UEFA pradės svarstyti apie radikalias permainas Čempionų lygoje

Artimiausių sezonų metu UEFA Čempionų lygą gali supurtyti permainos.

Kaip rašo "The Times", Europos futbolo organizacijos prezidentas Aleksandras Čeferinas pasiūlė keletą naujų idėjų, kaip pakeisti turnyro formatą.

UEFA svarsto suteikti lygoje garantuotas vietas stipriausioms aštuonioms komandoms t.y. ekipoms, kurios buvusiame sezone sugebėjo prasimušti į ketvirtfinalio etapą.

Anot vadovo, taip norima apsaugoti silpnesnius klubus.

"Norėtume suteikti garantijų tokioms komandoms kaip šių metų "Ajax" ar anksčiau žaidusioms "Monaco" bei "Leicester City".

Šiemet Amsterdamo ekipa pateko į pusfinalį, tačiau dabar turi parduoti savo žvaigždes, nes nežino, ar varžysis turnyre kitame sezone.

Nemanau, kad taip reikėtų apsaugoti daugybę klubų, nes lyga taptų pernelyg uždara. Viena idėjų - suteikti vietas komandoms, kurios pasiekė tam tikrą turnyro etapą.

Apie tai plačiau aptarsime rugsėjo 11 dieną, diskutuodami su lygų bei ekipų atstovais", - aiškino A.Čeferinas.

Kita idėja - vietoje dabartinių aštuonių grupių po keturias ekipas suformuoti keturias grupes po aštuonias komandas.Šią mintį itin palaiko Europos klubų asociacija.

Galiausiai kalbama ir apie galimybę padidinti grupių etape žaidžiančių komandų skaičių iki 40 ar net 48.

Tiesa, Superlygos idėją A.Čeferinas atmetė: "Ji nebus įkurta, kol aš būsiu čia."

Tarp kitų UEFA planų užsiminta ir apie galimybę suorgnizuoti bei išsiaiškinti rinktinių Čempionų čempioną - išskirtinėje dvikovoje susitiktų 2020 metų Europos čempionai bei 2019 metai "Copa America" trofėjaus laimėtojai.