T. Danilevičius apie favoritų akistatą: "Nusiteikimas bus išskirtinis"

Baigiantis savaitgaliui, lietuviško futbolo gerbėjų laukia desertas – pirmasis šį sezoną A lygos mūšis tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“.

Principinių varžovų akistata sekmadienį sostinės LFF stadione prasidės 19 val. Abu klubai šiemet jau susitiko LFF Supertaurės dvikovoje. Vasario mėnesį Marijampolės manieže vykusiame mače pranašesnė buvo „Sūduva“, po Mihreto Topčagičiaus bei Tosainto Rickettso įvarčių šventusi pergalę rezultatu 2:0.

Vis tik A lygos čempionatą abu favoritai pradėjo ne vienodu ritmu. „Žalgiris“ per pirmuosius 4 turus surinko 10 taškų, „Sūduva“ – 9.

Penkto turo puošmena tapsiančiame mače LFF prezidentas Tomas Danilevičius laukia atkaklios kovos, o į stadioną kviečia atvykti kuo daugiau futbolui neabejingų žmonių.

– Supertaurės rungtynes laimėjo „Sūduva“. Sutinkate, kad marijampoliečiai tuomet demonstravo efektyvesni žaidimą? – alyga.lt paklausė T. Danilevičiaus.

– Taip, jie tuo metu buvo geriau pasirengę sezonui, pasiekę geresnę sportinę formą ir optimaliau sukomplektavę komandos sudėtį. Todėl ne tik rezultato, bet ir žaidimo prasme pranoko „Žalgirį“. Žalgiriečiams dar buvo sunku įsivažiuoti po trenerių kaitos. Bet čempionato rungtynėse viskas gali būti kitaip. Praėjusiame ture „Sūduva“ pralaimėjo Kaune ir nuo to padėtis lygoje tapo tik įdomesnė.

– „Sūduvos“ pralaimėjimas „Stumbrui“ jus nustebino?

– Iš dalies taip. Nes „Sūduva“, kaip ir „Žalgiris“, yra absoliutūs A lygos favoritai. Tačiau matome, kad ir „Stumbras“ neblogai pasiruošė. Kauniečiai ėmėsi taktikos, kurią įprastai renkasi komandos, žaisdamos prieš favoritus. Kantriai gynėsi ir ieškojo galimybių kontratakoms, o jose išnaudojo sukurtas progas.

– Kokias išvadas po Supertaurės rungtynių turėjo padaryti „Žalgiris“?

– Kaip ir minėjau, įtakos to mačo baigčiai turėjo trenerių kaita „Žalgiryje“ ir tai, kad vilniečių komanda nebuvo baigusi pasiruošimo etapo. Tačiau Marekas Zubas vėliau gavo pakankamai laiko „įeiti“ į treniruočių procesą, susipažinti su komanda. Todėl šiuo metu trenerių kaitos veiksnys nebėra toks svarbus ir reikšmingas, kaip prieš Supertaurės rungtynes.

Praėjusiame ture „Žalgiris“ 3:0 įveikė Klaipėdos „Atlantą“, bet M. Zubas kritikavo savo komandą. Dabar žalgiriečių požiūris bei nusiteikimas bus kitokie.

– Ar sekmadienio mače galima įžvelgti favoritą?

– Nemanau. Juk susitiks du klubai, kurie ir šiemet tikrai kovos dėl čempionų titulo. Neabejoju, kad „Sūduvos“ komanda po nesėkmės Kaune išanalizavo klaidas ir jų nusiteikimas bus visiškai kitoks, išskirtinis. Lygiai tas pats su „Žalgiriu“ – regis, lengva pergalė Klaipėdoje, bet geresnė „Atlanto“ progų realizacija galėjo daug ką pakeisti. Todėl ir M. Zubo kritika buvo suprantama.

Sunku ką nors prognozuoti, kai žaidžia du favoritai ir dar – sezono pradžioje. Abu varžovai verti vienas kito, todėl mums lieka laukti puikios kovos ir gero futbolo, o visus aistruolius kviečiu apsilankyti stadione.

Vilmantas Remeika, alyga.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...