Rungtynių pabaigoje sutrupėjęs "Arsenal" krito prieš "Chelsea"

Sekmadienį 16 valandą Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistos intriguojančios 20-ojo turo rungtynės.

"Emirates" stadione ginklus tarpusavyje surėmė dvi Londono komandos – "Arsenal" su "Chelsea". Didžiąją rungtynių dalį pirmavę "kanonieriai" patyrė itin skaudžią nesėkmę – "mėlynieji" per keturias minutes pasiekė du įvarčius ir šventė pergalę 2:1.

"Chelsea" su šia pergale išsaugojo keturių taškų pranašumą prieš penktoje vietoje esantį "Man Utd". Savo ruožtu "Arsenal", nenugalėjęs varžovų nė karto per paskutines ketverias rungtynes, krenta į 12-ąją vietą.

Itin grėsmingai rungtynes pradėję "Arsenal" futbolininkai pranašumą įgijo jau 13-ąją minutę, kai po kampinio galva kamuolį į Kepos vartus pasiuntė Pierre'as-Emerickas Aubameyangas.

"Arsenal" tęsė dominavimą dar apie 15 minučių, tačiau vėliau į savo įprastą žaidimo ritmą grįžo "Chelsea". Prie to nemažai prisidėjo Franko Lampardo keitimas – jis išėmė gynėją Emersoną ir į aikštę įleido saugą Jorginho.

Pirmajame kėlinyje "Chelsea" ekipai grįžti į kovą dar nepavyko, tačiau nuo pat jo pabaigos iki viso antrojo kėlinio su kamuoliu jau dominavo "mėlynieji".

Antroje rungtynių pusėje "Arsenal" koncentravosi į gynybą ir, kaip atrodė tuomet, tai davė vaisių. "Chelsea" atliko ne vieną aštrų perdavimą į varžovų baudos aikštelę, tačiau Berndui Leno per daug paplušėti nereikėjo.

Visgi "Arsenal" turėtas pranašumas ištirpo 83-ąją minutę – standartinės situacijos metu vartus palikęs B. Leno nesugriebė kamuolio, o visiškai laisvas likęs Jorginho jį pasiuntė į tuščius vartus.

"Arsenal" komandai, daug ir sunkiai dirbusiai gynyboje, tai buvo didžiulis šokas, bet dar didesnis sukrėtimas įvyko 87-ąją minutę, kai Willianas pasileido per visą aikštę, įkirto į baudos aikštelę ir atlikęs perdavimą Tammy Abrahamo link sukūrė progą įmušti pergalingą įvartį. Puolėjas, apsisukęs su kamuoliu, jį nukreipė į varžovų vartus ir taip išplėšė pergalę "Chelsea" ekipai.

Rezultatas:

"Arsenal" 1 - 2 "Chelsea"
13' [1 - 0] P. Aubameyang
83' [1 - 1] Jorginho
87' [1 - 2] T. Abraham


Startinės sudėtys:

"Arsenal": Leno; Maitland-Niles, Chambers, Luiz, Saka; Torreira, Guendouzi; Nelson, Ozil, Aubameyang; Lacazette.

"Chelsea": Kepa; Rudiger, Zouma, Tomori; Azpilicueta, Emerson, Kante, Kovacic; Willian, Mount, Abraham.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...