R. Lukaku: "Žinojau, kad Italijoje teks susidurti su rasizmu"

Praėjusią vasarą iš "Manchester United" į Milano "Inter" ekipą persikėlęs Romelu Lukaku Italijoje kol kas demonstruoja stabilų žaidimą ir per 12 rungtynių "Serie A" pirmenybėse jau spėjo pelnyti 9 įvarčius.

Tiesa, belgui teko susidurti ir su nemalonia situacija rugsėjo mėnesį, kuomet mače su "Cagliari" jis sulaukė rasistinių užgauliojimų.

R. Lukaku atskleidė, jog dar prieš persikeldamas į Italiją žinojo, kad vienu ar kitu metu teks susidurti su rasiszmo problema. Belgas taip pat įsitikinęs, kad su tuo privaloma kovoti efektyvesniais būdais.

"Žinojau, kad Italijoje teks susidurti su rasizmu. Buvau tam pasiruošęs, nes prieš atvykdamas į "Inter" kalbėjausi su draugais, kurie žaidė Italijoje, ir jie mane įspėjo.

Mačas su "Cagliari" buvo tikrai sunkus. Tiek "Serie A", tiek UEFA privalo aršiau kovoti su rasizmu.

UEFA privalo kažką daryti. Jie negali tiesiog skelbtis, kad kovoja su rasizmu, tačiau nesiimti jokių konkrečių veiksmų. Tai tiesiog nelogiška", - žurnalistams sakė R. Lukaku.

Nepaisant to, belgas atskleidė, kad Italijoje jaučiasi laimingas.

"Italijoje man tikrai patinka. Žmonės gatvėje man yra labai malonūs, o mano šeimai čia taip pat patinka. Būtent tai ir yra svarbiausia", - pridėjo "Inter" puolėjas.