LFF Supertaurę laimėjo "Kaunas" © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Supertaurę iškovojo šalies čempionas FBK "Kaunas", kuris Marijampolėje įveikė LFF taurės laimėtoją vietos "Sūduvos" ekipą. Vienintelį ir pergalingą kauniečiams rungtynių įvartį 79 minutę pelnė Audrius Kšanavičius.

Marijampolės miesto stadionas, 2700 žiūrovų
Teisėjas - Audrius Kancleris
"%c00125" 0 - 1 "%c00030"
79' [0 - 1] Audrius Kšanavičius

"Sūduva": S.Klevinskas; Sobol (46' Miklinevičius), Grigas, Mikuckis, G.Klevinskas; Konovalov, Leimonas, Kėrys (70' Litvinas), Urbšys (46' Mačiulis); Willer (46' G.Slavickas), G.Juška (57' Shuganov)

"Kaunas": Stonys; Kunevičius, Bagužis, Fridrikas, V.Birškys; Kšanavičius, Kvaratskhelia (46' Mendy), Barevičius (68' Rimkevičius), Činikas; Pehlič (46' Vyšniauskas), Grigalevičius (90' Manchkava)

Ketvirtą kartą tarp Lietuvos čempionato ir taurės laimėtojų rengiamos LFF Supertaurės varžybos, kurios iki šiol vyko tik tris kartus (1998, 2003 ir 2006 m.), LFF sprendimu dėl geriausio žiūrovų lankomumo vyko Marijampolėje, tad "Sūduva" žaisdama prieš "Kauną" turėjo savo žiūrovų palaikymą.

"Sūduvai" dėl traumų negalėjo padėti Sergejus Koziuberda ir Ottavio Braga, taip pat Darius Maciulevičius. "Kauno" treneriai davė pailsėti gynėjams Nerijui Radžiui, Dariui Sanajevui, Adrianui Mrowiecui, puolėjams Ričardui Beniušiui, Rafaeliui Ledesmai.

Rungtynės prasidėjo ramiai, ne per drąsu būtų pasakyti, jog net vangiai. Tiek futbolininkai aikštėje, tiek žiūrovai tribūnose buvo gana pasyvūs. Žaidimas daugiausiai vyko aikštės viduryje. Po "Sūduvos" vidurio gynėjo Gvido Grigo klaidos netoli vidurio linijos Audrius Kšanavičius persivarė kamuolį per aikštę ir stipriai bei labai pavojingai smūgiavo į vartus. Kamuolys pralėkė virš vartų "devyniukės".

10-ąją rungtynių minutę tas pats A.Kšanavičius įkirto į baudos aikštelę ir gavo perdavimą iš Mindaugo Grigalevičiaus. Saugas kamuolį susistabdė, apsisuko, sėkmingai smūgiavo į vartų plotą, tačiau patikimai sužaidė Saulius Klevinskas ir rezultatas išliko nepakitęs.

Vėliau komandos apsikeitė pora gana pavojingų atakų. Tai buvo "Kauno" įžaistas kampinis, kuris galėjo pasibaigti įvarčiu, jei "Sūduvos" gynėjai nebūtų suskubę ir išmušę kamuolį iš baudos aikštelės. Po dešimties minučių Gvidas Juška į tai atsakė jau išgarsėti spėjusiu kairiosios kojos smūgiu, tačiau jis buvo atliktas iš labai toli, todėl pernelyg didelių sunkumų Modestui Stoniui nesukėlė.

Per paskutines penkias pirmojo kėlinio minutes kamuolys į svečių vartus galėjo įlėkti ne kartą. Pirmiausią pasižymėti bandė Willeris. Jis iš maždaug 18 metrų smūgiavo į vartus, bet kamuolys pralėkė virš skersinio.

Po poros minučių "Sūduva" surengė puikią ataką, kurios sėkmingai užbaigti neleido tik žaidėjų nepatyrimas. Andrius Urbšys gavo perdavimą iš aikštės gilumos, vartininkas kiek pavėlavęs suskubo gelbėti situaciją, bet pirmas prie kamuolio nesuspėjo. A.Urbšys bandė permesti kamuolį per M.Stonį, tačiau nesėkmingai – vartininkas smūgį atmušė, padėtį taisyti bandė Artūras Kėrys, tačiau futbolininkas sudelsė, o vartininką tuščiuose vartuose pavadavo Mindaugas Bagužis, kuris ir atrėmė jaunojo "Sūduvos" saugo smūgį.

Taigi ilsėtis komandos išėjo esant lygiam rezultatui. Nedidelę žaidybinę persvarą turėjo svečiai iš Kauno.

Per pertrauką komandos atliko net penkis keitimus. "Kauno" žaidimą labai pagyvino aikštėje pasirodęs Pascalis Mendy, kuris draskė suvalkiečių gynybą dešiniuoju kraštu.

51-ąją minutę P.Mendy perdavė kamuolį Mindaugui Grigalevičiui, kuris galva smūgiavo į vartus, tačiau S.Klevinskas vėl buvo savo vietoje.

59-ąją minutę "Kaunas" atsimušė nuo baudos smūgio, bet prie kamuolio pirmasis suskubo "Sūduvos" gynėjas Giedrius Klevinskas, kuris labai pavojingai smūgiavo į vartus - kamuolys prazvimbė greta skersinio. Po kurio laiko tas pats G.Klevinskas mušė į vartus nuo baudos aikštelės linijos tačiau vėl netiksliai.

79-oji rungtynių minutė tapo lemtinga. "Kauno" kapitono raištį šiose rungtynėse muvėjęs A.Kšanavičius staigiu judesiu suklaidino gynėjus ir smūgių į tolimąjį kampą nuginklavo vartininką.

Likusi rungtynių dalis klostėsi kaip ir reikėjo tikėtis – "Sūduva" atakavo, "Kaunas" gynėsi ir kontratakavo.

Maždaug nuo 85 minutės svečiai visai nekontroliavo situacijos. "Sūduva" kūrė progą po progos, kėlė kampinį po kampinio, kartą nuo įvarčio kauniečius išgelbėjo tik skersinis, o keletą kartų - tik fortūna. Marijampoliečiai turėjo aibę progų, bet rezultato išlyginti nesugebėjo.

Geriausiais komandų žaidėjais pripažinti Andrius Urbšys ("Sūduva") ir Mindaugas Bagužis ("Kaunas"). Absoliučiai geriausiu - įvarčio autorius A.Kšanavičius.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje "Sūduvos" strategas Algimantas Gabrys teigė, jog nebuvo patenkintas komandos nusiteikimu pirmajai mačo pusei.

"Pirmajame kėlinyje žaidėme be motyvacijos, o antroje pusėje buvo žaidimo momentų, kurie mane tenkino, tačiau pergalei to nepakako, - kalbėjo treneris. - Tokiose rungtynėse lygiųjų nebūna, o taurė tik viena."

Tuo tarpu "Kauno" treneris teigė, jog jo komandos tikslas yra "A lygos" trofėjus, todėl šios dienos rungtynėse buvo remiamasi jaunimu ir mažiau rungtyniaujančiais futbolininkais.