"Žalgiris" sulaukė pirmojo naujoko: į VIlnių atvyksta Kroatijos rinktinėse žaidęs puolėjas

FK „Žalgiris“ stiprina gretas kitų metų sezonui ir pristato pirmuosius naujokus. Komandos gretas papildys legionierius iš pasaulio vicečempionų šalies - puolėjas Tomislavas Kišas.

24 metų T. Kišas yra rungtyniavęs Kroatijos jaunimo rinktinėse, savo šalies ir Slovėnijos, Belgijos bei Baltarusijos čempionatuose.
 
„Tai žaidėjas, kuris ir turi perspektyvą, ir tuo pačiu jau yra sukaupęs aukštesnio lygio futbolo patirties ne vienoje šalyje, taip pat atstovaudamas savo šaliai tarptautinėse varžybose, - apie naujoką sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Deividas Česnauskis. - Tomislavas nėra tipiškas „devinto numerio“ centro puolėjas - pakankamai mobilus, techniškas, gali žaisti ir pozicijoje po puolėju. Jei reiktų palyginimo, pagal stilių jis turi šiek tiek panašumų su Liviu Antaliu.“
 
T. Kišas profesionalo karjerą pradėjo viename garsiausių Kroatijos klubų Splito „Hajduk“. Kroatijos čempionate jis debiutavo likus vos porai savaičių iki 18-ojo gimtadienio. Su „Hajduk“ žaidėjas laimėjo Kroatijos taurę, rungtyniavo Europos taurėse, tačiau siekdamas gauti daugiau pastovaus žaidimo laiko buvo išnuomojamas į kitus klubus.
 
Viename iš jų jauno žaidėjo karjerą pristabdė sunki trauma. T. Kišas atsitiesė puikiai – įmušė 12 įvarčių per 17 rungtynių - ir po sėkmingo sezono išvyko į Slovėniją.
 
2015 m. T. Kišas grįžo į „Hajduk“, bet netrukus su juo atsisveikino ir prisijungė prie Belgijos aukščiausioje lygoje žaidžiančio „Kortrijk“. Vėliau kroatas sezoną praleido „Cercle Brugge“ gretose.
 
2017 m. vasarą puolėjas persikėlė į Soligorsko „Šachtior“ ekipą. Po metų Baltarusijoje T. Kišas grįžo į Kroatiją ir iki žiemos pertraukos sportinę formą palaikė atstovaudamas „Dugopolje“ klubui, kuriame jau žaidė anksčiau.
 
Kroatijai T. Kišas atstovavo visų amžiaus grupių jaunimo rinktinėse– nuo U-17 iki U-21. Kone įsimintiniausias buvo jo pasirodymas 2013 m. Europos U-19 čempionato atrankoje, kur puolėjas per 6 mačus pelnė 7 įvarčius. Tiesa, kroatams tuomet šiek kiek pritrūko iki kelialapio į Lietuvoje vykusį finalinį etapą – į priekį jie praleido ispanus nepaisant to, kad su jais sužaidė lygiosiomis.
 
Prie „Žalgirio“ kroatas prisijungs sausio antrąją savaitę, kuomet prasidės komandos pasiruošimas naujam sezonui.

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...