Žalgiriečiai po triumfo LFF Supertaurėje: mums to labai reikėjo

Vilniaus „Žalgiris” pergale pradėjo 2020 metų futbolo sezoną. Po dramatiškos kovos žalgiriečiai 3 000 žiūrovų akivaizdoje pranoko Marijampolės „Sūduvą” ir iškovojo LFF Supertaurę.

Tai jau septintoji Supertaurė klubo istorijoje. „Žalgiris” dėl šio trofėjaus kovojo aštuonis kartus ir suklupo vos kartą. Simboliška, kad pastarąjį kartą Supertaurę žalgiriečiai į Vilnių taip pat kėlė „Sportimoje”. Tai nutiko 2017 m.

Po rungtynių „Žalgirio” futbolininkai neslėpė džiaugsmo ir emocijų, tačiau ypatingas dėmesys teko kapitonui Sauliui Mikoliūnui. Jis ne tik padėjo komandai iškovoti pergalę, bet ir buvo išrinktas geriausiu rungtynių futbolininku. Visa tai – kapitonui itin sudėtingu metu.

„Noriu išskirti mūsų kapitoną, kuris sudėtingomis aplinkybėmis išėjo į aikštę ir buvo neabejotinai vienas geriausių rungtynių žaidėjų. Jo šeimoje įvyko tragedija ir dar šį rytą jis dalyvavo laidotuvėse, tačiau vakare sugebėjo susikoncentruoti ir įnešė milžinišką indėlį į šią pergalę. Didelį pagarba ir Sauliui, ir visiems vaikinams, kurie buvo puikūs ir atidavė viską”, – po rungtynių fkzalgiris.lt kalbėjo komandos vyriausiasis treneris Aliaksejus Baga.

Treneriui iš Baltarusijos tai buvo oficialus debiutas prie komandos vairo.

„Geras jausmas – tai ne tik pergalė, bet ir trofėjus į klubo lentyną. Ore vyravo derbio atmosfera. Noriu ypatingai padėkoti fanams, kurių buvo išties daug. Šią pergalę pasiekėme kartu – ne tik komanda, bet ir fanai. Jie sukūrė puikią atmosferą, palaikė visų rungtynių metu ir padėjo mums laimėti. Pats finalas buvo toks, kokio ir laukiau. Aikštėje pamatėme daug kovos, daug noro, daugiau emocijų nei kokybės, bet tai sezono startas. Normalu. Buvome geresnė komanda ir laimėjome pelnytai”, – sakė jis.

<iframe width="500" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/sa_Ps19ejf8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Tuo tarpu nuostabias rungtynes sužaidęs S. Mikoliūnas po rungtynių sunkiai tramdė emocijas.

„Dviprasmiški jausmai. Asmeniškai turiu liūdnų žinių, netekau savo mylimo uošvio, kurį dar šiandien išlydėjome į amžinąjį poilsį. Sunku, tačiau komanda labai palaikė. Parodėme vienybę. Šis trofėjus mums visiems labai svarbus, reikėjo vėl pajausti pasitikėjimą savimi, komandinę dvasią. Noriu padėkoti visiems – komandos draugams, vadovams, fanams. Tai mūsų visų pergalė”, – susijaudinęs sakė kapitonas.

Po rungtynių šypsenos neslėpė Mantas Kuklys. Į „Žalgirį” sugrįžęs saugas 88-ąją minutę pelnė vienintelį pergalingu tapusį įvartį.

„Kas gali būti geriau? Įvartis, taurė grąžinta į Vilnių, nuostabus fanų palaikymas. Į Vilnių grįžau tam, nes noriu kovoti dėl titulų.  Žinoma, čia tik vienos rungtynės, prieš akis sunkus ir atsakingas kelias. Kur kas svarbiau yra susigrąžinti čempionų titulą, tačiau reikia eiti žingsnis po žingsnio. Pirmąjį kėlinį komandos žaidė labai atsargiai, tačiau po pertraukos pradėjome vis labiau lipti, jie dažnai klydo, ypatingai aikštės viduryje. Džiugu, kad pavyko įmušti įvartį ir Supertaurę į viršų iškelti namuose”, – mintimis dalinosi M. Kuklys.

Pasibaigus apdovanojimų ceremonijai žalgiriečiai neskubėjo skirstytis – už palaikymą jie dėkojo fanams, vėliau įsiamžino nuotraukose su gausiai susirinkusiais komandos gerbėjais, o vėliau iškovotą trofėjų šampanu aplaistė rūbinėje.

Ieva Markūnaitė, fkzalgiris.lt nuotr.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...