"Real" dešimtyje susitvarkė su "Celta", "Valencia" apmaudžiai prarado taškus

Šeštadienį oficialiai savo sezoną Ispanijos "La Liga" pirmenybėse pradėjo Madrido "Real" klubas.

Šią vasarą net penkis naujokus įsigijęs Ispanijos sostinės klubas susitikimą Vigo mieste pradėjo be jų, tačiau net ir tai nesustabdė nuo pergalės prieš "Celtą". Antrajame kėlinyje dešimtyje likusu "baltųjų" ekipa parodė charakterį ir įveikė varžovus rezultatu 3:1.

Susitikimas prasidėjo puikiai – jau 12-ąją minutę Karimas Benzema išvedė svečius į priekį, o rezultatyvų perdavimą į savo sąskaitą įsirašė dar prieš kelias savaites su persikėlimu į Kiniją sietas Garethas Bale'as.

Visa kova persikėlė į antrąją mačo pusę. "Celta" aktyvino savo pajėgas puolime ir 56-ąją minutę sulaukė tikros dovanėlės iš teisėjo – Luka Modričiui už pražangą prieš Denisą Suarezą buvo parodyta raudona kortelė.

Mažumoje likusi Madrido ekipa ne tai, kad pradėjo byrėti gynyboje, o priešingai – perėmė rungtynių kontrolę ir netikėtai varžovams atseikėjo du įvarčius.

61-ąją minutę nuostabų smugį iš maždaug 25 metrų atliko ir įvarčiu pasižymėjo Toni Kroosas. 80-ąją minutę jau triuškinamą persvarą svečiams suteikė Lucas Vazquezas, tiksliu smūgiu užbaigęs puikią "Real" ataką.

"Celtai" per pridėtą laiką pavyko pasiekti paguodos įvartį, tačiau šis jau nebeturėjo jokios įtakos – svečiai šventė įtikinamą pergalę.

Kitose rungtynėse "Valencia" po dramatiškos kovos su "Real Sociedad" prarado du taškus. Kevinas Gameiro 58-ąją minutę išvedė "šikšnosparnius" į priekį, tačiau 95-ąją minutę nerealizavo 11 m. baudinio, o įvarčio deficitą išsaugojęs "La Real" paskutinėmis pridėto laiko minutėmis pats gavo mušti 11 m. baudinį ir tokiu būdu išplėšė tašką – 1:1.

Rezultatai:

"Celta" 1 - 3 "Real Madrid"
12' [0 - 1] K. Benzema
61' [0 - 2] T. Kroos
80' [0 - 3] L. Vazquez
90+1' [1 - 3] I. Losada
56' L. Modrič ("Real") pašalintas iš aikštės

"Valencia" 1 - 1 "Real Sociedad"
59' [1 - 0] K. Gameiro
90+11' [1 - 1] M. Oyarzabal (11 m. baudinys)
90+5' K. Gameiro ("Valencia") nerealizavo 11 m. baudinio
90+10' F. Coquelin ("Valencia") pašalintas iš aikštės

Turnyrinė lentelė: