Čempionų lygos trečiadienio ketvirtfinalių mačų apžvalga © Eurofootball.lt
Trečiadienį tęsis UEFA Čempionų lygos kovos. Tik šiandien savo pirmuosius ketvirtfinalio mačus jau žais likusios keturios ekipos.

Tad EuroFootball.lt siūlo jums trumpai apžvelgti artėjančias rungtynes.


"%c00006" – Miuncheno "%c00001"

Teisėjas: Howard Webb (Anglija)


Intriguojanti kova virs Barselonoje, kur vietos "Barcelona" priims svečius iš Vokietijos Miuncheno "Bayern" futbolininkus. Bavarai kelyje link ketvirtfinalio tiesiog sutrypė Lisabonos "Sporting" ekipą, tuo tarpu "Barcelona" įveikė "Lyon" klubą.

Viena iš turnyro favoričių "Barcelona" šiemet rungtyniauja puikiai. Katalonai visuose frontuose, kuriuose rungtyniauja, siekia maksimalių tikslų. Ispanijos čempionate jie kol kas pirmauja, taip pat pateko į Karaliaus taurės turnyro finalą. Lieka tik Čempionų lyga, kurioje "Barcelona" sieks tik vieno – pergalės.

Tačiau pasak Josepos Guardiolos, apie tai kalbėti dar nederėtų, mat pirma reikia peržengti dar kelis barjerus, o pirmasis iš jų – "Bayern".

"Mūsų laukias nelengvas mačas,- teigė strategas. – Bandysime žaisti savąjį žaidimą. "Bayern" nebus lengvas varžovas, jie taip pat turiu daug savų pliusų, kuriais ir bandys pasinaudoti. Žinome, kad negalime daryti grubių klaidų, nes už kiekvieną ją mes būsime brangiai nubausti. Tai netgi gali kainuoti mums kelialapį į pusfinalį."

Rungtynėms su "Bayern" katalonai ruošis beveik stipriausios sudėties. Dėl traumų vis dar komandai negalės padėti tik gynėjai Ericas Abidalis ir Gabrielis Milito, tačiau į rikiuotę jau grįžo saugas Yaya Toure, kuris kartu su Aleksandru Hlebu įtraukti į klubo paraišką.

Vokietijos komandos stovykloje nuotaikos neturėtų būti pačios geriausios, mat "Bayern" savaitgalį savo šalies pirmenybėse sugebėjo net 1-5 pralaimėti "Wolfsburg" klubui. Šalies spaudoje ironiškai buvo pašiepiamas šis rezultatas ir teigiama, kad jei sugebama taip pralaimėti "Wolfsburg", tai koks tuomet bus rezultatas su "Barca".

Vis dėlto komandos strategas Jugenas Klinsmannas tikisi, jog tas pralaimėjimas pernelyg nepaveiks komandos. "Turime nemažai problemų, tačiau tikiuosi, kad aikštėje žaidėjai jas trumpam pamirš. Tame mače atsipalaiduoti negalėsime nė minutėles, nes iškart būsime nubausti. "Barca" žaidžia greitą, technišką, akiai patraukų futbolą. Sustabdyti juos bus begalo sunku."

Problemų "Bayern" turi ir su žaidėjų traumomis, mat abu pagrindiniai komandos vidurio gynėjai Lucio ir Danielis van Buytenas mače tikrai nepasirodys. Taip pat dėl jau anksčiau patirtos traumos nerungtyniaus ir puolėjas Miroslavas Klose.

Geriausias gynyba – puolimas. Panašu, kad tokia yra abiejų komandų filosofija šiame turnyre. Nes abi į varžovų vartus jau pelnė po 24 įvarčius. Todėl rungtynės žada būti gražios, patrauklios akiai, neturėtų trūkti ir kovingumo.


"%c00045" – Londono "%c00042"

Teisėjas: Claus Bo Larsen (Danija)


Dar vienas ketvirfinalio mūšis vyks tarp gerai vieną kitą pažįstančių ekipų. "Liverpool" turnyro aštuntfinalyje pranoko Madrido "Real", o "Chelsea" iš tolimesnės kovos eliminavo Turino "Juventus" ekipą.

"Liverpool" ekipa ir toliau rodo puikią sportinę formą. Tai atsispindi "Premier" lygoje, o Čempionų lygoje anglai ją patvirtino tiesiog nušluodami Madrido "Real" klubą aštuntfinalyje. Tačiau atėjo laikas siekti kitų tikslų, dabar jis yra vienas – įveikti "Chelsea". Tą tvirtina komandos gynėjas Jamie Carragheris.

"Šiemet prieš "Chelsea" žaidėme jau ne kartą, tad puikiai juos pažįstame. Turime atiduoti visas jėgas, kad juos įveiktume, nes mačas tikrai laukia nelengvas. Jei būsime susikaupę, pernelyg dažnai neklysime, manau, jog viskas bus mūsų naudai. Ir visgi tikrai nesitikiu, kad pirmasis mačas ką nors parodys, iš tiesų šiomis rungtynėmis dvikova nesibaigs"

"Liverpool" sirgalių nuotaiką prieš rungtynes pakėlė ir dar viena puiki žinia, mat buvo abejojama ar klubo saugas bei lyderis Stevenas Gerrardas galės rungtyniauti. Vis dėlto jau tikrai tapo aišku, kad mače anglas tikrai rungtyniaus. Anglai prieš šią dvikovą dar iškovojo pergalę "Premier" lygoje, kai tik paskutinėmis minutėmis palaužė Londono "Fulham".

Tuo tarpu "Chelsea" atrodo į Liverpulį vyksta parsivežti tik pergalės. Pasak komandos trenerio Guuso Hiddinko, jis komandai kitų tikslų ir nekelia. "Kai žaidėjams keli aukštesnius tikslus, jie ima labiau pasitikėti savimi, būna daugiau susikaupę. Visgi ne mes vieni norime laimėti. To sieks ir varžovai, kurie manau, kad bus gerai pasiruošę mačui."

"Tačiau mes taip pat atidžiai ruošiamės rungtynėms. Kaip ir daugelis, nemanau, kad šis mačas atsakys į visus klausimus, tačiau jis bus tikrai svarbus. Juk jei mums pavyks iškovoti geresnį rezultatą, namuose galbūt bus bent truputį lengviau."

"Chelsea" rungtynėse turės verstis be traumą gavusio gynėjo Jose Bosingwos, tačiau į rikiuotę sugrįžo puolėjas Didier Drogba. Londono klubas savaitgalį taip pat turėjo repeticiją prieš dvikovą su "Liverpool", kai užtikrintai 2-0 įveikė "Newcastle".

Įdomu yra tai, jog abu klubai per pastaruosius penkerius metus tarpusavyje yra susitikę net 24 kartus. Praeitame Čempionų lygos sezone, kai abu klubai žaidė tarpusavyje, stipresni buvo "Chelsea" futbolininkai. Būtent todėl mačas bus įdomus, nes klubai vienas kitą pažįsta labai gerai.