Ukrainos žiniasklaida neliko nustebinta rezultatu: "Lietuvių sudėtis – silpna"

Ukrainos futbolininkų pergalė Europos čempionato atrankos rungtynėse prieš Lietuvos komandą nesukėlė didelių emocijų Ukrainos žiniasklaidoje. Ukrainiečiai puikiai žinojo, kad jų rinktinė daug stipresnė ir laukė panašaus rezultato, rašo lrytas.lt.

Atrodo, po šeštadienį jų rinktinės pasiektos pergalės rezultatu 3:0 kai kuriems Ukrainos sporto apžvalgininkams didelė problema buvo sugalvoti originalią antraštę, todėl dažnai kartojosi žodžiai „be problemų“.

„Ukrainos rinktinė be ypatingų problemų sutriuškino Lietuvą“, – parašė xsport.ua interneto svetainė. „Ukrainos rinktinė be problemų susitvarkė su Lietuva“, – vos ne kaip aidas atkartojo sport.ua interneto svetainė.

Buvo ir kitokių antraščių. „A.Ševčenkos komanda Vilniuje pamokė grupės autsaiderius“, – pranešė „Segodnia“. „Ukraina ryškiame mače sutriuškino Lietuvos rinktinę“, – rašė „Telegraf“.

Net ir lengvai laimėtos rungtynės būna skirtingos. „Sport Arena“ interneto svetainė pasidžiaugė, kad Ukrainos futbolininkams pavyko laimėti gražiai: „Ukrainiečiai ne tik pasiekė puikų rezultatą, bet ir šauniai žaidė“.

„Prieš rungtynes tvirtinome, kad bet koks rezultatas, neskaitant pergalės, Ukrainos rinktinei būtų didelė nesėkmė. Lietuvių sudėtis silpna, o prieš šias rungtynes dar ir susižeidė keli svarbūs futbolininkai, – rašė „Sport Arena“. – Ir iš tikrųjų, mes viską pamatėme aikštėje. Lietuva žaidė agresyviau nei per pralaimėtas rungtynes Serbijai, stengėsi sutikti varžovus toliau nuo vartų, bet nieko nepešė. Meistriškumo skirtumas buvo per didelis ir lietuviai nieko nesugebėjo padaryti. Ukraina nugalėjo labai lengvai.“

Tiesa, net ir jausdamiesi aiškiais favoritais, ukrainiečiai truputį jaudinosi.

„Legendinis Ukrainos futbolininkas Olegas Protasovas prieš rungtynes pastebėjo, kad favorito vaidmuo yra pavojingas, – rašė sport.ua. – Juk vienas neteisingas žingsnis – ir viskas, kas buvo iškovota iki šio mačo, gali nueiti šuniui ant uodegos. Nors Lietuva nuosekliai atiduoda taškus visiems varžovams, kartą metuose ir lazda iššauna. O čia dar ir sintetinė danga...“

Tačiau ukrainiečiai jaudinosi be reikalo. „Geltoni-žali“ niekuo neįsiminė“, – apie lietuvių žaidimą rašė sport.ua.

Rolandas V. Eidvilas, lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...