"Žalgiriui" nepavyko įveikti svečių iš Baltarusijos

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai sužaidė dar vienas draugiškas rungtynes ir susitiko su kaimyninės Baltarusijos FK „Minsk“ komanda, o po atkaklios kovos ir rungtynių pabaigoje prapliupusių įvarčių iškovojo rezultatyvias lygiąsias – 2:2 (1:0).

Atsargiai rungtynes pradėjusios komandos netrukus pradėjo vis dažniau viena kitą atakuoti, tačiau nė vieno žaidėjo pastangų neužteko persverti rezultatui. Žalgiriečių atakas dažniausiai lydėjo netikslūs smūgiai, o kitoje aikštės pusėje patikimai žaidė Vitkauskas.

Sužaidus vos 10 minučių ant vejos nukrito su varžovu skausmingai susidūręs Danielis Romanovskis. Nors ir jam buvo prakirsta galva, tačiau sulaukęs medicininės pagalbos saugas vėliau grįžo į aikštę.

Į priekį žalgiriečiai išsiveržė praėjus pusvalandžiui nuo pirmojo teisėjo švilpuko. Kampinio metu, kurį kėlė Justas Lasickas, Jurijus Kendyšas galingu smūgiu sudrebino vartų konstrukciją, o laiku ir vietoje prie kamuolio suskubęs Edvinas Baniulis pataisė komandos draugo smūgį ir išvedė savo komandą į priekį.

Žalgiriečiai nė neketino mažinti apsukų, tačiau gausios jų atakos dažniausiai pasibaigdavo netaikliais smūgiais į varžovų vartus.

Progą padvigubinti rezultatą turėjo J. Lasickas, kuris jau pridėto laiko metu sulaukė puikaus aukšto perdavimo ir, iššokęs aukščiau už FK „Minsk“ gynėjus, pasiuntė kamuolį į virpstą.

Dėl rungtynių pradžioje sustabdyto žaidimo rungtynių teisėjas pridėjo papildomas net 6 minutes, tačiau ir jų metu rezultatas nepakito. Pirmasis kėlinys pasibaigė minimalia žalgiriečių persvara – 1:0.

Prieš antrąjį kėlinį užvirė tikra keitimų karuselė, o iš žalgiriečių startinės vienuolikės aikštėje pasiliko vienintelis Algis Jankauskas.

Antrojo kėlinio metu žalgiriečiai ir toliau atrodė itin gyvybingai, o puikų žaidimą lydėjo žaibiškos atakos ir smūgiai į vartus. Po vieno iš tokių išpuolių be išprovokuotos pražangos Mantas Kuklys galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų virpstą.

Didžiąją rungtynių dalį žaidimą kontroliavę žalgiriečiai 78-ąją minutę atsipalaidavo, o gynėjų atsikratęs FK „Minsk“ žaidėjas Jevgeijus Schevchenko puikiu smūgiu iš toli pasiuntė kamuolį į vartus bei išlygino rezultatą.

Iškart atgiję baltarusiai pradėjo vis dažniau grasinti žalgiriečių vartams, o pačioje rungtynių pabaigoje ne tik išprovokavo baudos smūgį, bet ir jo metu išplėšė 11 metrų baudinį. Veida ranka bandęs dengti Darvydas Šernas prieš save išvydo geltoną kortelę, o baudinį patikimai realizavo Artsyomas Vasilyewas.

Visgi, žalgiriečiai nė nesiruošė kapituliuoti, o jau pridėto laiko pirmąją minutę M. Kuklys gražiu smūgiu iš aikštės krašto pelnė antrąjį savo komandos įvartį ir išlygino rezultatą.

Rungtynių teisėjas pridėjo net septynias papildomo žaidimo minutes, tačiau iki pat paskutinio švilpuko rezultatas nepakito. Draugiškas mačas baigėsi rezultatu 2:2.

Kitas rungtynes Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai žais jau šį sekmadienį, kur „SMScredit.lt A lygos“ 35-ajame ture Marijampolėje susitiks su „Sūduvos“ ekipa.

Vilniaus „Žalgiris“ – FK „Minsk“ 2:2 (1:0)

Draugiškos rungtynės

30‘ [1:0] Edvinas Baniulis
78‘ [1:1] Jevgenijus Ševčenko
90‘ [1:2] Artsyomas Vasilyewas (11 m. baudinys)
90+1‘ [2:2] Mantas Kuklys

Įspėjimai: 20‘ Justas Lasickas, 43‘ Andro Švrljuga, 72‘ Lucasas Gaucho, 88‘ Mantas Kuklys, 89‘ Darvydas Šernas.

Vilniaus „Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas (46‘ Saulius Klevinskas), Aldas Korsakas (46‘ Egidijus Vaitkūnas), Georgas Freidgeimas (46‘ Semiras Kerla), Algis Jankauskas, Dominykas Barauskas (46‘ Donovanas Sljingardas), Jurijus Kendyšas (46‘ Mantas Kuklys), Danielis Romanovskis (46‘ Tautvydas Eliošis), Justas Lasickas (46‘ Darvydas Šernas), Andro Švrljuga (46‘ Vytautas Lukša), Gonzaga Eliandro (46‘ Elivelto Ribeiro Dantas), Edvinas Baniulis (46‘ Lucasas Gaucho).

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...