Tauragėje iškilmingai duris atvėrė vaikų ir jaunių akademija "Tauras"

Antradienį į Tauragės kultūros rūmus rinkosi šventiškai nusiteikusi šio krašto futbolo bendruomenė – čia vyko iškilmingas vaikų ir jaunių futbolo akademijos „Tauras“ oficialus atidarymas bei Tauragės apskrities geriausių futbolininkų pagerbimo šventė, kurioje nestigo svečių linkėjimų, apdovanojimų bei dėmesio labiausiai šiemet pasižymėjusiems sportininkams ir komandoms.

Į susirinkusiuosius kreipęsis Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentas Arūnas Pukelis pasidžiaugė sėkmingais bei didelių akademinių permainų metais Tauragės krašto futbolui ir išreiškė viltį, kad naujoji akademija duos stiprų impulsą jaunųjų futbolo talentų atsiradimui Tauragėje, kurie ateityje džiugins ne tik vietos, bet ir visos šalies futbolo gerbėjus. A. Pukelis taip pat dėkojo miesto bendruomenei už nuoširdų palaikymą steigiant „Tauro“ akademiją bei rajono savivaldybei už konstruktyvų bendradarbiavimą plėtojant futbolą visame regione.

Susirinkusiuosius taip pat sveikino į renginį atvykę Lietuvos futbolo federacijos vadovai – prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. Svečiai atletams ir komandoms linkėjo sportinės sėkmės ateinančiame sezone, o visas futbolui neabejingas Tauragės organizacijas kvietė sutelkti jėgas šio sporto vystymo labui tiek savo mieste, tiek visoje šalyje.

Renginio metu buvo apdovanota Remigijaus Bubliausko treniruojama Tauragės „Tauro“ senjorų  komanda, iškovojusi II-ąją vietą Lietuvos senjorų 35+ lygoje. Tai aukštas tauragiškių pasiekimas po ilgo laikotarpio – 2000 m. Tauragės senjorų komanda tapo Lietuvos čempionais, o 2017 m. – salės futbolo čempionais.

Vakaro metu taip pat pagerbtos apskrities U-19, U-17, U-15 komandos, didžiausią pažangą per metus padarę sportininkai bei rezultatyviausi žaidėjai. Apskrities federacijos prezidentas A. Pukelis taip pat pasveikino bei atminimo dovanas įteikė su įvairiomis amžiaus grupėmis Tauragėje dirbantiems treneriams.

Neliko pamiršti ir įvairiose nacionalinėse rinktinėse šalies garbę ginantys tauragiškiai – apdovanojimai įteikti nacionalinės moterų futbolo rinktinės žaidėjoms Vestinai Neverdauskaitei ir Ugnei Šmitaitei, Laurai Kubiliūtei (U-17), Austei Bernotaitei (U-17), Augustei Bliūdžiutei, Nacionalinės vyrų rinktinės vartininkui Ernestui Šetkui, U-21 rinktinės atstovui Džiugui Raudoniui, Egidijui Dusevičiui (U-19), Viliui Piliukaičiui (U-19), Rokui Bagdonavičiui (U-16), Kasparui Morkūnui (U-13) ir Titui Vasiliauskui (U-13).

Šventine nuotaika vakaro metu dalijosi Tauragės Moksleivių kūrybos centro vokalinio meno studijos „Adagio“, kolektyvo „Amadeus” jaunieji atlikėjai, sportinių šokių studijos „Dance Life“ šokėjai bei grupė „Gazas“. Daug šiltų plojimų sulaukė Tauragės vaikų lopšelio darželio “Kodėlčius”  auklėtinių atliekamas pasirodymas „Futbolas – jėga“. Futbolas – viena smagiausių ir labiausiai puoselėjamų šio darželio aktyvių veiklų, tad nenuostabu, kad daugelio Tauragės futbolininkų pirmosios treniruotės prasidėjo būtent „Kodėlčiaus“ darželyje.

Tauragės apskrities futbolo federacija dėkoja visiems dalyvavusiems „Tauro“ akademijos atidarymo šventėje ir sportininkų pagerbimo ceremonijoje.