Valensijoje – "Barcelona" ekipos nesėkmė

Šeštadienį Ispanijos "La Liga" pirmenybėse buvo sužaistos intriguojančios 21-ojo turo rungtynės.

"Mestalla" stadione turnyrinės lentelės lyderiams sparnus apkarpė "Valencia" futbolininkai. Maxi Gomezo smūgiai pražudė "Barceloną" ekipą, kuriai tai buvo jau ketvirtoji nesėkmė šiame sezone.

"Barcelona" komandai šis pralaimėjimas gali kainuoti brangiai – Madrido "Real" ekipa pergalės atveju sekmadienį užtvirtins lyderio poziciją įgydama trijų taškų persvarą.

Katalonams rungtynių pradžia nebuvo prasta – jie visiškai dominavo su kamuoliu, tačiau problema buvo tai, kad prie varžovų vartų susikurti pavojingų progų nepavyko.

12-ąją minutę pirmasis pavojingas "Valencia" išbėgimas į puolimą atnešė 11 m. baudinį – neleistinai Jose Gaya sustabdė Gerardas Pique. Visgi šeimininkai nepasinaudojo puikia galimybe įgyti pranašumą – į Maxi Gomezo smūgį reagavo Marcas-Andre ter Stegenas.

Nesėkmingas epizodas "Valencia" ekipos iš ritmo neišvedė ir per likusį kėlinio laiką "Barcelona" įvarčio nepraleido tik dėka įspūdingo vartininko žaidimo.

Visgi antrojo kėlinio pradžioje "Barcai" sėkmė jau nesišypsojo – M. Gomezas po kampinio atliko smūgį, kamuolys kliudė Jordi Alba ir rikošeto pagalba atsidūrė vartų tinkle.

"Barcai" bandė atsitiesti ir jau 56-ąją minutę į aikštę metė Arturo Vidalį, kuris iškart pagyveno žaidimą ir sukėlė papildomų rūpesčių "Valencia" gynybai.

Tokios "Barcelona" pastangos vaisių nedavė – 77-ąją minutę galutinį tašką šioje dvikovoje padėjo tas pats M. Gomezas, sėkmingai baudos aikštelėje priėmęs kamuolį ir klastingu smūgiu nuginklavęs M-A. ter Stegeną.

"Valencia" ekipai tai buvo devintoji pergalė šiame sezone, kuri bent laikinam leido pakilti į 5-ąją poziciją.

Kitose rungtynėse lygiosiomis išsiskyrė Barselonos "Espanyol" ir Bilbao "Athletic" ekipos.

Rezultatai:

"Valencia" 2 - 0 "Barcelona"
48' [1 - 0] J. Alba (į savus vartus)
77' [2 - 0] M. Gomez
12' M. Gomez ("Valencia") nerealizavo 11 m. baudinio

<iframe width="500" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/jrgAhSGPs7c" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

"Espanyol" 1 - 1 "Athletic Bilbao"
12' [0 - 1] A. Villalibre
63' [1 - 1] R. De Tomas

<iframe width="500" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/niSRY2V1HEk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...