Vokiečių futbolo krizė: kol žaidėjai yra apmėtomi alumi, J. Lowas neskuba trauktis iš savo pareigų

Vokietijos rinktinei atsitiesti po istoriškai prasčiausio pasirodymo pasaulio futbolo čempionate nepavyksta - jau patirta penktoji nesėkme šiais metais.

Joachimo Lowo vadovaujama vokiečių rinktinė UEFA Tautų lygoje lieka be pergalės skonio - po lygiųjų su prancūzais, vokiečiai šeštadienį įvykusioje dvikovoje buvo nubausti Nyderlandų komandos. Puikiai kontratakavę ir spragomis varžovų gynyboje pasinaudoję olandai šventė pergalę rezultatu 3:0.

Vokietija per visą savo futbolo istoriją nė kartą nebuvo pralaimėjusi penkerias rungtynes per kalendorinius metus ir niekada anksčiau nebuvo įvarčio nepelniusi tris rungtynes iš eilės oficialiuose turnyruose.

Jau po tragiškai susiklosčiusio pasaulio čempionato buvo kalbama apie tai, kad Vokietijai reikia permainų trenerių štabe. Tačiau šalies futbolo federacija suteikė antrą šansą J. Lowui, kuris bent kol kas juo naudojasi nesėkmingai.

Po rungtynių futbolo specialistas iš žurnalistų sulaukė užuominų apie savo tolimesnę ateitį, tačiau nebuvo pasiruošęs apie tai kalbėti. Strategas buvo tikras, kad rungtynės prieš Nyderlandus jam tikrai nebuvo paskutinės.

"Aš nesu tas žmogus, kuris jums gali atsakyti į šį klausimą", - apie tai, ar nebus atleistas iš trenerių pareigų pasisakė J. Lowas. - Aš suprantu, kad yra ir dar bus diskusijų apie mano ateitį. Tačiau artimiausiomis dienomis mano dėmesys bus sutelktas tik į rungtynes su Prancūzija".

Savo šalies rinktine nusivylimo jau viešai nebeslepia ir komandos gerbėjai. Po rungtynių su Nyderlandais, kurias Amsterdame galimai stebėjo apie šimtas sirgalių iš Vokietijos, tribūnose buvo matomas didžiulis pyktis.

Futbolininkai po finalinio švilpuko nužygiavo prie savo sirgalių tribūnos ir tikėjosi padėkoti plojimais, tačiau iš sirgalių to paties nesulaukė - iš tribūnų pradėjo skrieti įvairios šiukšlės ir plastikiniai alaus bokalai.

Šalies futbolo legenda Oliveris Kahnas užsiminė, kad prie tokio prasto rinktinės žaidimo prisideda Miuncheno "Bayern" klubo vokiečių forma. Pavyzdžiui, Thomas Mulleris vis dar žaidžia startinėje sudėtyje tiek klube, tiek ir rinktinėje, tačiau jo žaidimo lygiu jau seniai nebėra patenkinti vokiečių sirgaliai.

"Jie turi kažką pagaliau duoti. Jie turi parodyti, kad gali vesti į pergales tiek rinktinę, tiek klubą. Komandoje vyksta dideli nesusipratimai. Jeigu lyderiams nepavyksta vesti į priekį savo grupės, tokių vakarų, kaip šiandien, gali būti ir daugiau", - ZDF televizijos žiūrovams sakė O. Kahnas.

Vokiečiai kitas UEFA Tautų lygos rungtynes su prancūzais žais antradienį. Pirmoji dvikova Miunchene baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...