Tautų lyga: viskas, ką reikia žinoti prieš finalo rungtynes

Šį vakarą įvyks pirmą kartą Senajame žemyne surengtas UEFA Tautų lygos finalas. Šis turnyras pakeitė draugiškas rinktinių rungtynes, kurios vyko iki pat praėjusių metų.

Keturios A diviziono komandos šią savaitę kovojo dėl patekimo į finalą, kuriame laimėjusi komanda bus apdovanota tarptautiniu trofėjumi.


Kas kaunasi finale?

21 val. 45 min. prasidėsiančiame finale susikaus Portugalija prieš Nyderlandus. Cristiano Ronaldo įkvėpti portugalai pusfinalyje nugalėjo Šveicariją, o Nyderlandai po pratęsimo įrodė pranašumą prieš Angliją.

Kur vyksta finalo rungtynės?

Kaip ir visas finalo ketvertas, taip ir pagrindinė turnyro kova įvyks Portugalijoje. Finalas bus žaidžiamas Porto mieste, "Estadio do Dragao" stadione. Šis stadionas buvo atidarytas 2003 metais, kuriame savo pirmas profesionalo rungtynes sužaidė 16-metis Lionelis Messi. Šiame stadione taip pat įvyko 2004 metų Europos čempionato atidarymo rungtynės.

Per kur galima stebėti finalą?

UEFA Tautų lygos finalo rungtynes nuo 21 val. 30 min. tiesiogiai transliuos LRT Plus kanalas.

Kaip komandos atsidūrė finale?

Tiek Nyderlandai, tiek Portugalija laimėjo savo grupes A divizione. 

Portugalija savo grupėje susigrūmė su Italija ir Lenkija. Varžovai po sykį buvo nugalėti ir tiek pat kartų sužaista lygiosiomis. Patekę į pusfinalį portugalai rezultatu 3:1 nugalėjo Šveicariją, o Cristiano Ronaldo pasižymėjo "hat-tricku".

Nyderlandai grupėje susigrūmė su Prancūzija ir Vokietija. Jie du kartus šventė pergales, sykį sužaidė lygiosiomis ir patyrė vieną nesėkmę. Į pusfinalį, kuriame Anglija buvo įveikta po pratęsimo rezultatu 3:1, olandai pateko paskutinėse grupių etapo rungtynėse įmušė vėlyvą išlyginamąjį įvartį prieš vokiečius.

Ar galimas pratęsimas?

Jeigu po 90 minučių rezultatas bus lygus, komandos stos į papildomą 30 minučių kovą. Pratęsimo metu jos galės atlikti ketvirtąjį keitimą. Jeigu neužteks ir papildomo pusvalandžio, finalo nugalėtojas spręsis 11 metrų baudinių serijoje.

Ką gaus turnyro nugalėtojas?

Finale triumfavusiai komandai atiteks iš sidabro pagaminta 71 cm dydžio taurė. Visos keturios komandos taip pat pasidalins priziniu fondu:

Už pirmą vietą – 10,5 mln. eurų 
Antrą – 9 mln. eurų
Trečią – 8 mln. eurų
Ketvirtą – 7 mln. eurų

Į finalo ketvertą patekusios komandos jau yra užsidirbusios po 4,5 mln. eurų. Dar prieš turnyro pradžią visos Tautų lygoje dalyvavusios futbolo asociacijos į bendrą biudžetą sunešė 76,25 mln. eurų.

Kada prasideda rungtynės dėl trečios vietos?

Dėl trečios pozicijos, kuri garantuotų rinktinei papildomą milijoną, 16 valandą Lietuvos laiku susikaus Šveicarija prieš Angliją. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...