V.Dambrauskas: oro sąlygos buvo nežmoniškos

Panevėžio „Ekranas“ po A lygos pertraukos į čempionatą grįžo su iškovota pergale 2:1 prieš Alytaus “Dainavą”. Komandos vyriausiasis treneris džiaugėsi ekipos atsidavimu ir pademonstruota kova bei gyrė komandoje debiutavusius futbolininkus.

- Treneri, pirmos rungtynės po ilgos pertraukos, neįprasta ir startinė sudėtis, pergalė, trys taškai, kaip vertinate rungtynes?

- Trys taškai – tai, ko labiausiai šiandien ir reikėjo. Ta pertrauka buvo mums nelengva, turiu omenyje sudėties pokyčių ir klubo situacijos prasme.

Tariu didelį ačiū savo komandai, manau, kad visi, kas palaikome tą komandą, galime tik didžiuotis vaikinais. Ekraniečiai atsidavė kovai, nors oro sąlygos buvo sudėtingos, galima jas pavadinti nežmoniškomis.

Labai sunku buvo abejoms komandoms. Esu patenkintas tuo, kaip komanda žaidė, stengėsi ir kad iškovojome tris taškus.

- Varžovų komanda visiškai pasikeitusi, ar nebuvo sunku ruoštis rungtynėms?

- Tai visiškai kitokia „Dainava“. Iš vienos pusės sudėtinga, kai nežinai, kas prieš tave žais. Buvo sunku nuspėti varžovų taktinį išsidėstymą, jų standartines situacijas.

Manau, kitoms komandoms bus jau lengviau, jie jau galės analizuoti „Dainavos“ žaidimą. Mūsų pliusas yra tai, kad mes patys pirmi sužaidėme ir įveikėme „Dainavą“. Jie galbūt dar neįsivažiavę, nesusižaidę, neatradę savo žaidimo. Labai gerai, kad iškovojome tris taškus. Neturiu jokių abejonių, kad „Dainava“ antroje sezono pusėje bus visiškai kita komanda, nei buvo pirmoje sezono dalyje.

- Ekipa pirmavo 2:0, atrodė, kad bręsta trečias įvartis. Tačiau praleido įvartį, ar nebuvo sunkiau žinant, kad bet kokia klaida ir rezultatas galėjo tapti lygus?

- Aišku, visada sunkiau, kai yra 2:1, o ne pirmaujama dviem įvarčiais. Nesmagu, kaip mes praleidome tą įvartį. Manau, kad tiek pirmame kėlinyje, tiek antrame kėlinyje mes kontroliavome žaidimą, valdėme kamuolį, turėjome momentų daug daugiau nuveikti atakuojant.

Tačiau vienas tarpusavio nesusipratimas gynyboje ir praleidome įvartį. Buvo įdomu pažiūrėti, kaip komanda susitvarkys ir kaip reaguos. Didelis ačiū komandai už tai, kaip ji sužaidė rungtynių pabaigą. Didelis pagyrimas jiems.

- Debiutavo komandoje Jonas Skinderis, labai atsakingu metu išėjo į aikštę, turbūt nenusivylėte žaidimu?

- Kai jis išėjo į aikštę, jis iškart tapo vienu geriausiu ir labiausiai pastebimu žaidėju aikštėje. Būtų galima sakyti, kad tas užduotis, kurias jam kėlėme, jis jas įgyvendino 110 procentų. Matome, kaip Jonas auga treniruotėse, kaip jis žaidė antroje komandoje. Jam tereikėjo sulauti tinkamo laiko, kada jis gaus savo šansą ir debiutuos pagrindinėje komandoje.  Manau, kad iki sezono pabaigos jis turės dar ne vieną šansą.

- Komandoje debiutavo ir Paulius Daukša, kaip vertinate jo žaidimą?

- Labai gerai. Mes žinojome žaidėją iš jaunimo rinktinių, Marijampolės “Sūduvos” gretose Paulius visada gerai sužaisdavo pries mus. Žinojome, kokio tai plano ir tipo žaidėjas. Kai tik sužinojome, kad

Paulius gali žaisti pas mus, labai apsidžiaugėme. Mums reikėjo kairėje pusėje kairiakojo žaidėjo, su Pauliaus atėjimu komanda taps tikrai stipresnė. Jo profesionalumas, nusiteikimas, asmeninės savybės – didelis pliusas bet kokiam klubui.

- Komandą papildė ir nemažai brazilų, kada galima juos išvysti juos aikštėje?

- Tai priklauso ne nuo mūsų, o nuo tarptautinių signalų sistemoje. Manau, kad artimiausiu metu jie turėtų būti pasiruošę su “Klaipėdos granitu”.

fkekranas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...