"Tottenham" beveik po 30 metų išvykoje nugalėjo "Chelsea" (VIDEO)

18 valandą Anglijos "Premier" lygoje sužaistos paskutinės 32-ojo turo rungtynės.

"Stamford Bridge" stadione įvyko Londono derbis - "Chelsea" susigrūmė su "Tottenham". Įvarčio deficitą panaikinę "pentiniai" pirmą kartą išvykoje nuo 1990 metų pasiekė pergalę rezultatu 3-1 prieš "mėlynųjų" ekipą.

Nuo rungtynių pradžios iniciatyvą rodė Antonio Conte auklėtiniai. Sykį pavojingai smūgiavo Dele Alli, tačiau daugiausiai darbo prie savo vartų turėjo Hugo Llorisas - jam teko atremti galingus Williano ir Marcoso Alonso smūgius.

30-ąją minutę krito pirmasis rungtynių įvartis. Puikų perdavimą iš krašto atlikęs Victoresas Mosesas sukūrė progą aukštai iššokti Alvaro Moratai ir šis tiksliu smūgiu galva išvedė šeimininkus į priekį.

Po pelnyto įvarčio "mėlynieji" neužsidarė gynyboje ir toliau žaidė agresyviai, tačiau nuotaiką sugadino paskutinė kėlinio minutė - Christianas Eriksenas lyg iš niekur paleido tikrą "bombą" į "Chelsea" vartus ir rezultatas tapo 1-1.

Antrajame kėlinyje "Chelsea" komandai taip lengvai žaisti jau nebeišėjo, o savo pranašumais pradėjo naudotis ir "Tottenham".

62-ąją minutę "Stamford Bridge" stadionas buvo nuliūdintas - po nuostabaus Erico Dierio perdavimo puikiai kamuolį vienu lietimu sustabdęs Dele Alli pergudravo varžovų vartininką ir pirmą kartą šiose rungtynėse išvedė svečius į priekį.

Lyg to būtų negana, "Chelsea" po keturių minučių buvo priverstas dar kartą traukti kamuolį iš savo vartų - itin aplaidžiai gynyboje žaidę "Chelsea" žaidėjai leido antrąjį įvartį į savo sąskaitą įsirašyti D. Alli.

Per likusį laiką daugiau įvarčių taip ir nebekrito, todėl "Tottenham" džiaugėsi pergale. Įdomu tai, kad "pentiniai" šiame stadione "Chelsea" nebuvo nugalėjęs 30 rungtynių iš eilės, žaistas nuo 1990 metų.

"Tottenham" po pergalės padėjo tvirtą žingsnį Čempionų lygos link - penktoje vietoje esantis "Chelsea" nuo ketvirtos pozicijos padidino atsilikimą iki aštuonių taškų.

Rezultatas:

"Chelsea" 1 - 3 "Tottenham"
30' [1 - 0] A. Morata
45+1 [1 - 1] C. Eriksen
62' [1 - 2] D. Alli
66' [1 - 3] D. Alli

Turnyrinė lentelė: