V. Slavickas: rinktinės laukia sunkios rungtynės, bet rumunų išsigąsti nereikia

Lietuvos rinktinė šį vakarą išvykoje 20:00 val išmėgins savo jėgas su Rumunijos futbolininkais. Artėjant šiai dvikovai, lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas  – „Eurofootball.lt“, pakalbino Marijampolės „Sūduvos“ gynėją Vaidą Slavicką, kuris prieš sugrįždamas į Lietuvą pusantrų metų rungtyniavo šios šalies aukščiausios lygos „Ceahlaul“ ekipoje.


- Jūs pats Rumunijoje praleidote beveik pusantrų metų. Kokie prisiminimai iš šios šalies? Koks, jūsų nuomone, yra bendras Rumunijos futbolo lygis?

- Kaip šalis Rumunija man paliko dvejopą įspūdį. Žmonės yra geranoriški ir paslaugūs, tačiau visur vyrauja bardakas, mėtosi šiukšlės ir niekam tai nerūpi. Aišku, miestų centrai yra sutvarkyti, tačiau toliau nuo centro betvarkė tik didėja (šypsosi).

Futbolo lygis yra pakankamai neblogas. Man pačiam pradžioje priprasti buvo sunku, tačiau pripratau ir šioje lygoje žaisti tikrai galima. Kaip ir parodė rezultatai, visos komandos kovoja, nesvarbu kurioje vietoje jos bebūtų. Kaip pavyzdys – mūsų kukli komanda svečiuose buvo įveikusi „Steaua“. Lygis tikrai skiriasi nuo to, kuris yra Lietuvoje.

- Lietuvos rinktinė trečiadienį žais rungtynes „Stadionul Marin Anastasovici“ stadione, kuriame namų rungtynes žaidžia „Astra Giurgiu“ klubas, o jums pačiam teko lankytis ir žaisti šiame stadione. Ar aršūs šios komandos sirgaliai? Ir apskritai, jūsų nuomone, ar varžovai šiose draugiškose rungtynėse susilauks didžiulio savo gerbėjų palaikymo?

- „Astra“ stadionas yra naujas, komfortiškas. Veja ten labai gera, tačiau nežinau kokia jos kokybė bus dabar, po žiemos. Visgi, manau, kad aikštė bus paruošta kuo puikiausiai. Kai man pačiam teko žaisti, stadione nebuvo daug sirgalių ir jie kažkuo tikrai neišsiskyrė. Beveik neabejoju, kad stadionas šiandien bus užpildytas.

- Į Lietuvos rinktinę pateko keturi krašto gynėjai iš A lygos, tačiau jūsų šį kartą į rinktinę treneriai nepakvietė. Ar dėl to apmaudu, ar tai tiesiog suteikia dar didesnę motyvaciją stengtis, kad kitą kartą jūs būtumėte tas, kuris pateks į rinktinę?

- Šiame klausime yra ir atsakymas (šypsosi). Tai suteikia didesnę motyvaciją stengtis. Tačiau man vis tiek nebūtų išėję išvažiuoti su rinktine, nes būtent dabar esu patyręs mikro traumą.

- Koks tai sužeidimas ir kiek laiko turėsite praleisti be futbolo?

- Tai yra mikro trauma – patemptas blauzdos raumuo ir reikia 7-10 dienų reabilitacijos.

- Kokių rungtynių galime laukti trečiadienį? Kokios yra mūsų rinktinės stipriosios savybės, kuriomis galime nustebinti Rumunijos futbolininkus?

- Manau, kad laukia sunkios rungtynės nuo pat pirmųjų minučių. Rumunai žais namie, jų sirgaliai norės įvarčio, bet nereikėtų kažko išsigąsti, nes su jais tikrai galima žaisti ir net nugalėti. Tą jau yra įrodęs ir ankstesnis rezultatas.

Mūsų rinktinės stiprybė turi būti komandinis žaidimas, kova iki galo ir tikėjimas vienas kitu. Dar didelį stimulą duos naujo trenerio debiutas, tad visi stengsis parodyti viską, ką gali geriausio.

Tautvydas Sakalauskas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...