V.Urbonas stebėjo E.Zubo pasirodymą taurės finale

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Urbonas šią savaitę lankėsi Izraelio taurės finale, kuriame vienu iš „Bnei Yehuda“ klubo pergalės kalvių tapo vartininkas Emilijus Zubas.

Atkaklioje dvikovoje su Netanijos „Maccabi“ lietuvis praleido ankstyvą įvartį į savo vartus, bet lygiosiomis 1:1 pasibaigusios rungtynės pareikalavo pratęsimo ir vienuolikos metrų baudinių. Baudinių serijoje 28 metų panevėžietis pademonstravo šaltakraujiškumą ir atrėmė šeštą oponentų smūgį, o jo komanda triumfavo rezultatu 6:5.

Į Haifos stadione vykusias finalo rungtynes susirinko 28,5 tūkst. žiūrovų o tarp jų buvo ir V. Urbonas. Trenerio teigimu, tai buvo aukšto lygio renginys, o E. Zubą įvardijo geriausiu rungtynių žaidėju.

„Mano vizito tikslas buvo pamatyti Emilijaus žaidimą Izraelio taurės finalo rungtynėse. Tai buvo tikra futbolo šventė – puikus stadionas, aistringas žiūrovų palaikymas, inirtinga kova aikštėje su pratęsimu ir baudinių serija. Viskas telpa į vieną žodį – finalas. Rungtynes stebėjo ir apdovanojimus įteikė Izraelio šalies prezidentas, tai mačui suteikė papildomo atspalvio. Labai džiugu, kad didelį dėmesį sutraukusioje šventėje solidžiai ir užtikrintai sužaidė mūsų rinktinės vartininkas. Geriausiu rungtynių žaidėju galėčiau įvardyti Emilijų Zubą, kuris atrėmė lemiamą vienuolikos metrų baudinį ir prisidėjo prie to, jog komanda į viršų iškeltų taurę“, - dėstė V. Urbonas.

E. Zubas dar 2017 metais su „Bnei Yehuda“ klubu iškovojo pirmąjį Izraelio taurės trofėjų. Finale jis taip pat sužaidė sėkmingai svarbiausiose rungtynių akimirkose ir atrėmė du vienuolikos metrų baudinius.

„Emilijus puikiai išnaudojo turimą patirtį ir parodė brandų žaidimą. Labai svarbu, jog jis vaidina svarbią rolę savo klube. Džiugu dėl to, jog ir kiti du dabartinės rinktinės vartininkai Ernestas Šetkus bei Džiugas Bartkus aukščiausioje Izraelio lygoje yra tvirti savo komandų startinių vienuoliktukų žaidėjai bei reguliariai turi žaidybinės praktikos. Tai yra didelis įvertinimas“, - teigė V. Urbonas.

Strategas treniravo E. Zubą Panevėžio „Ekrano“ komandoje nuo 2010 iki 2012 metų, kuomet jaunas vartininkas įdėjo svarbų indėlį iškovojant du Lietuvos A lygos titulus. V. Urbonas sakė: „Su metais ateina patirtis. Jau nuo pirmų savo žingsnių profesionaliame futbole Emilijus pasižymėjo užtikrintu ir šaltakraujišku žaidimu”.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...