Turtingiausio Anglijos klubo istorija: TOP-10 "Man United" pirkinių

"Manchester United" pagal žaidėjams mokamas algas užima antrąją vietą visame pasaulyje. Nenuostabu, jog šis klubas taip pat negaili pinigų įspūdingiems transferams.

Trenerio karjerą baigus Serui Alexui Fergusonui "raudoniesiems velniams" teko išgyventi atgimimą, tad pastaraisiais metais išvydome ne vieną itin pajėgų naujoką.

Remiantis Tranfermarkt.com duomenimis, siūlome pažvelgti į 10 brangiausių visų laikų "United" pirkinių, tarp kurių patenka ir pirmasis šios vasaros pastiprinimas Victoras Lindelofas.

9-10 vietos - Ericas Bailly (32,3 mln. svarų sterlingų). Šis vidurio gynėjas "Villarreal" paliko praėjusiais metais bei tapo pirmuoju Jose Mourinho įsigyti futbolininku. 

Nepaisant jį šiek tiek kamavusių traumų, prie Anglijos futbolo jis įprato greitai ir tapo svarbiu "raudonųjų velnių" nariu.

9-10 vietos - Dimitaras Berbatovas (32,3 mln. svarų sterlingų). Bulgaras 2008 metais prie "Man United" prisijungė paskutinę transferų lango dieną ir "ant ledo" paliko ne ką kitą, o "Man City" klubą.

Su Ericu Cantona lygintas snaiperis "raudonųjų velnių" gretose iškovojo ne vieną titulą ir tikrai gali džiaugtis palikęs Londono "Tottenham".

8 vieta - Henrikhas Mkhitaryanas (35,7 mln. svarų sterlingų)Dar vienas futbolininkas, įsigytas praėjusią vasarą. Už savo pasirodymus Dortmundo "Borussia" gretose jis buvo laikomas vienu geriausių kūrėjų Europoje.

Iš pradžių, nepaisant didelio džiaugsmo dėl jo įsigijimo, jam teko šildyti atsarginių suolą, bet galiausiai jis tapo vienu komandos lyderių bei pasižymėjo UEFA Europos lygos finale.

7 vieta - Juanas Sebastianas Veronas (36,2 mln. svarų sterlingų). Kai 2001-aisiais paliko Romos "Lazio", jis buvo brangiausias Anglijos klubų pirkinys per visą istoriją.

Vis dėlto, taip pat puikiu kūrėju laikytas argentinietis savo talento "Man United" gretose neatskleidė bei vėliau persikėlė į "Chelsea" ir žaidė Italijoje, kol galiausiai sugrįžo į gimtinę.

6 vieta - Juanas Mata (38 mln. svarų sterlingų). 2014 metų žiemos perėjimų lango pirkinys, kurį prisiviliojo Davidas Moyesas.

Įdomu, jog tuomet "Chelsea" ekipos treneriui Jose Mourinho jis neįtiko, bet dabar, panašu, atrado savo rolę net ir jo vadovaujamoje "raudonųjų velnių" komandoje bei gali būti laikomas sėkmingu naujoku.

5 vieta - Rio Ferdinandas (39,1 mln. svarų sterlingų). 2002 metais "Man United" dar kartą pagerino Anglijos transferų rekordą bei antrąsyk pavertė šį anglą brangiausiu pasaulio gynėju.

Ferdinandas tapo išties legendiniu, per savo karjerą Mančesteryje laimėdamas 17 trofėjų, įskaitant 6 "Premier" lygos bei vieną UEFA Čempionų lygos titulą.

4 vieta - Victoras Lindelofas (40 mln. svarų sterlingų). Jeigu jo žaidimas bus sėkmingas, pirmasis šios vasaros pirkinys savo transfero suma gali pralenkti net Ferdinandą. 

3 vieta - Anthony Martialis (51 mln. svarų sterlingų). 2015-aisiais žiniasklaida skambėjo nuo dar vieno "United" rekordo - šįkart daugiausia paklota už paauglį.

Prancūzas iškart nustebino puikiu įvarčiu prieš "Liverpool" ir sužaidė gerą pirmąjį sezoną, bet šiemet jam ramybės nedavė asmeninės problemos, tad jo įtaka ekipai dar paaiškės ateityje.

2 vieta - Angelis Di Maria (63,75 mln. svarų sterlingų)Madrido "Real" į Angliją iškeitęs argentinietis buvo labiausiai laukiamas naujokas visoje "Premier" lygoje.

Vis dėlto, jis tapo vienu iš kelių ne itin sėkmingų "raudonųjų velnių" pirkinių, nes nesugebėjo pratęsti pačioje pradžioje rodyto žaidimo. Po metų jis išvyko į "Paris Saint-Germain".

1 vieta - Paulis Pogba (89,25 mln. svarų sterlingų). Teisingai, dar vienas rekordas, tačiau šįkart - jau be jokios kategorijos. Turino "Juventus" komandoje atsiskleidęs Pogba pernai tapo brangiausio perėjimo istorijoje subjektu.

Dėl sumokėtų įspūdingų pinigų buvo stebimas kiekvienas Pogba žingsnis ir jis susilaukė galybės kritikos, dalis kurios buvo ir nepelnyta. Prancūzas aikštėje fejerverkų kol kas nelaidė, bet sužaidė tikrai neblogą sezoną, o kitąmet, Jose Mourinho planams įgaunant aiškesnę formą, turėtų nešti daugiau atsakomybės ir komandos, ne tik sirgalių, akyse.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...