Velso U-21 rinktinės treneris: būtų puiku 2:0 laimėti ir Lietuvoje

Britiško futbolo savaitgalį Lietuvos jaunimo U-21 rinktinė užbaigs dvikova su Velso rinktine. Valai į Alytų atvyks po ypač svarbių rungtynių Suomijoje ir tikėsis pergalės prieš Lietuvos futbolininkus.

Po aštuonių sužaistų rungtynių I grupėje Velsas su 10 iškovotų taškų rikiuojasi laipteliu aukščiau nei lietuviai. Valai šiame atrankos cikle pasižymi banguotu žaidimu ir nenuspėjamais rezultatais. Būtent prieš Velso futbolininkus vienintelę pergalę pasiekė San Marinas, taip pat valai sugebėjo net 1:5 namie nusileisti Suomijos futbolininkams.

Pirmoji Velso ir Lietuvos jaunimo rinktinių akistata baigėsi mūsiškių nesėkme. Rungtynių baigtį nulėmė pirmajame kėlinyje į Luko Lidakevičiaus ginamus vartus paskirti du 11 metrų baudiniai, po kurių lietuviai nebesugebėjo sugrįžti į normalų žaidimo ritmą ir pralaimėjo 0:2.

Būtent šias rungtynes Velso vyriausiasis treneris Geraintas Williamsas įvardijo kaip vienas iš sėkmingiausių šiame atrankos cikle.

„Praėjusį spalį mūsų pergalė 2:0 prieš lietuvius buvo vienos iš geriausių rungtynių šiame cikle. Panašus rezultatas būtų puikus ir Lietuvoje“, - prieš rugsėjo 9 dienos dvikovą sakė varžovų treneris.

Velso rinktinės strategas Alytuje versis 7 naujais ir mūsų trenerių štabui nežinomais futbolininkais, kurie nerungtyniavo prieš lietuvius Bangore. Rungtynėms su suomiais ir lietuviais valai pakvietė penkis perpektyvius futbolininkus, kurių amžius nesiekia dvidešimties.

G. Williamsas pakeitė net penkis futbolininkus, kurie pirmose rungtynėse kovėsi su A. Narbekovo vadovaujama rinktine. Tarp jų ir anglų gigantui „Manchester United“ priklausantis bei pirmose rungtynėse abu įvarčius pelnęs Thomas Lawrencas.

“Rungtynėse su Lietuva sieksime iškovoti taškų ir užbaigti atrankos ciklą kuo geriau. Šios rungtynės bei ankstesnės su Suomija - rimtas išbandymas. Apskritai ši atrankos grupė - labai konkurencinga ir apylygė, kiekviena komanda galėjo nustebinti.“, - prieš atvykdamas į Lietuvą kalbėjo Velso U-21 rinktinės treneris.

Dvikova tarp Lietuvos ir Velso U-21 rinktinių vyks Alytaus miesto stadione, rugsėjo 9 dieną, antradienį. Jos pradžia – 19 val. Bilietus į rungtynes platina – www.bilietai.lt.

Velso U-21 rinktinės išplėstinis žaidėjų sąrašas rungtynėms su Lietuva:

Vartininkai:
Christian Dibble („Barnsley“, Anglija)
Danny Ward („Liverpool”, Anglija)

Gynėjai:
Daniel Alfei („Swansea City“)
Morgan Fox („Charlton Athletic“, Anglija)
Elliott Hewitt („Ipswich Town“, Anglija)
Declan John („Cardiff City“)
George Ray („Crewe Alexandra“, Anglija)
Joe Walsh („Crawley Town“, Anglija)
Jordan Williams („Liverpool”, Anglija)

Saugai:
Lloyd Isgrove („Southampton“, Anglija)
Tom O‘Sullivan („Cardiff City“)
Josh Sheehan („Swansea City“)
Theo Wharton („Cardiff City“)
Gwion Edwards („Crawley Town“, Anglija)
Lee Evans („Wolverhampton Wanderers“, Anglija)

Puolėjai:
Wes Burns („Bristol City“, Anglija)
Ellis Harrison („Bristol Rovers“, Anglija)
Bradley Reid („Wolverhampton Wanderers“, Anglija)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...