R.Šveikauskas: „Savęs jaunu nelaikau, nes tai skamba kaip pasiteisinimas“

Vilniaus „Riteriai“ naujajam sezonui išsaugojo per 90 procentų pernai žaidusių futbolininkų. Šiuolaikiniame futbole tai yra unikalus rezultatas, kuriuo pasigirti negali ne tik praėjusio sezono „Riterių“ varžovai, tačiau ir didžioji dalis Europos komandų.

Tarp tų likusių komandos žaidėjų yra ir pernai prie jos prisijungęs vidurio gynėjas Ričardas Šveikauskas. Tuomet jo tikslas buvo prasimušti vietą starto sudėtyje, šiemet – į Panevėžį išvykus Justinui Januševskiui, tapti savo pozicijos lyderiu.

„Vertinant praėjusį sezoną, tai jame tikrai gavau nemažai patirties, pasitikėjimo, be to pirmą kartą būdamas pagrindinės sudėties žaidėju su komanda iškovojau bronzos medalius. Aišku, ne viskas buvo gerai. Pavyzdžiui, esu nepatenkintas viso sezono banguotumu. Vasarą buvau geros sportinės formos, tačiau sezono pabaigoje išlaikyti jos nesugebėjau. Kalbant apie ateitį su Dominyku (Barausku) ir be jo Justino (Januševskio), tai tikslas bus atrasti gerą bendrą ryšį ir vienam kitą paversti geresniu žaidėju aikštėje“, – oficialiai svetainei sakė R.Šveikauskas.

Ričardai, tiek apie tave, tiek apie tave bendraamžius (22 metai) Lietuvoje įprasta sakyti, kad „jaunas“. Ką tu pats apie tai galvoji?

Aš pats savęs jaunu žaidėju nelaikau, nes kartais tai skamba kaip pasiteisinimas. Esmė, kad noriu kiekvieną dieną mokytis ir eiti į priekį.

Kiek poilsio turėjai po sezono ir kiek procentaliai buvai pasiruošęs prieš pirmąją komandinę treniruotę?

Ilsėjausi vieną savaitę, nes labai svarbu buvo pailsinti galvą tiek nuo paties futbolo, tiek nuo jo režimo. Vis tik, beveik visą gruodį po truputį ruošiausi sugrįžimui, todėl pirmoje treniruotėje jaučiausi puikiai.

Dažnai save pagaudavai galvojantis, kada čia prasidės tas treniruočių procesas?

Be abejo. Po kiekvieno sezono, atrodo, lauki atostogų, o kai tik jos prasideda, po poros dienų jau galvoji apie tai, kada prasidės tos treniruotės? Kaip ten nebūtų, pasiilgsti (šypsosi).

Šiuo metu treniruotėse dirbate labai intensyviai. Kaip manai, kokioje pasiruošimo stadijoje esate šiuo metu?

Bandome atgaivinti ryšius aikštėje ir dirbame ties fiziniu pasirengimu. Iki optimalios kondicijos dar labai toli.

Kodėl nepasisekė pirmos kontrolinės rungtynės su „Liepaja“?

Svarbus momentas tas, kad tai buvo pirmos pasiruošimo rungtynės. Galbūt, daugeliui atrodo, kad kartu žaidėme praėjusį sezoną, tačiau dalykai užsimiršta, todėl prireikia laiko, kol viskas atsistoja į savo vėžes. Be abejo, intensyvi savaitė savo irgi davė.

Ko tikiesi iš šio savaitgalio rungtynių su „Banga“?

Tikiuosi gerinti visus žaidimo aspektus, vykdyti trenerio žaidimo planą ir, be abejo, pergalės.

O ko tikiesi iš naujo sezono?

Tikiuosi geresnio už praėjusį sezono, žengti stiprų žingsnį į priekį tiek komandine prasme, tiek asmeniškai. Be abejo, kad esu išsikėlęs individualius tikslus.

Daugelis komandos žaidėjų kalba apie aukštesnę vietą nei pernai. Nepervertinate savo galimybių?

Kol kas atrodo, kad nepervertiname, o kaip bus – pamatysime sezono metu.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...