelona"

Būtent šios dvi ekipos jau gali būti ramios dėl savo ateities – jos kitame etape. „Barca“ sąskaitoje yra 10 taškų ir ji yra grupės lyderė, tuo tarpu „Sporting“ turi 9 taškus ir yra antras.

Į Portugaliją „Barcelona“ gretose neišvyko kapitonas Carlesas Puyolis bei Yaya Toure. Tačiau grįžta vienas komandos lyderių Lionelis Messi, tad „Sporting“ nusimato nelengvas mačas. Vis dėlto komandos puolėjas Derlei teigė, jog prieš savus žiūrovus žaidėjai sieks tik pergalės: „Žinome, kokio kalibro yra mūsų varžovas, tačiau taip pat žinome, kad darysime viską, jog laimėtumėme.“

Vis tik atrodo, jog „Barcelona“ tikrai nesiruošia nusileisti, nes pergalės kaina, tikriausiai, pirma vieta grupėje. Laukia įdomi kova, kurios laimėtoją sunku nusakyti, nors galbūt poros favoritais ir derėtų laikyti katalonus.


D grupė:

Madrido "Atletico" – "PSV Eindhoven"

„Atletico“ po pasiektų lygiųjų praeitame ture prieš „Liverpool“, grupėje turi 8 taškus ir yra pirmi, o „PSV“ savo sąskaitoje turi 3 taškus ir žengia ketvirtoje vietoje.

Ispanijos sostinės ekipa yra šios grupės favoritai, mat jie žais namuose, o tai visada yra papildomas stimulas. Tačiau šįkart gali būti šiek tiek kitaip, nes mačas vyks tuščiame "Vicente Calderon" stadione. Taip nusprendė UEFA Drausmės komitetas. „Bus keista, labai keista, kai negirdėsime palaikymo šūksnių ir nejausime tos atmosferos“,- teigė „Atletico“ saugas Maxi Rodriguezas.

Nors mačo favoritu derėtų laikyti ispanus, tačiau vargu ar "PSV" pasiduos be kovos.

"Liverpool" – "Marseille"

Panaši situacija yra ir šiame mače, mat „Liverpool“ su 8 taškais grupėje yra antri, tuo tarpu „Marseille“ turi 3 taškus ir yra treti, tačiau vis dar neprarado šansų patekti kitą etapą.

Kartą „Marseille“ jau laimėjo išvykoje prieš „Liverpool“, tačiau šįsyk tokią sėkmę pakartoti gali būtų daug sunkiau. Komandos treneris Rafa Benitezas teigė, jog šis istorijos faktas neturės jokios prasmės: „Taip buvo, tačiau prieš kelis metus ir nemanau, jog tai turės kažkokios įtakos.“ Geros žinios Anglijos klubui yra tos, kad į rikiuotę grįžta kapitonas Stevenas Gerrardas.

„Marseille“ dar neprarado šansų prasibrauti į kitą etapą, tačiau, kad jie liktu gyvi ir toliau, Anglijoje reikia pergalės. Kitu atveju, dar liks galimybė tęsti kovas Uefa Taurės varžybose.