„Liverpool“ atsakas į grubią teisėjų klaidą: „VAR turėtų sumažinti spaudimą teisėjams, o ne jį dar labiau didinti“ © Action Images via Reuters nuotr.

„Liverpool“ šeštadienį patyrė skaudų pralaimėjimą prieš Londono „Tottenham“, tiesa, po rungtynių daugiausiai dėmesio susilaukė teisėjų sprendimai.

Daugiausiai ažiotažo sukėlė sprendimas 34-ąją minutę neįskaityti Luiso Diazo įvarčio dėl nuošalės.

Vaizdo pakartojime aiškiai matosi, kad L. Diazas nebuvo nuošalėje, tačiau po VAR peržiūros buvo paliktas pirminis sprendimas dėl nuošalės.

Po mačo PGMOL (teisėjų asociacija) pripažino klaidą, o vėliau buvo paaiškinta, kad VAR teisėjas galvojo, jog aikštėje įvartis buvo įskaitytas ir jis tik patvirtino tokį sprendimą.

Vis tik panašu, kad toks klaidos pripažinimas nesušvlenino „Liverpool“ pozicijos. Klubas išleido pranešimą, kuriame akcentuojama, kad VAR turėtų palengvinti, o ne dar labiau apsunkinti teisėjų darbą aikštėje.

„Akivaizdu, kad rungtynėse su „Tottenham“ futbolo taisyklės nebuvo traktuojamos tinkamai, dėl ko nukentėjo sportinis sąžiningumas.

Mūsų klubas puikiai supranta, su kokiu spaudimu susiduria teisėjai. VAR turėtų sumažinti spaudimą teisėjams, o ne jį dar labiau didinti. Labai gaila, kad VAR neskyrė pakankamai laiko situacijos analizei.

Nesutinkame ir su tuo, kad tai tebuvo paprasta žmogiška klaida. Visi epizodai turėtų būti peržiūrimi nuodugniai ir tinkamai išanalizuojami. Labai svarbu, kad tokių situacijų nebūtų ateityje.

Ši situacija yra rezonansinė, todėl mūsų klubas vertina visas turimas galimybes“, – rašoma „Liverpool“ pranešime.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

Komentuoti

Prisijungti su FB