„Riterių“ dublerių siautulys tęsiasi – 23 pelnyti įvarčiai per ketverias rungtynes

Gal tai tik sutapimas, tačiau po traumos prie B komandos prisijungus Justinui Marazui, „Riteriai B“ pradėjo siausti. Iš pradžių keturis įvarčius sumušė į „Hegelmann“ vartus, po to – du į „Džiugo“, dar po savaitės – septynis į „Kupiškio, o praėjusį savaitgalį – dešimt į „Pakruojo“. Šie rezultatai „Riteriams B“ leido pakilti į vienuoliktą vietą lygoje bei likus keturiems turams palieka viltį pakilti dar aukščiau.

Savaitgalį pasiekta pergalė Pakruojyje jauniesiems Riteriams yra išskirtinė – jie pirmą kartą istorijoje per rungtynes įmušė dešimt įvarčių, pirmą kartą laimėjo rungtynes devynių įvarčių skirtumu, pirmą kartą net du žaidėjai pasižymėjo pokeriu. Pirmasis – Ernestas Stočkūnas, antrasis – Justinas Marazas.

„Dar nėra lengva, tačiau po truputį įsivažiuoju. Kiekvienose rungtynėse jaučiuosi geriau ir geriau. Sunkiausias laikas jau praeity, kai nežinojau, kada normaliai pradėsiu žaisti. Būdavo – skauda, po to nebeskauda, po to vėl skauda, o dabar po truputį bandau priprasti prie ritmo, padėti komandai ir mušti įvarčius“, – prieš pirmąjį pokerį karjeroje sakė J.Marazas.

Devyniolikmečio statistika pirmoje lygoje pavydėtina. Jis aikštėje po traumos tėra praleidęs vos 192 minutes ir per tą atkarpą įmušęs net šešis įvarčius. Kitaip tariant, J.Marazas po įvartį muša vidutiniškai kas 32 minutes.

Fantastišką sportinę formą demonstruoja ir E.Stočkūnas, kuris per paskutines trejas rungtynes pasižymėjo septyniais tiksliais smūgiais. Šią seriją krašto gynėjo ir krašto saugo pozicijose žaidžiantis futbolininkas pradėjo dvikovoje su FK „Vilniumi“. Tuomet pergalę lėmė du tikslūs baudos smūgiai. Tuomet vienas įvartis buvo įmuštas į „Kupiškio“ vartus ir įspūdingas pokeris praėjusį savaitgalį.

„Reikia, turbūt, pažymėti, kad šioje trejų rungtynių serijoje žaidėme ne su pačiais stipriausiais varžovais. Kita vertus, treniruotėse labai daug dėmesio skiriame atakų užbaigimui. Manau, kad tai lėmė, jog pastaruoju metu sugebame pasinaudoti sukurtomis progomis bei užtikrintai laimėti rungtynes. Nieko naujo nepasakysiu – sunkus darbas treniruotėse duoda savo vaisių“, – komentavo E.Stočkūnas.

Šį sekmadienį jaunųjų Riterių laukia išvyka į Alytų, spalio 16 – ąją – į Šiaulius, spalio 20 – ąją – į Jonavą, o sezonas bus užbaigtas spalio 27 – ąją – namų rungtynėmis su Mažeikių „Atmosfera“.