Vilniaus mėgėjų čempionatuose – tituluotų žvaigždžių įvarčiai

Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) rengiamuose Lietuvos III lygos Sekmadienio futbolo lygos (SFL - Lietuvos IV ir V lygos), moterų, įmonių ir senjorų čempionatuose baigiasi didžiojo futbolo sezonas, kuriame buvo daug įdomių įvykių. Čempionatuose dalyvavo komandos iš įvairiausių miestų ir miestelių, futbolininkai stebino itin rezultatyviu žaidimu ir įdomia veikla už aikštės ribų.

Geografija. VRFS rengiamuose čempionatuose dalyvavo komandos iš viso regiono. Savo komandas palaikyti galėjo Ukmergės, Elektrėnų, Širvintų, Nemenčinės, Lentvario, Pabradės, Maišiagalos, Šalčininkėlių, Valčiūnų, Rūdiškių, Naujųjų Verkių, Baltosios Vokės, Kalvelių ir Mostiškių gyventojai.

Snaiperis. Mėgėjų čempionatuose rungtyniavo labai daug garsių futbolininkų, o geriausiai buvo matomas Gražvydas Mikulėnas. garsus 41 metų puolėjas tapo rezultatyviausiu III lygos žaidėju (28 įvarčiai) ir atvedė TAIP iki pirmosios vietos. G. Mikulėno komandos draugai šį sezoną buvo Nerijus Radžius, Egidijus Juška, Gediminas Butavičius, o III lygoje jiems teko akis į akį susitikti su Edgaru Jankausku, Raimondu Vilėniškiu, Darium Spetyla, Vidu Kaušpadu, Nerijum Vasiliausku,  Raimondu Žutautu, Arūnu Pukelevičium.

Treneriai. Mėgėjų komandos gali pasigirti treneriais, kurie galėtų būtų naudingi ir aukštesnių lygų ekipoms. III lygos čempionės TAIP žaidimui vadovavo buvęs Lietuvos rinktinės strategas Algimantas Liubinskas, „Prelegentams“ - Ričardas Zdančius, TEC - Raimondas Vilėniškis, o „Navigatoriams“ - buvęs Panevėžio „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

Rekordas. IV lygos A2 divizione niekas rezultatyvumu neprilygo Valerijui Mižigurskiui, pasižymėjusiam net 44 kartus ir atvedusiam Vilniaus „Granitą“ į čempionų titulą. Per rungtynes su Vilniaus „Katastrofa“ buvęs Lietuvos rinktinės, Vilniaus „Žalgirio“, Vilniaus „Vėtros“, Panevėžio „Ekrano“ ir kitų klubų puolėjas įmušė net 11 įvarčių ir pasiekė šio sezono SFL rekordą.

LFF taurė. VRFS čempionatuose dalyvaujančios komandos šiemet sudrebino Lietuvos futbolo pasaulį per LFF taurės turnyrą. V lygos B2 divizione rungtyniaujančios „Mostiškės“ pirmajame etape tik po 11 metrų baudinių serijos palaužė IV lygoje žaidžiantį Vilniaus „Trivartį“, bet vėliau iš turnyro eliminavo Šiaulių KUPSC ir net Jonavos „Lietavą“ (LFF I lyga). Tik IV etape Mostiškių futbolininkai turėjo pripažinti Kazlų Rūdos „Šilo“ pranašumą.

III lygos čempionai TAIP turnyro IV etape susitiko su viena stipriausių Lietuvos komandų Klaipėdos „Atlantu“, bet pralaimėjo jai tik per pratęsimą (1:3). Tuo metu „Prelegentai“ šiame etape rezultatu 1:0 palaužė kitą A lygos ekipą - Gargždų „Bangą“. Tik turnyro ketvirtfinalyje iš mėgėjų ir futbolo veteranų sudaryta ekipa turėjo pripažinti Kauno „Spyrio“ pranašumą.

Ministras. Krašto papsaugos ministras Juozas Olekas jau daugelį metų yra Vilniaus „Euforijos“ narys. Tiesa, šiemet garsus 59 metų puolėjas aikštėje taip ir nepasirodė, o jo komanda V lygos B2 divizione surinko tik 3 taškus.

Kitas žinomas politikas – Seimo narys Mindaugas Bastys – šiemet įvarčiu prisidėjo prie „Prelegentų“ komandos pasirodymo SFL Senjorų čempionate.

Partijos. Vilniuje galima skaičiuoti ir neoficialius politinių partijų čempionato rezultatus. III lygos čempione tapo Artūro Zuoko įkurto judėjimo TAIP vardu pavadinta komanda, IV lygos A2 divizione 10 vietą užėmė „Tėvynės Sąjunga“, o V lygos B2 divizione 4-ąja vieta džiaugėsi „Liberalų Sąjūdis“.

Žurnalistai. Vilniaus regiono futbolo komandose gausu ir sporto žurnalistų, įrodinėjančių, kad jie sugeba ne tik kalbėti ar rašyti apie futbolą, bet ir patys jį žaisti. Gausiausias žiniasklaidos atstovų būrys priklauso Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo „Pressas“ komandai (8 vieta V lygos B1 divizione). Joje gainiojančius kamuolį galima išvysti vaikščiojančia futbolo enciklopedija vadinamą Nerijų Kesminą, Vytarą Radzevičių, Martyną Starkų, Tautvydą Vencevičių, Tomą  Langvinį, patį LŽS pirmininką Dainių Radzevičių ir visą būrį kitų žiniasklaidos atstovų.

Be to, TV3 žinių vedėjas Aurimas Tamulionis šiemet III lygoje grasino TEC varžovų vartams „Respublikos“ žurnalistas Evaldas Gelumbauskas bandė neleisti varžovams artėti prie „Olimpijos“ baudos aikštelės, o IV lygos A1 divizione kirtosi alyga.lt apžvalgininko Karolio Tretjako („Ozo tapyrai“) ir Vilniaus „Žalgirio“ atstovo spaudai Daliaus Matvejevo („Trivartis“) keliai.

Verslininkai. Pirmą kartą surengtame Įmonių lygos čempionate jėgas išbandė 9 komandos, kuriose žaidžia ne tik eiliniai darbuotojai, bet ir didelių kompanijų vadovai. Sužaidus beveik visus I rato mačus, turnyre pirmauja „TonyBet“, „Swedbank“ ir „Tele2“ komandos.

Moterys. Taip pat pirmą kartą buvo surengtas ir VRFS Moterų lygos čempionatas. Jo nugalėtojomis tik po labai įtemptos kovos tapo „JL Stars“ futbolininkės (20 taškų),  vos 1 tašku aplenkusios „Kreontą-Vilniaus FM“ ir „JL Stars-2“ komandą. Beje, 5 vietą čempionate užėmusios „Vilniaus migracijos“ komandoje rungtyniauja vien tik sostinės Migracijos valdybos darbuotojos.

Senjorai. Žvilgtelėjus į Senjorų (35 metai ir daugiau) čempionato rezutatyviausių žaidėjų sąrašą galima pagalvoti, kad išvydote istorinę geriausių visų laikų žaidėjų statistikos lentelę. Šio sąrašo viršuje dabar puikuojasi G. Mikulėnas, legendinio „Žalgirio“ gynėjas Viačeslavas Sukristovas ir E. Jankauskas. Pirmieji du gina senjorų čempionate pirmuajančios „Delintros“ garbę, o E. Jankauskas - „Prelegentų“. 35 metų ir viresnių žaidėjų čempionate dalyvauja net 19 komandų: 10 - A divizione ir 9 - B.

45 metų ir vyresnių futbolininkų lygoje (9 komandos) 54 metų V. Sukristovas jau neturėjo lygių – 27 įvarčiai. Čia jį persekiojo kitas buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Ramūnas Stonkus - 18 taiklių smūgių. Šio dueto vedama „Delintra“ čempionate surinko 38 taškus ir vos 1 tašku aplenkė Ukmergės „Vienybę“.

„Pietų IV“. Viena įdomiausių SFL komandų, tradiciškai, yra Vilniaus „Žalgirio“ gerbėjų iš „Pietų IV“ tribūnos ekipa (9 vieta V lygos B2 divizione). Į jos paraišką šiemet buvo įtraukti „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas ir jo asistentas Andrius Skerla, bet aikštėje jie taip ir nepasirodė. Tačiau daug rungtynių šioje komandoje sužaidė „Žalgirio“ kineziterapeutas Dainius Pavilonis ir valdybos narys Mindaugas Kasperūnas. Pastarasis per sezoną įmušė net 34 įvarčius, o per rungtynes su „Vova“ atliko net 7 iš 8 savo komandos taiklių smūgių. Per visą SFL istoriją M. Kasperūnas jau pelnė net 280 įvarčių!

Ledo ritulininkai. Futbolui neabejingi ir kitų sporto šakų atstovai. Visi puikiai žino buvusio profesionalaus krepšininko Rolandos Skaisgirio žaidimo „Prelegentuose“ istoriją, o štai šiemet susibūrusioje „Elektrėnų versmėje“ (6 vieta V lygos B2 divizione) žaidžia trys gerai žinomi ledo ritulininkai. Buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas Artūras Katulis į elektrėniškių varžovų vartus įmušė net 9 įvarčius, Dovydas Kulevičius - 1, o Povilas Verenis - 3.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...