"Žalgiris" pradėjo pasiruošimą sezonui, peržiūroje – jauni lietuviai

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui, kuris startuos vasario 24 d. rungtynėmis dėl LFF Supertaurės.

Antradienį žalgiriečiai po atostogų lengvai prasijudino Vingio parke, o trečiadienį gausesnės sudėties jau treniravosi „Sportimos“ manieže.

Visą sausio mėnesį Lietuvos taurės laimėtojai prakaitą lies Vilniuje.

„Žaidėjai atostogų metu turėjo tam tikras užduotis, dabar svarbu pasižiūrėti ir įvertinti jų dabartinę būklę ir pradėti darbus. Pradžioje didesnį dėmesį skirsime fizinės būklės atstatymui ir gerinimui. Visas treniruočių procesas yra kruopščiai suplanuotas. Laiko neturime daug, nes jau vasario 24 d. laukia kova dėl Supertaurės“, - mintimis dalinosi vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

Į pirmąją treniruotę susirinko komandos senbuviai: Rolandas Baravykas, Domantas Šimkus, Georgas Freidgeimas, Venelinas Filipovas, Donovanas Slijngardas, Marko Tomičius, Saulius Mikoliūnas, Tomašas Šimkovičius, Airidas Mickevičius, taip pat su ekipa jau sportuoja ir naujokai Tomislavas Kišas, Simonas Urbys bei Matas Vareika.

Savo gebėjimus treniruotėse jau rodo ir trys jauni lietuviai, kurie dalyvauja „Žalgirio“ peržiūroje. Tai – jaunimo rinktinių nariai: Sigitas Olberkis, Martynas Medelinskas ir Džiugas Raudonius.

21-erių S. Olberkis praėjusiame sezone buvo startinės sudėties gynėjas Latvijos aukščiausios lygos klubo „Jelgava“ gretose, o prieš tai patirties sėmėsi rungtyniaudamas Baltarusijos čempionate Mogiliovo „Dnepr“ klube.

19-metis gynėjas D. Raudonius yra Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis, kuris jau spėjo debiutuoti šalies U-21 rinktinėje. Savo ruožtu 20-metis M. Medelinskas, kuris taip pat yra kviečiamas į U-21 rinktinę, nuo 2015 m. tobulėjo Olandijoje ir Belgijoje.

„Tai jauni ir perspektyvūs žaidėjai, kurie mums atrodo įdomūs. Stebėsime treniruočių procesą ir priimsime sprendimą dėl jų ateities. Naudinga pamatyti žaidėjus gyvai ir viską pamatyti patiems. Šiuo metu aktyviai vykdoma komandos komplektacija. Deramės su potencialiais naujokais ir greitu metu turėtume sulaukti pastiprinimo“, - apie tai, kaip sekasi rikiuoti „Žalgirio“ gretas, kalbėjo sporto direktorius Deividas Česnauskis.

Praėjusiame sezone dėl traumų vos kelias rungtynes „Žalgirio“ gretose sužaidęs Georgas Freidgeimas prieš naująjį sezoną trykšta optimizmu.

„Matosi, kad visiems žaidėjams akys dega, visi išsiilgę futbolo. Treneris įspėjo, kad nepersistengtume, nes mato, jog visi pasiilgę treniruočių ir kamuolio. Pasiruošimą pradėjome su labai geromis emocijomis. Pats žiemos pertraukos metu daug dirbau ir stengiausi, kad buvusios traumos neturėtų padarinių ir netrukdytų žaisti. Manau, tai bus vienas geriausių mano sezonų. Esu nusiteikęs parodyti geriausias savo savybes“, - puikiai nusiteikęs buvo ilgametis „Žalgirio“ gynėjas.

„Žalgiris“ šį mėnesį planuoja sužaisti du kontrolinius susitikimus – sausio 27 d. „Sportimoje“ įvyks akistata su Latvijos čempionato bronzos medalių laimėtoja Rygos RFS, o kitas varžovas dar nėra patvirtintas.

<iframe width="500" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/Z4dqESNG4bw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...