Progas švaistę "Riteriai" kapituliavo Klaipėdoje

Netikėtą pergalę Lietuvos futbolo A lygoje iškovojo šeštoje turnyro lentelės vietoje žengiantis Klaipėdos „Atlantas“.

Uostamiesčio futbolininkai 26-ojo turo akistatoje namuose 2:1 (0:1) įveikė Vilniaus „Riterius“, iš kurių atėmė taškus jau trečiame šio sezono mače.

Dvikovą komandos pradėjo pakankamai atviru futbolu, kuriame savo greičio savybes demonstravo 35-erių veteranas Darvydas Šernas. Sykį šio puolėjo smūgis pažeme skriejo gana netoli tikslo.

Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą, pavojingai iš toli mušė Akinjide Idowu, kitoje aikštės pusėje – Teremo Moffi smūgį galva atrėmė Lukas Paukštė.

Abi ekipos gana drausmingai gynėsi, tačiau prieš pat pertrauką „Riteriai“ išsiveržė į priekį. Pirmą pridėto laiko minutę Valdemaras Borovskis iš dešiniojo krašto atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur savo šansu pasinaudojo galva tiksliai smūgiavęs Donatas Kazlauskas.

Tai buvo aštuntasis D. Kazlausko įvartis šiame A lygos sezone.

Antrasis kėlinys svečiams nieko blogo nežadėjo. „Riteriai“ kūrėsi progas, tačiau jas realizuoti niekaip nepasisekė – daugiausiai progų vėjais paleido šio sezono klubo lyderis T. Moffi.

69-ąją minutę greitos kontratakos metu „Atlantui“ pavyko išlyginti rezultatą. Darvydas Šernas surado į baudos aikštelę įkertantį Bonfilscalebą Bimenyinamą, kuris stipriu smūgiu pelnė savo pirmą įvartį A lygoje.

„Riteriai“ po šio akibrokšto kuriam laikui buvo užgulę šeimininkų vartus, bet T. Moffi tądien neatsikėlė tinkama koja iš lovos bei švaistė idealias progas.

88-ąją minutę „Riterių“ puolėjas prarado kamuolį varžovų aikštės pusėje, o Dimitaras Petkovas surado po keitimo aikštėje pasirodžiusį Vytautą Lukšą. Patyręs saugas suklaidino Ričardą Šveikauską ir sudėtingu smūgiu į tolimąjį vartų kampą padovanojo savo komandai pergalę.

„Riteriai“ nepasinaudojo proga padidinti pranašumo nuo taip pat nesėkmę 26-ajame ture patyrusio „Kauno Žalgirio“, o „Atlantas“ su 25 taškais užsitikrino 6-ąją vietą po keturių čempionato ratų bei žaidimą penktame.

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...