"Serie A":"Napoli" sugrįžo į viršūnę, sostinės klubai pralaimėjo, o Milano ekipoms sekėsi skirtingai (VIDEO)

Sekmadienį sužaisti dar aštuoni "Serie A" mačai.

Pirmajame susitiko "SPAL 2013" bei Milano "Inter". Dėl vietos UEFA Čempionų lygoje kovojantis "madų sostinės" klubas laikytas neabejotinu favoritu, tačiau varžovų tvirtovėje viskas taip paprasta nebuvo.

Pasquale Schiattarella sugebėjo pavojingai į svečių vartus smūgiuoti jau pačios pirmosios atakos metu, o "nerazzurri" savo progų neišnaudojo.

Antrojo kėlinio pradžioje Luciano Spalletti auklėtiniams nusišypsojo sėkmė, kai į savus vartus įsimušė Francesco Vicari ir, nors svečiai neišnaudojo dar kelių puikių galimybių įmušti, atrodė, jog vienintelio įvarčio pergalei užteks.

Visgi, paskutinėmis rungtynių minutėmis Mirko Antenucci puikiai perdavė kamuolį Alberto Paloschi, kuris galva pasiuntė kamuolį į tinklą bei išplėšė vos 18-ąją vietą užimančiai komandai lygiąsias.


Truputį vėliau buvo žaidžiami dar penki susitikimai. Viename iš jų tris taškus iškovojo bei į turnyrinės lentelės viršūnę sugrįžo "Napoli" futbolininkai, įveikę "Bologna".

Maurizio Sarri auklėtinius pirmosiomis akimirkomis nepasirengusius pagavo Rodrigo Palacio, bet susitikimo favoritai pusiausvyrą sugebėjo atstatyti sužaidus vos penkias minutes - tuomet į savus vartus įsimušė Ibrahima Mbaye.

Įpusėjus pirmajam kėliniui "Napoli" komanda jau pirmavo Driesui Mertensui realizavus 11 metrų baudinį, o po pertraukas belgas pasižymėjo ir iš žaidimo. Jam pavyko pasinaudoti puikiu Lorenzo Insigne perdavimu.

Tuo pat metu skaudžią nesėkmę prieš dėl išlikimo kovojantį Veronos "Hellas" patyrė Florencijos "Fiorentina" klubas. Į jo vartus net du įvarčius įmušė 17-metis Moise'as Keanas, o rungtynės baigėsi rezultatu 4-1.


Priešpaskutinėje 22-ojo turo dvikovoje netikėtą pralaimėjimą patyrė pastaruoju metu gerą žaidimą demonstravęs Romos "Lazio", kurį "San Siro" stadione įveikė "Milan". 

"Rossoneri" rungtynes pradėjo išties geriau ir juos 15-ąją minutę į priekį išvedė Patrickas Cutrone. Visgi, svečiai labai greitai galėjo perimti žaidimo vadžias, kai rezultatą išlygino Adamas Marušičius, o Luiso Alberto smūgis sudrebino skersinį.

Nuo šio pavojaus atsilaikiusio "Milan" gretose prieš pat pertrauką pasižymėjo Giacomo Bonaventura. Šis saugas pasinaudojo puikiu Davide'o Calabrios perdavimu iš krašto.

Antrajame kėlinyje "Lazio" futbolininkai jau buvo kur kas aktyvesni ir nedaug trūko, kad jie rezultatą išlygintų, bet Sergejaus Milinkovičiaus-Savičiaus bandymai tikslo vis dėlto nepasiekė.

Gennaro Gattuso kariauna po pergalės pakilo į septintąją vietą.


Paskutinėje akistatoje užfiksuotas rezultatas irgi buvo netikėtas - jame pralaimėjo kita sostinės komanda "Roma", kurią privertė pasiduoti Genujos "Sampdoria". Šis mačas buvo kupinas progų, tačiau baigėsi rezultatu 1-0, nes puikiai žaidė vartininkai.

Ryškiausias pastarosios pozicijos futbolininkų epizodas nutiko įpusėjus pirmajam kėliniui, kai Emiliano Viviano atrėmė Alessandro Florenzi smūgiuotą 11 metrų baudinį net nesuteikdamas progos pakartoti bandymo.

Galiausiai Marco Giampaolo vadovaujamai ekipai pergalę atnešė Duvanas Zapata, kuriam 80-ąją minutę nuostabų perdavimą atliko gynėjas Nicola Murru. Šio įvarčio dėka situacija turnyrinėje lentelėje tampa tik dar įdomesnė, nes "Sampdoria" prisivijo net tris aukščiau žengiančius varžovus.

Rezultatai:

"SPAL 2013" 1 - 1 "Inter"
[0-1] 48' Francesco Vicari (į savus vartus)
[1-1] 90' Alberto Paloschi

"Crotone" 1 - 1 "Cagliari"
[1-0] 29' Marcelo Trotta (iš 11 metrų baudinio)
45' Fabio Pisacane ("Cagliari") pašalintas iš aikštės
[1-1] 45' Luca Cigarini

"Fiorentina" 1 - 4 "Hellas"
[0-1] 11' Jagoš Vukovič
[0-2] 20' Moise Kean
[0-3] 46' Moise Kean
[1-3] 53' Gil Dias
[1-4] 55' Alex Ferrari

"Genoa" 0 - 1 "Udinese"
[0-1] 61' Valon Behrami
65' Samir ("Udinese") pašalintas iš aikštės

"Napoli" 3 - 1 "Bologna"
[0-1] 1' Rodrigo Palacio
[1-1] 5' Ibrahima Mbaye (į savus vartus)
[2-1] 37' Dries Mertens (iš 11 metrų baudinio)
[3-1] 59' Dries Mertens

"Torino" 3 - 0 "Benevento"
[1-0] 3' Iago Falque
33' Vid Belec ("Benevento") pašalintas iš aikštės
[2-0] 40' Mbaye Niang
[3-0] 45' Joel Chukwuma Obi

"Milan" 2 - 1 "Lazio"
[1-0] 15' Patrick Cutrone
[1-1] 20' Adam Marušič
[2-1] 44' Giacomo Bonaventura

"Roma" 0 - 1 "Sampdoria"
39' Alessandro Florenzi ("Roma") nerealizavo 11 metrų baudinio
[0-1] 80' Duvan Zapata

<iframe width="500" height="343" src="//rutube.ru/play/embed/10900072" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...