Simbolinis keitimas, „Riterių“ pareiškimas ir „Bangos“ tikslas (apžvalga)

Po Lietuvos futbolo A lygos 31-ojo turo kovų paaiškėjo klubai, kurie užėmė 5-ąją ir 6-ąją vietas.

Užsitikrino. Likus dviem turams iki čempionato pabaigos, „Panevėžys“ ir Klaipėdos „Atlantas“ sužinojo savo pozicijas 2019 metų sezone. Panevėžiečiai svečiuose rezultatu 4:1 sutriuškino pagrindinį konkurentą ir jį šiuo metu lenkia 8 taškų pranašumu, galutinai įsitvirtindami 5-oje turnyro lentelės vietoje. Tarpusavio mačuose pirmenybių debiutantai iškovojo 3 pergales bei po kartą sužaidė lygiosiomis ir pralaimėjo.

Subyrėjo. Rinktinių pertrauką atlantiečiai pasitiko itin slogiomis nuotaikomis. Klaipėdos klubas pralaimėjo keturis mačus iš eilės, o per pastaruosius tris praleido net 18 įvarčių. „Viskas sugriuvo, visi nuleido rankas po baudinio. Negaliu to pateisinti – nei to žaidėjo, nei tų dalykų“, – taip apie Jose Carriono pražangą baudos aikštelėje kalbėjo „Atlanto“ vyr. treneris Donatas Navikas.

Traumos. Dvikova Klaipėdoje turėjo ir du nemalonius akcentus – jau pirmame kėlinyje pora žaidėjų buvo priversti palikti aikštę. Rungtynių tęsti negalėjo „Atlanto“ saugas Akinjide Idowu ir po Nikitos Juhnevičo pražangos traumą patyręs „Panevėžio“ puolėjas Sebastianas Vasquezas. 30-ajame ture susitikimo dėl tos pačios priežasties nebaigė „Kauno Žalgirio“ atstovas Philipas Otele.

Dviprasmybė. Abi sostinės komandas – „Žalgirį“ ir „Riterius“ – turnyro lentelėje skiria net 19 taškų praraja, tačiau per penkerias šio sezono tarpusavio rungtynes sėkmingiau pasirodė būtent pastaroji ekipa. Po pergalės 3:1 Alberto Rybako kariauna šiemet gali pasigirti iškovojusi 8 taškus, savo ruožtu, žalgiriečiai į savo taupyklę įsidėjo tik 5 taškus.

Fortūna. Reikia pripažinti, jog sėkmė nuo „Žalgirio“ sostinės derbyje buvo kaip reikiant nusisukusi. Antrame kėlinyje, esant rezultatui 1:2, net du „Žalgirio“ žaidėjai – Donovanas Slijngardas ir Karolis Uzėla – buvo arti fantastiškų įvarčių. Deja, įspūdingi žalgiriečių tolimi smūgiai sudrebindavo vartų konstrukcijas.

Staigmena. Marijampolės „Sūduva“ pratęsė pergalių seriją iki 16 laimėjimų, namuose 4:1 įveikdama „Kauno Žalgirį“. 90-ąją minutę rungtynes papuošė labai malonus epizodas – simbolinei atkarpai į aikštę buvo išleistas vienas iš čempionų ekipos simbolių Vaidas Slavickas. Žinoma, liepos mėnesį kojos lūžį patyręs „Sūduvos“ gynėjas dar nėra pasiruošęs rungtyniauti visu pajėgumu, tačiau Marijampolės klubo strategas Vladimiras Čeburinas pripažino, kad staigmena buvo labai vykusi.

Šėlsmas. Po 31-ojo turo rungtynių Marijampolės klubui buvo įteikta A lygos taurė, kurią „Sūduva“ iškovojo trečią kartą iš eilės. Po ceremonijos sūduviečiai sušoko triumfo šokį, atliko simbolines nuotraukas su sirgaliais, kuriems išdalino čem0pioniškus marškinėlius. Šis sezonas sėkmingiausias marijampoliečių istorijoje – triumfuota A lygoje, o taip pat iškovota Supertaurė bei „SHARP LFF taurė.

Sugrįžimai. Ant „Sūduvos“ atsarginių žaidėjų suolo rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ buvo dar vienas sirgalių pasiilgtas žaidėjas. Tai – Gratas Sirgėdas. Pastarąjį kartą A lygoje saugas rungtyniavo balandžio 7-osios mače išvykoje su „Žalgiriu“.

Taip pat buvo sužaistos ir antrosios pereinamosios rungtynės tarp „Palangos“ ir Gargždų „Bangos“, o jose užfiksuotos lygiosios 2:2 (pirmas mačas namuose laimėtas 2:0) suteikė galimybę gargždiškiams kitais metais startuoti A lygoje, kurioje jie pastarąjį kartą dalyvavo 2014 metais.

Įvarčiai. Šis turas individualiai buvo gana sėkmingas trims rezultatyviausiems čempionato žaidėjams. Tomislavas Kišas (25 įvarčiai) realizavo baudinį, o Mihretas Topčagičius (20 įvarčių) ir Teremas Moffi (17 įvarčių) 31-ajame ture pasižymėjo dubliais.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...