Vokietijos futbolo bendruomenė susitelkė kovai su koronavirusu

Vokietijoje sportininkai parodė, kad pinigai yra dar ne viskas.

Kaip rašo lrytas.lt, pasaulyje siaučianti COVID-19 viruso pandemija sustabdė visus sporto renginius daugelyje valstybių. Nuo viruso trečiadienio rytą jau mirė daugiau nei 18 tūkstančių žmonių, o užsikrėtimų skaičius jau viršija 400 tūkstančių. 

Vokietija pagal užsikrėtimų skaičių patenka į pirmąjį valstybių penketą, tačiau šalies sporto žvaigždės nusprendė solidarizuotis ir padėti kovoti su koronavirusu.

Mažinasi atlyginimus

Vokietijoje futbolininkai ėmė demonstruoti pavyzdžius, kad dabar svarbiausia – sveikata ir žmonių gerovė.

Dortmundo „Borussia“ futbolininkai sutiko susimažinti atlyginimus, o tai leis klubui sutaupyti dešimtis milijonų.

„Tai buvo svarbus solidarumo žingsnis. Mes sutaupysime milijonus, o tai padės apsaugoti klubą, kuris mieste yra vienas iš didžiausių darbdavių“, – apie žaidėjų sprendimą pasakojo „Borussia“ vadovas Hansas-Joachimas Watzke.

Praėjusią savaitę panašiai pasielgė ir Miochengladbacho „Borussia“ futbolininkai.

Vokietijoje futbolo čempionatai sustabdyti bent iki balandžio 2 dienos, tačiau vargu po savaitės jie bus pratęsti. Šalies futbolo galva Christianas Seifertas, kad šioje rinkoje dirba daugiau nei 50 tūkstančių žmonių, kurių ateitis tapo miglota, o visi Vokietijos klubai gali patirti apie 750 milijonų eurų nuostolių.

Remia finansiškai

Kiti nusprendė finansiškai prisidėti prie kovos su koronavirusu. Miuncheno „Bayern“ puolėjas iš Lenkijos Robertas Lewandowskis su žmona Anna skyrė milijoną eurų kovai su COVID-19 virusu.

„Mes visi suprantame kokia sudėtinga situacija šiuo metu yra aplink mus. Šiandien mes visi žaidžiame vienoje komandoje. Jeigu galime kažkuo padėti – padarykime tai“, – pora teigė Vokietijos žiniasklaidai.

Aukoti pinigų nusprendė ir kiti „Bayern“ futbolininkai: Leonas Goretzka ir Joshua Kimmichas. Jie taip paaukojo milijoną eurų.

Prisideda ir sirgaliai

Futbolo rungtynes nevyksta, tačiau komandų ištikimiausi aistruoliai rado kitą veiklą.

Tos pačios Dortmundo „Borussia“ aktyviausi aistruoliai nusprendė prisidėti prie koronaviruso krizės šalyje. Trys „Borussia“ klubo sirgalių ultrų grupuotės ištiesė pagalbos ranką rizikos grupėje esantiems žmonėms.

Jie pasisiūlė jiems nupirkti būtiniausių prekių iš parduotuvių ir vaistinių.

lrytas.lt