Sensacija Ispanijoje: penkis įvarčius į "Barcos" vartus įsūdžiusi "Levante" nutraukė katalonų nepralaimėtų rungtynių seriją (VIDEO)

Sekmadienį Ispanijos "La Liga" pirmenybėse buvo sužaistos paskutinės dvejos 37-ojo turo rungtynės.

Tikra futbolo sensacija užfiksuota Valensijoje, kur vietos "Levante" susigrūmė su "Barcelona". Visą sezoną dėl išlikimo kovojusi "Levante" sugebėjo į katalonų vartus pasiųsti penkis įvarčius ir taip nutraukti jų nepralaimėtų rungtynių seriją, nors ir Ernersto Valverde auklėtiniai sugebėjo grąžinti intrigą iš sensacingo rezultatu 5-1.

Katalonai rungtynes pradėjo be savo lyderio - Lionelis Messi šiam vakarui nebuvo registruotas.

Problemos prasidėjo jau pačioje rungtynių pradžioje. 9-ąją minutę Emmanuelis Boatengas išvedė "Levante" į priekį, o 30-ąją minutę jau padidino pranašumą iki dviejų įvarčių.

38-ąją minutę "Barcai" pavyko sušvelninti atsilikimą, o Coutinho įvartis grąžino ir viltis pakovoti dėl pergalės.

Tačiau antrojo kėlinio pradžia "Barcelona" komandai susiklostė taip, kaip dar greičiausiai nėra buvę per visą klubo istoriją. "Levante" per pirmąsias dešimt minučių į katalonų vartus įsūdė tris įvarčius ir rezultatas tapo nepadorus - 5:1.

Du įvarčius pridėjo Enis Bardhi, dar vieną pelnė "hat-tricku" pasižymėjęs E. Boatengas.

Kai jau atrodė, kad "Barcelona" bus sutriuškinta, savo pilotažą pradėjo demonstruoti Coutinho. Brazilas per penkias minutes pelnė du įvarčius ir pasižymėjęs "hat-tricku" sumažino atsilikimą iki dviejų įvarčių.

Viltys užsikabinti bent už lygiųjų neblėso - 71-ąją minutę Luisas Suarezas realizavo 11 metrų baudinį. Per likusį laiką katalonai dėjo visas pastangas varžovų aikštės pusėje, tačiau išlyginamojo įvarčio taip ir nepasiekė.

"Levante" ekipa tapo pirmoji šį sezoną "La Liga" pirmenybėse įveikusi "Barcą". Katalonai tikėjosi įsirašyti į istoriją - sezoną užbaigti nepatyrė nei vienos nesėkmės, tačiau E. Valverdei įgyvendinti šių tikslų nepavyko.

Kitos rungtynėse baigėsi triuškinančia Barselonos "Espanyol" pergale prieš "Malaga".

Rezultatai:

"Levante" 5 - 4 "Barcelona"
9' [1 - 0] E. Boateng
30' [2 - 0] E. Boateng
38' [2 - 1] P. Coutinho
46' [3 - 1] E. Bardhi
49' [4 - 1] E. Boateng
56' [5 - 1] E. Bardhi
59' [5 - 2] P. Coutinho
64' [5 - 3] P. Coutinho
71' [5 - 4] L. Suarez (11 m. baudinys)

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/eVxgcOzYrKo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

"Espanyol" 4 - 1 "Malaga"
8' [1 - 0] G. Moreno
27' [2 - 0] S. Garcia
30 [3 - 0] L. Baptistao
39' [3 - 1] Adrian (11 m. baudinys)
79' [4 - 1] P. Piatti (11 m. baudinys)

 

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...