Visas jėgas Vengrijoje atidavusi "Sūduva" pripažino varžovų pranašumą

Ketvirtadienį vakare UEFA Europos lygos atrankoje įvyko svarbiausios Marijampolės "Sūvuvos" sezono rungtynės. Lietuvos čempionai stojo į lemiamą dvikovą Vengrijoje, kurioje sprendėsi patekimo į grupių etapą laimėtojas.

Nuožmiai nuo pat rungtynių pradžios kovojusi "Sūduva" nusileido varžovams rezultatu 2:4 ir vėl turėjo atsisveikinti su Lietuvos futbolo svajone.

Aistringai savo žiūrovų palaikomi šeimininkai rungtynes pradėjo be jokios žvalgybos – dominavo su kamuoliu ir nuo pat pirmų minučių kėlė spaudimą prie "Sūduvos" baudos aikštelės.

Visgi atakų neišsigandusi "Sūduva" 11-ąją minutę pritrenkė šeimininkų sirgalius – Ovidijus Verbickas pasinaudojo neužtikrintu varžovų žaidimu gynyboje, perėmė kamuolį ir po smūgio rikošetu netikėtai išvedė Lietuvos čempionus į priekį.

Po praleisto įvarčio "Ferencvaros" futbolininkai dar labiau bandė aktyvinti žaidimą puolime, tačiau "Sūduva" didelių problemų gynyboje per pirmąsias 20 minučių taip ir neturėjo.

21-ąją minutę "Sūduva" susikūrė dar vieną realią progą padidinti pranašumą. Po Andro Švrljugos pakelto kampinio gerą smūgį galva atliko Josipas Tadičius, tačiau į vartų plotą skriejantį kamuolį sulaikė vienas iš varžovų gynėjų.

28-ąją minutę varžovai pabandė laimę iš toli, tačiau Ivanas Kardumas su iškilusiu pavojumi susitvarkė idealiai.

33-ąją minutę "Sūduvos" sirgalius rimtai išgąsdino Gergo Lovrencsicsas, kuris po greitos atakos iš maždaug 20 metrų smūgiavo visai šalia virpsto.

Visgi "Farencvaros" komanda išnaudoti vieną progų ilgai netruko – po neužtikrinto žaidimo gynyboje Ivanas Kardumas buvo priverstas pargriauti varžovą baudos aikštelėje ir į "Sūduvos" vartus buvo skirtas 11 m. baudinys. Jį sėkmingai realizavo ir lygybę dvikovoje atstatė Rolandas Varga.

Po išlyginamojo įvarčio lyg ant sparnų žaisti pradėjusi "Ferencvaros" komanda iki pat kėlinio pabaigos spaudė Lietuvos čempionus ir prieš pat pertrauką įmušė itin nemalonų įvartį – gynyboje Franką Boli pražiopsojęs Algis Jankauskas tik akimis palydėjo į I. Kardumo vartus skriejantį kamuolį. Rezultatas tapo 2:1 šeimininkų naudai.

"Sūduva" antrąjį kėlinį pradėjo aktyviai ir jau 48-ąją minutę Semiras Kerla po standartinės situacijos galva smūgiavo greta virpsto.

"Ferencvaros" ekipa antrajame kėlinyje atidavė teritorinę persvarą "Sūduvai", tačiau lietuviai iš ryškios kamuolio kontrolės nieko pernelyg neišlošė – šeimininkai tvarkėsi su bet kokiu pavojumi prie jų vartų.

63-ąją minutę "Sūduvos" klaida vos nepasinaudojo Oleksandras Zubkovas – jis sudrebino "Sūduvos" vartų konstrukciją.

Pergalę užtvirtinti galėję varžovai prisižaidė kitos atakos metu – Jovanas Čadjenovičius iš krašto atliko skersą perdavimą į baudos aikštelę, o ten prieš varžovą išlindęs Mihraitas Topčagičius nukreipė kamuolį į jų vartus.

Deja, bet džiaugsmas Lietuvos čempionų stovykloje ilgai netruko – vos po kelių minučių Topmakas Nguenas iš toli užklupo nepasiruošusią "Sūduvos" gynybą ir vėl grąžino persvarą šeimininkams.

73-ąją minutę abi komandos apsikeitė pavojingomis atakomis – iš pradžių Paulius Golubickas galva smūgiavo virš skersinio, o į greitą ataką pasileidę šeimininkai ketvirtojo įvarčio nepasiekė tik dėka sėkmingo I. Kardumo žaidimo.

76-ąją minutę vėl nuo įvarčio "Sūduvą" išgelbėjo I. Kardumas, kuris likęs vienas prieš Francką Boli reagavo į pastarojo smūgį pažeme.

Per likusį laiką "Sūduva" stengėsi ieškojo būdų, kaip išlyginti rezultatą, tačiau po daug jėgų pareikalavusios kovos teko pripažinti varžovų pranašumą. Pačioje pridėto laiko metu į "Sūduvos" vartus buvo paskirtas dar vienas 11 m. baudinys, kurį realizavo ir komandos pergalę užtvirtino Nikolajus Signevičius.

Šis epizodas būtų sukėlęs didžiulią pasipiktinimo audrą, nes prasižengta buvo dar prieš baudos aikštelę. Visgi šis įvartis didelės reikšmės nebeturėjo, o "Sūduvai" žaidėjams stadioną teko palikti nuleistomis galvomis.

Nuostabią kelionę šį sezoną surengusi Marijampolės komanda trečią kartą iš eilės krito pačiame paskutiniame Europos lygos atrankos etape.

Rezultatas:

"Ferencveros" 4 - 2 "Sūduva"
(Pirmas mačas: 0-0, galutinis rezultatas: 4-2)
11' [0 - 1] O. Verbickas
36' [1 - 1] R. Varga (11 m. baudinys)
45+1' [2 - 1] F. Boli
64' [2 - 2] M. Topčagič
66' [3 - 2] T. Nguen
90+6' [4 - 2] N. Signevič (11 m. baudinys)


Startinės sudėtys:

"Sūduva": Kardum; Švrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Živanovič; Verbickas, Čadjenovič, Matulevičius; Tadič, Topčagič.

Suolas: Blauensteiner, Golubickas, E. Jankauskas, Leimonas, Plukas, Renan, Vėževičius.

"Ferencvaros": Dibusz; Lovrencsics, Blazič, Dvali, Heister; Siger, Kharatin; Zubkov, Nguen, Varga; Boli.

Suolas: Bole, Civič, Frimpong, Grof, Ihnatenko, Isael, Signevič.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...