"Schalke" pasiekė neįtikėtinas lygiąsias Dortmunde, "Bayern" patyrė pirmąją nesėkmę prie J. Heynckeso (VIDEO)

Vokietijos "Bundesliga" pirmenybėse šeštadienį sužaistos šešerios 13-ojo turo rungtynės.

Dortmundo "Borussia" principinėje dvikovoje susigrūmė su Gelzenkircheno "Schalke". "Geltonai juodi" neįtikėtinai sugebėjo neiškovoti pergalės namuose - "Schalke" antrajame kėlinyje panaikino keturių įvarčių deficitą ir išplėšė lygiąsias rezultatu 4-4.

BVB pirmajame kėlinyje surengė tikrą įvarčių fiestą - 12-ąją minutę Pierre'as-Emerickas Aubameyangas išvedė šeimininkus į priekį, o po šešių minučių į savus vartus jau įsispyrė patys varžovai.

"Borussia" ties tuo nesistojo - 20-ąją minutę Mario Gotze pasiekė trečiąjį įvartį, o visišką varžovų triuškinimą 25-ąją minutę užbaigė Raphaelis Guerreiro.

Tačiau net ir keturių įvarčių pranašumo "Borussia" ekipai taip lengvai nepakako. 61-ąją minutę "Schalke" švelnino atsilikimą, o jau po keturių minučių rezultatas po 4-2.

Lyg to būtų negana, 72-ąją minutę iš aikštės buvo pašalintas Aubameyangas, todėl BVB liko žaisti dešimtyje. "Schalke" spaudė savo varžovus ir 86-ąją minutę panaikino atsilikimą iki įvarčio. Užsivedę šeimininkai ties tuo sustoti neketino - 94-ąją minutę sensacingas lygiąsias išplėšė Naldo.

"Borussia" lieka penktoje pozicijoje, o "Schalke", turinti 23 taškus, rikiuojasi trečioje pozicijoje.

Likusios dvikovos baigėsi Lėverkuzeno "Bayer", "Augsburg", "Leipzig" ir "Freiburg" pergalėmis.

Paskutinėje vakaro dvikovoje Mionchengladbacho "Borussia" nudžiugino savo sirgalius - palaužė šalies čempionus Miuncheno "Bayern".

"Gladbach" po pirmojo kėlinio pirmavo rezultatu 2-0 - po įvartį pasiekė Thorganas Hazardas bei Matthias Ginteris. 74-ąją minutę Arturo Vidalis sušvelnino atsilikimą iki įvarčio, tačiau bavarai išplėšti lygiųjų nepajėgė.

"Bayern" tai buvo pirmoji nesėkmė, kai prie komandos vairo sugrįžo Juppas Heynckesas. Iki tol bavarai, vadovaujant patyrusiam strategui, buvo iškovoję penkias pergales iš eilės.

Rezultatai:

"Borussia" 4 - 4 "Schalke"

"Eintracht" 0 - 1 "Bayer"

"Augsburg" 2 - 1 "Wolfsburg"

"Leipzig" 2 - 0 "Werder"

"Freiburg" 2 - 1 "Mainz"

"Gladbach" 2 - 1 "Bayern"

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10750570" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė: