R. Koemanas tikisi, kad M. de Ligtas po sezono paliks "Ajax"

Nyderlandų rinktinės vyriausiasis treneris Ronaldas Koemanas tvirtina, kad Matthjisui de Ligtui po sezono yra būtina palikti Amsterdamo "Ajax" gretas, kad jis pasiektų visą savo potencialią.

Abejonių, kad 19-metis centro gynėjas po sezono kels sparnus į aukštesnio lygio komandą beveik nėra. Žiniasklaidos teigimu, dėl jo parašo kovoja kone visi Europos grandai.

R. Koemano teigimu, M. de Ligtas gali tapti vienu geriausių savo pozicijos žaidėjų, tačiau jam yra būtina rungtyniauti aukščiausio lygio rungtynes savaitę iš savaitės.

"Akivaizdu, kad tokio lygio žaidėjas kaip Matthijsas anksčiau ar vėliau turės priimti sprendimą dėl tolimesnio karjeros žingsnio", - sakė R. Koemanas.

"Jeigu jis ir išvyks, tai bus padaryta siekiant persikelti į aukštesnį lygį. Visgi, labai gaila, kad daug žadantys žaidėjai Nyderlandus palieka vis jaunesnio amžiaus.

Aš kalbėjau su de Ligtu ir jis man pasakė, kad nesijaučia pakankamai patenkintas rungtyniaudamas Nyderlandų čempionate. Vieną dieną tu debiutuoji UEFA Čempionų lygoje, o kitą jau vyksta į išvykos rungtynes žaisti prieš "Excelsior" ant dirbtinės aikštės", - pridūrė legendinis Nyderlandų futbolininkas ir treneris.

Manoma, kad M. de Ligtas vasarą klubams kainuos apie 70 mln. eurų.