Čempionų lygos antradienio mačų apžvalga © Eurofootball.lt
Antradienį į Europos stadionus ir vėl sugrįžta UEFA Čempionų lygos kovos. Šeštojo turo mačus pirmosios žais A, B, C ir D grupių komandos.

Tad EuroFootball.lt siūlo jums trumpai apžvelgti artėjančias rungtynes.

A grupė:

"Roma" – "Bordeaux"

Čempionų lygoje atėjo lemiamų kovų metas, tad ne išimtis ir A grupė. „Bordeaux“ ekipai reikia žūtbūt laimėti rungtynes Romoje, tuo tarpu šeimininkams pakaktų ir lygiųjų. Prancūzai grupėje yra treti su 7 taškais, tuo tarpu „Roma“ žengia pirma turėdama 9 taškus.

Pirmasis komandų susitikimas Prancūzijoje, baigėsi „Roma“ klubo pergale, rezultatu 3-1. Prieš lemiamą susitikimą „Bordeaux“ ekipos treneris Laurentas Blancas buvo pakilios nuotaikos: „Žinau, ką reiškia šis mačas, tačiau mes ruošiamės jam kaip ir visiem. Stengsimės laimėti, nes tai paprasčiausia yra mūsų vienintelis šansas.“

„Roma“ ekipa pastaruoju metu rodo puikią sportinę formą bei rezultatus. Mat jie savaitgalį iškovojo jau ketvirtąją iš eilės pergalę Italijos pirmenybėse. Tad rungtynės bus tikrai įdomios, nes abi komandos nebus linkusios pasiduoti.

Londono "Chelsea" – "Cluj"

Antrasis grupės mačas vyks Londone, kur „Chelsea“ kausis su ne kartą jau stebinusią „Cluj“ ekipa iš Rumunijos. Anglai grupėje yra antri, turėdami 8 taškus, tuo tarpu „Cluj“ savo sąskaitoje turi 4 taškus ir yra ketvirta.

„Chelsea“ yra savo paties likimo kalviai, nes jiems iškovojus pergalę, jie užsitikrintų kelialapį į kitą etapą. Tuo tarpu pralaimėjimo arba lygiųjų atveju, jiems jau reikėtų laukti kito grupės mačo rezultato. Aišku, jog šių rungtynių favoritais yra laikomas Anglijos klubas, tačiau žinant, kad Rumunijos klubas pateikė jau ne vieną staigmeną, laukti galima visko.

Pirmasis komandų susitikimas Rumunijoje baigėsi nulinėmis lygiosiomis, tačiau vargu ar ir šiose rungtynėse neišvysime įvarčių. Aišku, spėjimas jau toks dalykas, bet atrodo, jog galimybės laimėti šiose rungtynėse „Chelsea“ žaidėjai neturėtų paleisti.


B grupė:

Atėnų "Panathinaikos" – Famangustos "Anorthosis"

Dar vienas šio turo mačas, kuris bus lemiamas. Graikai grupėje žengia antri turėdami 7 taškus, tuo tarpu „Anorthosis“ turi vos tašku mažiau ir yra trečioje vietoje. Pirmasis komandų susitikimas Kipre, baigėsi šeimininkų pergale, rezultatu 3-1.

„Panathinaikos“ strategas Henkas Ten Cate teigė, jog savo gimtadienio proga tikisi sulaukti geros dovanos: „Iš tiesų tai prašiau komandos, jog ji gimtadienio proga padovanotų tik vieną dovaną – pergale. Tai būtų pats geriausias dalykas.“

Tačiau šią puikią dovaną tikisi sugadinti „Anorthosis“, kurie dar turi šansų keliauti į kitą etapą, tačiau tam reikia pergalės. Vis tik tai padaryti bus labai sunku, nes Graikijoje sirgaliai dažnai tampa lemiamu rungtynių faktoriumi.

Brėmeno "Werder" – Milano "Inter"

Šis mačas, skirtingai nuo kito grupės susitikimo, jau nieko nebelemia. „Inter“ jau gali būti ramūs dėl kelialapio į kitą etapą, tuo tarpu „Werder“ jau nebeturi jokių šansų keliauti toliau.

„Werder“ žaidimas tikrai turėtų stebinti, nes per penkis turus, jie nesugebėjo laimėti nė karto, o net keturis kartus sužaidė lygiosiomis. Ekipos trenerio Thomaso Schaafo teigimu, komanda turi du veidus: „Mes žaidžiame labai banguotai. Komanda tarsi turi du skirtingus veidus, vieną – kai žaidžiame puikiai ir mušame tris ar daugiau įvarčių per rungtynes, antrą – kai atrodome labai blogai ir nepasitikintys savimi.“

Nepaisant to, „Inter“ treneris Jose Mourinho teigimu, kova bus labai sunki bei įnirtinga, nes vokiečiai namuose sieks iškovoti bent jau vieną pergalę šiame turnyre. Būtent todėl kova laukia įdomi, galbūt tai priklausys ir nuo to, kokį komandos veidą rodys „Werder“. Tikėkimės, jog tai bus pirmasis ir mačas bus rezultatyvus ir gražus akiai.


C grupė:

"Barcelona" – Donecko "Shakhtar"

„Barcelona“ – neabejotina šios grupės favoritė, tad ji jau gali būti rami. Klubo sąskaitoje 13 taškų ir užtikrinta pirma vieta, tuo tarpu ukrainiečiai taip pat niekur nepakils aukščiau trečios vietos, mat jų sąskaitoje yra 6 taškai. Pirmasis komandų susitikimas baigėsi „Barcos“ pergale 2-1.

Spėjama, jog katalonai leis pailsėti daugeliui pagrindinių savo žaidėjų, tad šansą pasireikšti gaus mažiau rungtyniaujantys futbolininkai. Tad tai ir gali būti šansas svečiams, jei jie dar nori 'kabintis' į šias rungtynes. Tačiau nors ir be pagrindinių žaidėjų, „Barcelona“ vis tiek turėtų atrodyti labai pavojingai.

„Barca“ šį sezoną žaidžia labai galingai ir neskaitant fakto, jog jų gretose nebus tokių žaidėjų, kaip Leonelis Messi, Samuelis Eto‘o, Xavi ar Carlesas Puyolis, jie vis vien yra šio mačo favoritai. O ukrainiečiams belieka tikėtis, jog jie sugebės paneigti šias prognozes.

"Basel" – Lisabonos "Sporting"

Šios rungtynės taip pat jau nieko nelems, mat „Sporting“ su 9 taškais yra antras ir jau turi kelialapį į kitą etapą, o „Basel“ su vos vienu tašku yra paskutiniai. Pirmasis ekipų susitikimas Lisabonoje, baigėsi šeimininkų pergale 2-0.

Turbūt ir šiame mače, „Sporting“ treneris leis pailsėti keliems savo pagrindiniams žaidėjams. Susitikimas praktiškai nieko nelemia, tačiau vargu ar dėlto abejoms komandosm trūks motivacijos.

Šeimininkai vis dar sieks pirmosios pergalės, tuo tarpu svečiai nenorės užbaigti grupės etapo pralaimėjimu.Todėl susitikimas Šveicarijoje laukia įdomus, nes abu klubus tenkins tik vienas dalykas – pergalė.


D grupė:

"PSV Eindhoven" – "Liverpool"

Šioje poroje dar yra klaustukų, mat Olandijos klubas taikosi į trečiąja vietą grupėje. O šiuo metu jie su 3 taškais yra ketvirti, tuo tarpu ‚Liverpool“ sąskaitoje yra 11 taškų ir antra užimama vieta grupėje. Pirmasis komandų susitikimas Anglijoje, baigėsi šeimininkų pergale, rezultatu 3-1.

Į šias rungtynes „Liverpool“ išvyko beveik stipriausios sudėties, nežais tik traumuoti žaidėjai bei Dirkas Kuytas, kuriam leista pailsėti. Taigi atrodo, kad jie nesiruošia tiesiog sužaisti paskutinį mačą, tačiau juos tenkins tik pergalė. Vis dėlto kur kas svarbesnis šis susitikimas yra "PSV Eindhoven“ ekipai, nes jie pergalės atveju dar gali grupėje užimti trečiąją vietą, kuri suteikia šansus tęsti kovas UEFA Taurės turnyre.

Būtent dėl to ir galima laukti įdomios kovos, nes olandams yra būtina tik pergalė, tuo tarpu „Liverpool“ jos taip lengvai neatiduos.

"Marseille" – Madrido "Atletico"

Abi komandos yra tokioje pačioje situacijoje, kaip ir kitos dvi grupės ekipos. Nes „Marseille“ turi vos 3 taškus ir yra trečias, o „Atletico“ su 11 žengia pirmoje vietoje. Pirmasis ekipų susitikimas Ispanijoje, baigėsi „Atletico“ pergale 2-1.

Prancūzų klubas pergalės atveju užsitikrintų kelialapį į UEFA taurės turnyra, nors tai galima padaryti ir tuomet, jei sėkmingai klostysis kitas grupės mačas. Vis dėlto, komandos trenerio Erico Geretso teigimu, geriausia tai padaryti patiems: „Turime patys laimėti ir viskas bus taip, kaip ir norime, jog būtų. Esame pajėgūs tą padaryti, nes pasitikime savo jėgomis.“

Ir antrasis šios grupės mačas žada atkaklią kova, nes vieniems reikalinga pergalė, kitiems – taip pat. Juk vargu ar „Atletico“ važiuoja į Prancūziją nekovoti.