„Žalgirio“ brazilo H.Vidalio prioritetai – šeima ir tikėjimas

Vasaros perėjimų lango metu prie Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo prisijungęs saugas iš Brazilijos Higoris Vidalis išsamiame interviu atvirai papasakojo apie savo gyvenimą, karjeros vingius, tikėjimą ir šeimą.

„Myliu šį miestą. Vilniuje apsigyvenau kartu su žmona. Jai čia patinka, o man svarbiausia, kad jai būtų gerai. Miestas nuostabus, o „Žalgiryje“ jaučiuosi tarsi šeimoje. Visi malonūs ir draugiški, treniruočių procesas labai geras – ko dar gali norėti?“, - rubrikoje „Pažintis su naujoku“ atvirauja H. Vidalis. 

23-ejų futbolininkas į Lietuvą atvyko iš Graikijos. Prieš tai jis tris sezonus rungtyniavo Graikijos Superlygos „Giannina“ klube, kur iš viso sužaidė 48 rungtynes per kurias įmušė tris įvarčius ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

Graikija – pirmoji rimta stotelė jo karjeroje. Būtent Europoje jis pradėjo savo profesionalo karjerą. Pirmą kartą į Senąjį žemyną jis atvyko būdamas vos 13-os, tačiau dėl biurokratinių kliūčių „Porto“ akademijoje jis negalėjo rungtyniauti ir po metų kartu su šeima sugrįžo į Braziliją.

„Pradžia Graikijoje buvo labai sunki. Nespėjau į jungiamąjį skrydį iš Turkijos, atvykus neturėjau interneto, o angliškai nesupratau absoliučiai nieko. Buvo sunku komunikuoti, kurį laiką neturėjau kaip susisiekti su šeima. Jaunam 18-mečiui tai buvo rimti iššūkiai.

Tačiau svarbiausia, kad gerai sekėsi aikštėje. Gana greitai debiutavau Graikijos čempionate, o jau antrose rungtynėse įmušiau pergalingą įvartį. Fanai skandavo vardą, o aš net apsiverkiau. Buvo labai daug emocijų. Jaunam vaikinui toli nuo namų siekiančiam svajonės tai buvo kažkas tokio“, - dabar prisimena „Žalgirio“ naujokas.

Lietuvoje brazilas mėgaujasi treniruočių procesu. Jį labiausiai džiugina, kad čia atsiskleisti lengviau, nes komanda nori kontroliuoti kamuolį ir dominuoti aikštėje. Tai – visiškai priešingas žaidimo stilius tam, prie kurio jis buvo įpratęs Graikijoje.

„Ten mes tik gynėmės. Visa komanda už kamuolio. Atakuojantiems žaidėjams buvo labai sudėtinga. Čia jaučiuosi kur kas geriau. Man šis žaidimo modelis kur kas priimtinesnis. Nesu žvaigždė, nesu kažkoks ypatingas futbolininkas, kuris vienas išgelbės komandą, bet mėgstu sunkiai treniruotis, atiduoti visas jėgas ir gavęs žaidimo minučių atiduoti viską, ką galiu“, - „Pažintis su naujoku“ sako H. Vidalis.

Lietuvoje jis apsigyveno kartu su žmona. Šeima ir tikėjimas – du svarbiausi dalykai futbolininko gyvenime. „Tai mano gyvenimo pagrindas. Jaučiuosi laimingas ir labai palaimintas žmogus. Mėgaujuosi kiekviena diena darydamas tai, ką labiausiai mėgstu. Žaisti futbolą yra nuostabu. Mano svajonė – vieną dieną rungtyniauti Čempionų lygoje“, - atvirauja brazilas.

Visame interviu – daug įdomių ir dar negirdėtų faktų apie vasarą „Žalgirį“ papildžiusį žaidėją.

H.Vidalis ir Vilniaus „Žalgiris“ jau šį sekmadienį 19 val. Vilniaus Lietuvos futbolo federacijos stadione priims Marijampolės „Sūduvą“. Tai – vienos svarbiausių sezono rungtynių Vilniuje.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...